SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa: Eğitim emekçilerinin haklarını koruyan yeni kanun yapılmalı

Eğitim Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin yapılan basın açıklamasında, "Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir kanun yapılmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2022 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen Bursa: Eğitim emekçilerinin haklarını koruyan yeni kanun yapılmalı

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) 14 Şubat 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ardından çıkarılan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği” Anayasa’ya ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle öğretmenler tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı. 

Anayasa Mahkemesi’nin ÖMK'nın iptaline ilişkin davayı görüşecek olması nedeniyle Eğitim Sen Bursa Şubesi, kanunun iptali istemiyle KESK Toplantı Salonu'nda basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem okudu. ÖMK'ye açılan davalara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde yer vermesinin anlaşılır olmadığını dile getiren Erdem, "AYM gündemindeki düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğunu ifade etmiştik. Son olarak 2 Kasım tarihinde 14 eğitim sendikasının ülke genelinde yaptığı iş bırakma eylemiyle öğretmenler, kitlesel olarak itirazlarını dile getirmiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, ÖMK’ye yönelik bütün eleştirilere kulaklarını tıkamakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir" diye konuştu. 

Eğitim emekçilerinin beklentisinin ÖMK’de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya son verilmesi olduğunu aktaran Erdem, şunları söyledi:

"Sendikamız yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmaktadır. Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte ele alındığında anlamlı olacaktır. Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir kanun yapılmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.