SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa itfaiyesinin projesine AB'den hibe

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlayan proje, 172 bin 594 avro hibe almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa itfaiyesinin projesine AB'den hibe

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, aktif ve gönüllü itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlayan Aktif ve Gönüllü İtfaiyeciler İçin Dijital Destek (Digi-FİRE) Projesi, AB'den 172 bin 594 avro hibe almaya hak kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'da 28 itfaiye grubunda 112 araç ve 585 personelle hizmet veren, 64 istasyonda 50 traktör tankeri, 12 itfaiye aracı ve 655 kişiyle gönüllü itfaiyeciliği uygulayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, hazırladığı proje ile AB'den destek almaya hak kazandı.

Proje, 2018 Erasmus Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında 130 proje arasından kabul edilen 22 proje arasına alındı.

Türkiye, Almanya, İspanya ve Romanya'nın dahil olduğu 7 ortak katılımcı kuruluşun bulunduğu Digi-FİRE Projesi ile, aktif olarak görev yapan itfaiyeciler ve gönüllü itfaiyecilerin mesleki eğitimlerinin e-öğrenme yöntemi ile ekonomik, hızlı ve kolay gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve katılımcı ortakların çalışmaları ile yürütülecek projeye AB'den 172 bin 594 avro hibe sağlanırken, 2 yıl sürecek olan projeye Bursa'dan bin 200, toplamdaysa 125 bin itfaiyecinin katılım sağlaması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.