SON DAKİKA
Hava Durumu

Zamanla her şey daha iyi anlaşılıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2014 11:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2014 11:32

Kimi hafta sonları da Bursa'da yaptığı ulvî konuşmalarıyla AKP'lilerin feyz aldığı Arınç, sağolsun bu bayram da kendi deyimi ile bizi 'hoplattı!'

Çeşitli konulara değindi yine, kendi üslubunca ince ince çaktı birçok yere...

Gereksiz, anlamsız bir çıkış yaparak kurban kesimi ile IŞİD benzetmesi yapan Leman Sam da haliyle nasibini aldı Arınç'ın konuşmalarından.

Kimi AKP'liler de Leman Sam tarafından kendilerine verilen bu bayram hediyesini geri çevirmediler, diyeceklerini dediler!

Arınç, kadının toplum içinde attığı kahkahayı mevzu ettiği bir önceki bayram konuşmasının birilerini havaya hoplattığını hatırlatarak, 'bu bayram da birilerini havaya hoplatıversem mi' demiş ancak 'yok bu sefer gerekmez' diye vazgeçmiş ki, Leman Sam bu kararından vazgeçirmiş!

Hakkını yememek lazım, Leman Sam böyle fırsat verir de 'laf çakma ustası' Arınç durur mu? Demiş ki, bayramlaştığı AKP'lilere kıyasıya eleştirdiği, 'şarkıcı' dediği Leman Sam için; "Ne diyorsanız içinizden deyin."

Artık AKP'liler içlerinden neler dediler onu bilmiyoruz!

Arınç'ın uzun metrajlı konuşmasında benim asıl dikkatimi çeken Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili olarak Zaman gazetesi ve grubun televizyonlarına ilişkin söyledikleri oldu.

11 yıl boyunca birbirlerinin bir dediklerini iki etmeyen, bir isteyince iki veren, birlikte önemli (!) işlere imza atan AKP iktidarı ile cemaat arasında bugün süren kavgada kullanılan üslup ve iktidarın devlet gücüyle hukuku zorlayarak yaptığı bazı şeyler, haliyle "nasıl oluyor da böyle oluyor" dedirtiyor.

Arınç, Bursa'daki bayramlaşmasında Zaman gazetesi aleyhinde konuşunca akla hemen cemaat ile araları iyiyken, 'Zaman gazetesi okuyun' dediği konuşması geldi. Üstelik Arınç'ın, basın yayından sorumlu Başbakan Yardımcısı olduğu, medyaya eşit mesafede durması gereken bir konumda iken söylediği o sözler...

Bakın ne diyor Arınç, 4 Haziran 2011'de kahvaltıda buluştuğu Uludağ Üniversitesi öğrencilerine seslenirken;

"Zaman gazetesini okuyun. Türkiye'de öyle bir gazete var ki, her şey onun içerisinde, onu takip ederseniz zamanla her şey daha iyi anlaşılır. Yani emin olun Zaman'a baktığınızda Zaman'ı okuduğunuzda, başka bir şey karıştırmaya gerek kalır mı kalmaz mı diye siz düşünün. Değerli kardeşlerim önce ona bakın ihtiyaç duyarsanız sonra hepsine bakın."

Arınç, tam 3 yıl 5 ay önce bu sözleri söylediği Zaman gazetesi ve gruba bağlı televizyonlar için bakın neler diyor bu kez;

"Yüzde 90'ı elden dağıtılan, yüzde 10'u bayilerde satılan bir gazeteden bahsediyorum. Kimse Yok Mu Derneği kapatılmış ve ben de buna imza atmışım. Bana sorulmuş, 'Haberim yok' demişim. Kimse Yok Mu Derneği artık yardım toplayamayacakmış. Dolayısıyla bu zulmü yapan bu hükümetmiş ve bendenizmişim. Duydunuz mu böyle bir haber? İki tane televizyon kanalı, 24 saat bunu yayınlıyor. Bu televizyonlar hiç Allah'tan korkmuyor. Yalanı doğruyu konuşurken bile bu kadar konuşmamışlardı. Bu kadar küçülmeseler, bu kadar yalan söylemeseler, ne kadar güzel olacak."

Peki ne oldu da, bu kadar övdüğünüz tüm medyayı gözden çıkaracak kadar "başka gazetelere bakmanıza gerek yok" dediğiniz Zaman gazetesini şimdi yalan haber yazmakla suçluyor, yüzde 90'ının elden dağıtıldığını da araya sıkıştırıyorsunuz?

İnsan haliyle şaşırıyor değişik zamanlardaki bu konuşmaları dinleyince.

3 yıl 5 ay önceki tavrınız da yanlıştı, bugünkü tavrınız da yanlış. Birlikte olduğunuzda aşırı övüyor, göklere çıkarıyor, aranız bozulunca derin bir öfke duyuyor yerin dibine batırıyor hak ve adalet duygunuzu yitiriyorsunuz.

Haliyle bu konuşmalarınız da bizi 'yerimizden hoplatıyor' Sayın Arınç..

Ve zamanla herşeyi daha iyi anlıyoruz...

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.