SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da su alarmı; Barajlarda seviye dibe vurdu

Mevsim kış olmasına rağmen düşen yağış miktarının azlığı Bursa'yı ciddi bir su sıkıntısı ile karşı karşıya bıraktı. Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyesinin dibe vurması üzerine Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da su alarmı; Barajlarda seviye dibe vurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kurak geçen son günlerde Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi, vatandaşları susuz bırakmamak için çalışmalar yürütüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni kuraklık haritasının ardından su tasarrufunun önemi bir kez gündeme geldi.

Bursa'nın su sorunu yaşamaması için ovada açılan derin kuyuları kullanan Büyükşehir Belediyesi, kuraklık tehdidinin artması üzerine yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ilk olarak vatandaşları suyu tasarruf ederek kullanmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Standart Yağış İndeksi Metodu ve Normalin Yüzdesi Metodu'na göre, 2023 Ocak ayı meteorolojik kuraklık haritasına göre birkaç şehir dışında Türkiye'nin tüm bölgelerinde aşırı kuraklık yaşandığı görüldü. Bursa'nın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan yıllık 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer Barajı'nın doluluk oranı yüzde 0'a düşerken, 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 24'e geriledi.

Durumun ciddiyetini hatırlatarak vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları yönünde tavsiyede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her bir su damlasının değerlendirilmesini istedi. Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Evlerde, camilerde veya iş yerlerinde kullandıkları suyu ziyan etmesinler. Her damlayı önemseyerek kullanalım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.