SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıfır atık projesiyle 59 ton kağıdın geri dönüşümü sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait "Sıfır Atık Belgesi" alınan binalarda 2019 yılından bu yana uygulanan çalışmalarla 59 ton kağıdın geri dönüşümü sağlanarak bin ağacın kesilmekten kurtarıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sıfır atık projesiyle 59 ton kağıdın geri dönüşümü sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve atıkların geri dönüştürülmesini hedefleyen projesinde önemli mesafe alındı.

Atıkların kaynağında ayrılmasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ve ek hizmet binalarında atıklar için ayrı ayrı toplama kutuları konulurken, tüm personele geri dönüşümün önemi anlatıldı ve sıfır atık projesi hakkında eğitim verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden "Sıfır Atık Belgesi" alan Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki hizmet binalarında 2019 yılı başından bugüne kadar 59 ton kağıdın geri dönüşümünü sağladı. Proje kapsamında 40,75 ton plastik, 11,32 ton cam ve 2,26 ton metal geri dönüşüme kazandırıldı. Bu çalışmalarla bin ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Nüfus artışına bağlı olarak tüketimin de hızla arttığını, kaynakların sınırlı olması nedeniyle israfın önlenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sıfır atık projesinin amacına ulaşması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi. Aktaş, "Proje, Bursa ölçeğinde yürütülen çalışmaların hız kazanmasına ve atık toplama veriminin artmasına katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar proje kapsamında sağlanan dönüşümle önemli bir tasarruf elde ettik. Büyükşehir olarak bu konudaki kararlılığımız devam edecek." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.