SON DAKİKA
Hava Durumu

Konaklı Ekoçiftlik Alanı’nda 2 bin meyve fidanı toprakla buluştu

Nilüfer Belediyesi Konaklı Ekoçiftlik Alanı’nda 45 dekar alana ayva, vişne, badem, elma, armut, nar, üzüm gibi meyve türlerinden oluşan yaklaşık 2 bin meyve fidanı dikildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Konaklı Ekoçiftlik Alanı’nda 2 bin meyve fidanı toprakla buluştu

Nilüfer Belediyesi, ekolojik tarım koşullarında, hiçbir zirai ilaç ve gübre kullanılmadan üretimini gerçekleştirdiği ürünlere, meyveleri de ekledi. Daha önce buğday, nohut, ayçiçeği gibi ürünler yetiştirilen Konaklı Ekoçiftlik Alanı’nda bu kez çeşit çeşit meyve fidanları toprakla buluştu.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından temin edilen yaklaşık iki bin fidan, 45 dekarlık alana dikildi. Ayva, vişne, badem, elma, armut, nar, üzüm gibi meyve türlerinden oluşan fidanların dikimine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katılarak, çalışmaları yakından inceledi.

Tarım ve gıdanın ardından bu yılı iklime adadıklarını hatırlatan Erdem, bu konuda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Nilüfer Belediyesi’ne ait alanları meyve-sebzeyle donatarak sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Erdem, çiftçilerle de ortak üretimler yapacaklarını aktardı. Ekolojik ve sağlıklı gıdanın önemine dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, üretim çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Bu ağaçlardan alınacak meyvelerin Nilüfer Bostan Satış Noktası’nda vatandaşla buluşacağını kaydeden Başkan Erdem, ayrıca kadın dernekleri iş birliğiyle Nilüfer Belediyesi’nin Hasanağa’daki Gıda Merkezi’nde çeşitli ürünler üretileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl kadın derneklerine hijyen eğitimi verilerek, Gıda Mühendisi kontrolü altında tarhana, kuskus, erişte, turşu, reçel gibi yöresel ürünler üretilerek satışa sunulduğunu hatırlatan Başkan Erdem, bu ağaçlardan elde edilecek meyvelerden de; reçel, kurutulmuş meyve, marmelat gibi ürünler elde edilerek, Nilüfer Bostan raflarında satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.