SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğalgaza şimdilik zam görünmüyor

Bakan Yıldız, doğalgaz fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceğine ilişkin, ''Bu ay içerisinde yaptığımız hesaplamalarda bu görünmüyor'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doğalgaza şimdilik zam görünmüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayadı.

Yıldız, doğalgazdaki fiyat ayarlamalarının kompresör merkezleri ve iletim hatları ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını dile getirerek, doğalgaz fiyatlarını çok daha dominant, etkin faktörlerin belirlediğini ifade etti.

Bir gazetecinin, ''doğalgaza yeni zamlar olup olmayacağı''na ilişkin sorusuna Yıldız, ''Her ayın sonunda bunu değerlendiriyoruz. Bu ay içerisinde yaptığımız hesaplamalarda bu görünmüyor. İçinde bulunduğumuz ay ile alakalı her ayın kendisi içerisinde değerlendirme yapılıyor'' cevabını verdi.

Bakan Yıldız, Suriye'ye elektrik satışına ilişkin bir soruya ise ''Suriye makamları ile görüşmüyoruz. Ama özel sektörün görüşmeleri çerçevesinde Suriye'nin böyle bir talebi olduğunu biliyoruz. Şu anda elektrik transferi henüz başlamış değil'' karşılığını verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.