SON DAKİKA
Hava Durumu

Şadi Özdemir’in hazırlığı, Turgay Erdem’in vedası

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2024 03:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 11:34

1999 yılından beri sosyal demokrat anlayışla yönetilen Nilüfer’de 31 Mart'ta seçim sandığından sürpriz bir sonuç çıkmadığı takdirde başkanlık koltuğunda yeni dönemde de CHP’li bir isim oturacak.

Uzun yıllar SHP’de politika yapan, partinin kapanmasından sonra siyasete CHP’de devam eden Şadi Özdemir, Nilüfer’de 16 ismin nefes nefese geçen adaylık yarışında ipi göğüslemesinin ardından yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

Parti üyeliği daha yeni olan ve örgüt geçmişi bir elin parmaklarını geçmeyen isimler arasından aday gösterilen Özdemir’in örgüt geçmişi olduğu gibi bir dönem de İl Başkanlığı yaptı. Bu yönüyle isabetli bir seçim olduğunu söylemek mümkün.

Aslında parti içi demokrasinin vazgeçilmezi olan önseçim yapılmış olsaydı bu kadar isim, milletvekili ve genel merkez koridorlarında aday olabilmek için kendilerini yormayacaktı. Üyelerin karşısına çıkacak ve örgütün kantarında tartılacak, onca kulis, dedikodu, kırgınlık ve küskünlükler olmayacaktı.

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Crown Plaza’da milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Kayıhan Pala ile Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey ve parti yöneticilerinin katıldığı iftar yemekli toplantıda medya mensuplarının karşısına çıkan Özdemir, Nilüfer’de yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri paylaştı. Projelerin büyük bölümü aynı partinin adayı olmasının getirdiği devamlılık düşünüldüğünde Turgay Erdem döneminde hazırlanan projeler elbette.

Şadi Özdemir’in, gülümsemenin ana tema olduğu Nilüfer’de Cumhuriyet’in 100. Yılı’na ithafen hazırlanan “100 Güldüren Projeler”inin ana hatlarını;

*Dijital Dünyada Hep Online Nilüfer
*Depreme, Afete, Krize Direnen Nilüfer
*Ortak Vicdana İnanıp, Dayanışmayı Büyüten Nilüfer
*Tohumuna, Toprağına Sahip Çıkan Nilüfer
*Yaşattığı Çevresiyle Nefes Alan Nilüfer
*Kent Hakkı için Söz Hakkını Savunan Nilüfer
*Kültürün Başkenti Nilüfer
*Sonsuz Merakını, Öğrenerek Doyuran Nilüfer
*Sporun Enerjisiyle Hareketlenen Nilüfer
*Kendi de Genç Olduğu için Gençleri Çok Seven Nilüfer oluşturuyor.

Sahada güzel bir enerji olduğunu söyleyen Şadi Özdemir, Nilüfer’in 1999’dan sonraki markalaşma sürecini izlemiş biri olduğunu ifade ettiği konuşmasında bu sürecin kahramanlarının da Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem olduğunun altını çizdi. Kendisinin Bozbey ve Erdem döneminde yukarıya çıkarılan çıtayı daha da yukarıya çıkarma göreviyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Nilüfer’deki parsel bazlı kentsel dönüşümün ilçeyi yaşanmaz hale getiren bir hal aldığına dikkat çeken Özdemir, 20 bin nüfusa göre planlanan Ataevler’in bugün 60 bin nüfusa dayandığını aktardı.

Recep Altepe'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde alınan 0,50 emsal kararı ile başlayan kentsel dönüşüm ilçeyi esir almış durumda. 5-6 katlı binalar peşpeşe yıkılarak yerlerine 10-11 katlı binalar dikiliyor. Sosyal donatı ve yeşil alanların yerini yanyana dizilmiş beton binalar alıyor. Elbette burada tek sorumlu Büyükşehir değil, Nilüfer Belediyesi'nin de bu süreçte sorumlulukları var. 0,50 ile başlayan emsal uygulaması yüzde 1,40'lara kadar varmış durumda. Şadi Özdemir başkan seçildiği takdirde bu tablo karşısında neler yapabilecek, rantın yoğun olduğu Nilüfer'in daha fazla betona gömülmesine ne kadar karşı durabilecek izleyeceğiz.

Nilüfer’de 25 yılda güzel şeyler yapıldığını, bunun yanında hataların da olduğunu söyleyen Özdemir’in, “Çok iş yapıyorsanız bazı hatalar da oluyor. Ben 25 yılın ortalamasına bakıyorum. Bu ortalama da iyi. Biz bunu kamu yararına daha yukarıya çıkaracağız” sözleri, zaman zaman dile getirdiği yeni bakış açıları ile yeni politikalar ortaya koyacağını anlatıyor. 

Turgay Erdem’in veda buluşması

Nilüfer’de uzun yıllar süren Başkan Yardımcılığının ardından beş yıl da başkanlık koltuğunda oturan ve kendi ifadesiyle kendisine ayrılan sürenin sonuna gelen Turgay Erdem de dün akşam medya mensupları ile iftarda buluştu.

Podyum Davet’teki buluşmada zaman zaman duygusal anlar yaşayan Turgay Erdem’in vedasına CHP ve İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanları, halef aday Şadi Özdemir, görev süresi dolacak olan Belediye Meclis Üyeleri ile yeni Belediye Meclis Üye Adayları da katıldı.

Erdem, görevde olduğu 2019-2024 Dönemi’nde yapılanların anlatıldığı 220 sayfadan oluşan “Güzel Şeyler Nilüfer’de” başlıklı kitapla birlikte film gösterimi ile icraatlarını anlattı.

Adaylık sürecinde yaşanan tartışmalara ilişkin soruları yanıtlayan Erdem, daha önce kullandığı, “Güç ve iktidar hırsının insana ne ayak oyunları yaptırdığını gördük” sözlerini tekrarladı ancak bu sözleri ile özel olarak bir kimseyi kastetmediğini ifade etti ve şunu ekledi: “O yazılanlardan dersini alması gerekenler almıştır.”

Bu tartışmaların artık geride kaldığını, kimseye kırgın olmadığını, Nilüfer’in geleceği için yapılacak çalışmalara odaklanılması gerektiğini anlatan Erdem, bunların başında da beklenen depreme hazırlığın geldiğinin altını çizdi.

Siyasete nokta koymadığını, geçmişte akademik odalarda çalıştığını, kendisinden destek isteyenlere destek olacağını dile getiren Erdem, görev süresinin sonunda bir süre kendisine ve ailesine zaman ayıracağını, 2.5 yaşında olan oğlu ile vakit geçireceğini belirtirken, sözlerini, “Nilüfer benim gözbebeğim, öyle de kalacak. Nilüfer’e iyi bakın. Hoşcakal Nilüfer.” sözleriyle noktaladı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.