SON DAKİKA
Hava Durumu

Toy: MEB'in afet çadırları Bursa'da üretilmedi, Antep'ten satın alındı

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa'daki bir okulda üretildiği söylenen afet çadırlarının Antep'ten satın alınarak, Bursa'da üzerine MEB logosu yapıştırılarak yeniden afet bölgesine gönderildiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Toy: MEB'in afet çadırları Bursa'da üretilmedi, Antep'ten satın alındı

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bugün (7 Mart salı günü) saat 14'de sendika binasında yaptığı basın açıklamasında Bursa'daki okullarda üretildiği söylenen çadırların satın alınarak deprem bölgesine gönderildiğini anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atölyeler kurulduğunu, çadırların metal aksamlarının üretiminin bu okuldaki atölyelerde, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyelerinde dikildiğini söylemişti. AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırı, tırlara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti.

Toy, Bursa’da üretildiği söylenen çadırların Milli Eğitim Bakanlığı'nca deprem bölgesinden satın alınarak Gaziantep’ten Bursa’ya gönderildiğini, çadırların üzerlerine MEB logoları yapıştırılarak yeniden tırlarla deprem bölgesine gönderildiğini iddia etti. Toy, "Milli Eğitim Bakanlığı barınma ihtiyacının acil olduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine 1,5 saatlik mesafedeki Gaziantep’ten satın aldığı çadırları kısa sürede bölgeye sevk etmek yerine logo bastırmak için Bursa’ya göndermiş, bu yolla hem zaman kaybedilmiş hem de yüz binlerce liralık kamu zararına neden olunmuştur" diye konuştu.

Toy, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretildiği söylenen uyku tulumlarının da bir başka şehirden satın alınarak Meslek Lisesinde üretilmiş gibi bölgeye gönderildiğini söyledi. Toy, pandemi sürecinde de 5 milyon adet antijen kiti üretecek tesisin kurulduğu ve üretime başlaması için 600 bin TL’lik cihaz satın alındığı, onaylar alınarak kısa sürede üretime başlanacağı söylenen Otomotiv İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bugüne kadar tek bir antijen kitinin üretilmediğini sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Yakup Canpolat'a seslenen Toy, "Bu skandallara ortak olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, skandalın paydaşı olan okul müdürleri derhal görevden uzaklaştırılmalı, adli ve idari soruşturmalar acilen başlatılmalıdır. Yardım malzemelerinin satın alınması, nakliyesi ve diğer finansal süreçleri titizlikle incelenmelidir" dedi. Toy, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür için "Serkan Gür Millî Eğitim Bakanlığı’nın Bursa’daki çadır skandalının paydaşı ve yürütücüsü olarak görev yapmış, bu suça da ortak olmuştur. Serkan Gür ve diğer sorumlular halktan özür dilemeli ve bu usulsüzlüğün bedelini ödemelidir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.