SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçimlerin yeni meydanı

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2011 01:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2011 01:29

Liderlerin ekranlara yansıyan sert tartışmaları olmasa belki de ülkede seçime gidildiğinden çoğu kimsenin haberi olmayacaktı.

Öylesine sönük bir seçim kampanyası.

Cadde ve sokaklar çok hareketli ve renkli değildi ancak seçim kampanyasının canlı olduğu bir başka alan vardı. Yaygınlığı ve etkisi her geçen gün artan internet ortamı.

Dışarıdaki cılızlığı başta sosyal medyanın merkezi internet olmak üzere iletişim araçlarının yaygın kullanımında aramak gerekiyor.

Düşünün 2000 yılında 3 bin olan Türkiye'deki internet abonesi sayısı bugün 35 milyona yaklaşmış durumda.

Partiler ve adaylar bu kadar geniş bir kitleye zahmetsiz ulaşabilme imkanı veren internet ortamından önemli ölçüde yararlandılar.

Hemen her aday bir internet sayfası ile kendini tanıtma yoluna giderken, çok sayıda aday da facebook, twitter ve diğer sosyal medyayı olabildiğince kullandı. Partiler ve adaylar internet ortamında tanıtım için önemli bütçeler ayırdılar.

Adaylar ayrıca haber takibi yapan ve bunları basın yayın organlarına servis eden haberci ordusuyla da çalıştı. Basılı ve görüntülü medyada yer alabilmek için de yoğun çaba harcadılar.

Yayınlanan haberler hemen internet ortamında facebook ve diğer yollarla arkadaş gruplarına iletildi. Adaylar çalışmalar sırasında ne kadar çekilmiş fotoğraf varsa internet üzerinden paylaşmayı ihmal etmedi.

Bir sonraki seçimlerde sokak kampanyalarının sönük geçeceği aşikar. Batı'da etkin şekilde kullanılan internet ve sosyal medya ağı gelecek yıllarda seçimin gözdesi olacak.

Ancak eski kuşakların çoğu internet ortamına hala ısınabilmiş değil. Bir yandan bu konuda geri kaldıklarını düşünüyorlar ama bunu aşmak için de çaba sarfetmiyorlar. Onlar için eline gazete alıp okumak halen daha keyifli.

İnsanın alışkanlıklarından kurtulması kolay olmuyor elbette. Bu konuda bir tembellik hakim toplumda.

Yeni nesil ise basılı gazetelerden çok uzak. Herşeyi internet üzerinden takip ediyor. Bu değişim önümüzdeki yıllarda hızlanacak ve basılı gazeteler yerini online ortamdaki yayınlarına terketmeye başlayacak.

Cep telefonlarındaki internet bağlantısında kalitenin artması, Amerika'da yoğun olarak kullanılan tablet bilgisayarların diğer ülkelerde de yaygınlaşması yeni bir süreci zaten başlatmış bulunuyor.

Gelecek seçimlerde kimi adayları ellerinde tablet bilgisayarlarla vatandaşın arasında seçim çalışmasında görürsek şaşırmayalım.

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.