SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ'den İsviçre'de görevli akademisyenlere fahri profesörlük unvanı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesince İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsünden Prof. Dr. Cezmi Akdiş ve Prof. Dr. Mübeccel Akdiş'e fahri profesörlük unvanı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUÜ'den İsviçre'de görevli akademisyenlere fahri profesörlük unvanı

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde BUÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Cezmi Akdiş ve Prof. Dr. Mübeccel Akdiş'e Akdiş'e de fahri profesörlük unvanının verildiği programda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitede 70 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

Tıp fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Kılavuz, bilgi ve bilimselliğin önemine dikkati çekerek, "Tıp öğrencileri olarak sizler insanlığa hizmet edeceksiniz. Bunu doğru şekilde yaptığınız takdirde gerçek anlamda etik davranmış olacaksınız. İnanıyorum ki 6 yıl sonra insanımızın özlemle beklediği ve örnek alacağı hekimler olarak yurt hizmetine atılacaksınız. İçinizden nice Cezmi Akdiş ve Mübeccel Akdişlerin çıkacağına inanıyorum." diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya da sahip oldukları imkanlar ve akademik kapasiteleriyle ülkenin en seçkin eğitim kurumları arasında yer aldıklarını dile getirdi.

Kaya, 50 yıllık bir mazisi bulunan BUÜ Tıp Fakültesinin yeni hekim adayları için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Bu yıl YKS sonuçlarına göre ilk 8 bin arasından öğrencilerden ve okul birincisi kontenjanından toplam 240 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bunlara ek olarak yabancı uyruklu 30 öğrenci de bunlara eklenmiştir. Yabancı öğrenci kayıtlarımız halen devam etmektedir. Ayrıca Yalova Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinden de toplam 100 öğrenci kadromuza katılmıştır. Yani bu yıl 400 öğrenciye daha ders vereceğiz." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Cezmi Akdiş (sağda) ve Prof. Dr. Mübeccel Akdiş (ortada)

Konuşmaların ardından Akdiş çiftine fahri profesörlük unvanı verilerek cübbeleri giydirildi.

Aynı zamanda BUÜ mezunu olan Akdiş çifti daha sonra tıp fakültesi öğrencilerine ders vererek dönem açılışını gerçekleştirdi.

Tören, tıp fakültesine yeni başlayan öğrencilere beyaz önlük giydirilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.