SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan'daki tren kazasından sonra Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yunanistan'da 36 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Konstantinos Karamanlis görevinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2023 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2023 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yunanistan'daki tren kazasından sonra Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yunanistan hükümeti feciz kaza nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan ederken, Yunanistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Konstantinos Karamanlis kazanın ardından istifa ettiğini duyurdu. Karamanlis, "Böylesine haksız yere ölen insanların anısına küçük bir saygı nişanesi olarak bunu yapmanın görevim olduğunu hissettim" dedi. Karamanlis, "Korkunç bir şey olduğunda olmamış gibi davranamayız" ifadelerini kullandı.

Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu.

'KAZA SIRASINDA KONTROL SİSTEMİ İŞLEMİYORDU'

Kazanın ardından OSE Sürücüleri Sendikası Başkanı Kostas Yenidounias, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve ana muhalefet Syriza'nın lideri Aleksis Çipras da açıklama yaptı. 

OSE Sürücüleri Sendikası Başkanı Yenidounias, tren kazası sonrasında devlet kanalı ERT'ye yaptığı ilk açıklamada, tren ağındaki eksikliklere dikkat çekerek "Tren ağında hiçbir şey (otomatik) çalışmıyor, her şey manuel" dedi. Yenidounias, 'tren kazası esnasında Yunanistan'ın ulusal tren ağında kontrol sisteminin işlemediğini, göstergelerin devre dışı olduğunu ve ışıklı sinyallerin de çalışmadığını' aktardı.

Yenidounias, 'tren ağındaki sorunlarla eksikliklerin uzun zamandan beri bilindiğini ancak buna rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını' da ifade etti.

ULUSAL TREN AĞI KRİZ YILLARDINDA ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) kaza ile ilgili ilk değerlendirmesinde özelleştirme faktörü ile tren ağındaki eksikliklere dikkat çekerken ana muhalefet partisi Syriza'nın lideri Aleksis Çipras da sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayımladı.

Yunanistan'da ulusal tren ağı TrainOSE, ekonomik kriz yıllarında özelleştirilmiş, İtalya'nın Ferrovie Dello Stato Italiane şirketi tarafından satın alınmış ve faaliyetlerini "Hellenic Train" ismi altında sürdürmeye başlamıştı.

İSTASYON ŞEFİ VE ŞİRKET TEMSİLCİSİ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

"Hellenic Train" sabah saatlerine dek yolcu trenindeki tam yolcu sayısı hakkında net bir açıklama yapmadı. Yunanistan medyasına göre, yolcu treni Atina'dan 430 kişi taşıyordu. Larissa'da yaklaşık 80 kişi trenden indi. Geri kalanlar ise iki tren arasındaki çarpışmaya kadar yolculuklarına devam ediyordu.

Öte yandan, ERT'nin aktardığına göre, Larissa istasyon şefi ile Hellenic Train temsilcisi Larissa Polis Karakolu'na götürüldü. İstasyon şefi yaklaşık bir ay önce göreve başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.