SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine "beka" meselesi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 16:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 16:13

Bu "beka" meselesi önce referandum, ardından 24 Haziran Seçimleri'nde tek adam rejiminin inşa edilmesiyle bitmedi mi, o tek adam istediği kararnamelerle ülkeyi yönetmeye muktedir değil mi? İki partinin Meclis'teki gücü her şeyi yapmaya yetmiyor mu?

Nasıl oluyor da, bir yerel seçim, bir şehre, köye, mahalleye hizmet "beka" sorunu oluveriyor?

Kaldı ki, mesele "beka" ise bu ülkenin diğer anayasal partilerinin sorunu değil mi? Muhalefetteki partiler ülkelerinin bekasını düşünmüyor mu? Bu "beka" konusuna kim neye göre karar veriyor? 

Her seçimde bu "beka" meselesi niye ortaya atılıyor? Çünkü ekonomik gidişat hiç iyi değil, koltuklar her an sallanıp düşülebilir seçimde. Bunun unutturulması, koltukların sağlama alınması için seçmenin dikkatini başka yere çevrilmesi gerekiyor.

Madem mevzu "beka" geçen ekim ayında neydi o grup toplantılarında Erdoğan ve Bahçeli'nin "tak sepeti koluna herkes kendi yoluna" modundaki konuşmaları. Yollar ayrılınca beka sorunu olmuyor mu??

Her seçimde bir şekilde halkta korku yaratmaya çalışanların dillerinden düşürmediği "beka" aslında kendilerinin politik bekasından başka bir şey değil.

Türkiye'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk, "Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet payidar kalacaktır." demişken bugün iktidar olanların ülkenin bekasını kendi şahsi-siyasi bekalarına bağlamaları geldiğimiz vahim noktayı gösteriyor.

Sanırım bu "beka" meselesi yerel seçim öncesi yeterince karşılık bulmuyor olacak ki MHP lideri Bahçeli yeni manevralarla seçmen üzerinde korkular üretme peşinde.

Neymiş, ya bir gün Trump, "Ben Kılıçdaroğlu'nu tanıyorum" derse ne yapacak mışız!

Nasıl kurnazca bir hamle değil mi seçmene yönelik...

Gerçekten ya, hiç düşünmedik bunu, ne yapacağız Trump böyle derse!!!

Bence Bahçeli bunu en büyük antiemperyalist (!) iktidar yancısı Perinçek'e sorsun!

En iyi yanıtı o verir Bahçeli'ye, nasılsa ikisi de şu an iktidara çift koldan desteklerini sunuyorlar.

Erdemli hareket mi, Anayasa mı?

AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın Anayasa gereği istifa etmesi gerektiğini hatırlatanlara, "istifaya gerek yok" diyerek bildik üslubuyla yanıt veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, Binali Yıldırım, 18 Şubat'ta istifa edeceğini söyleyince bunun erdemli bir davranış olduğunu söylemiş.

Sanki istifaya gerek yok ama kendisi lütfediyor Binali Yıldırım, Bahçeli'ye göre "erdemli" bir hareket yapmış oluyor.

E ne oldu, daha yakın zamanda "Cumhurbaşkanı bu konuda noktayı koydu" demiyor muydu Binali Yıldırım, istifa etmesi gerektiğini söyleyenlere.

Demokrasilerde, kurum ve kurallar vardır. Demokrasilerde noktayı kişiler değil, anayasalar, yasalar koyar, teamüller koyar.

Anayasa açık net söylüyor ne yapılması gerektiğini.

İleride ne olur ne olmaz, devran döner, anayasa ihlali, suçu filan gündeme gelir, o yüzden bırakıyor Binali Yıldırım Meclis Başkanlığını. Yoksa bırakacağı filan yoktu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.