SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP ne yapmaya çalışıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2015 02:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2015 02:27

Ancak Meclis Başkanlığı seçimi, MHP'nin mantıktan uzak birbiriyle çelişen açıklamaları ve Cumhurbaşkanı'nın da olanları fırsat bilerek ülkeyi yeni bir seçime taşımak istemesi bu umutları iyice azalttı.

Meclis Başkanlığı seçimi MHP'nin izlediği tutum nedeniyle muhalefet için bir fiyasko olurken, burada en büyük zararı da MHP gördü. MHP kurmaylarının mantıktan uzak çelişkili açıklamaları kötü bir tablo ortaya koydu. Yusuf Halaçoğlu'nun son çıkışı ise olanların üzerine adeta tüy dikti.

İlk başlarda, Deniz Baykal'ın son turda Başkan seçilmesine destek vereceği izlenimi veren MHP'liler, işin içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğunu düşündükleri bir oyun nedeniyle, bir son dakika çalımıyla sonuna kadar kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

MHP lideri Bahçeli, bu son dakika çalımını öyle bir gerekçeye dayandırdı ki "HDP ile Meclis'te aynı havayı bile solumayacaklar galiba!" dedirtti. Ne dedi; "HDP son turda Deniz Baykal'a destek vereceğini açıklarsa biz Deniz Baykal'a destek vermeyiz, geçersiz oy kullanırız".

İyi güzel de siz Baykal'ın Meclis Başkanı olmasını destekliyor musunuz, desteklemiyor musunuz, HDP destekler ya da desteklemez, siz kendinizi niye HDP ile bağlıyorsunuz? Verirsiniz oyunuzu Baykal'a geçer gidersiniz...

Ama öyle olmadı, AKP'li İsmet Yılmaz, MHP'nin geçersiz oylarının desteği ile Meclis Başkanı seçildi.

Ne dediler bu sonucun ardından MHP'liler; "Biz İsmet Yılmaz'a oy vermedik, bizim desteğimizle seçilmedi. Biz niye Baykal'a destek veriyoruz, CHP bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verseydi o seçilirdi. Hem Ekmel Bey Cumhurbaşkanlığı için çatı aday değil miydi?"

Evet Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP'nin çatı adayıydı ve de Meclis Başkanı seçilebilirdi, neden olmasın. Ama bunlar son tura gelindiğinde yapılacak şeyler mi, onun öncesinde atılması gereken adımlar yok mu?

MHP, eğer Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gerçekten Meclis Başkanı seçtirmek isteseydi, HDP'ye kapıyı kapatmazdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'a sıcak mesajlar gönderen hatta 1000 lira da bağış yapan Ekmel Bey'in neden HDP'ye nezaket ziyaretine bile sıcak bakmadılar? HDP'nin oyları olmadan Ekmeleddin İhsanoğlu nasıl seçilecekti?

Bu eleştirilere verecek bir yanıt bulamayan MHP yöneticileri bu kez Deniz Baykal'ın seçimlerden hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dikkat çekerek bu görüşmede kamuoyunun bilmediği şeyler olduğunu, ortada bir oyun döndüğünü Baykal'ın Erdoğan'ın adayı olduğunu iddia ettiler.

Bu iddialar işin içinde Baykal ve Erdoğan olunca pek de haksız sayılmaz. Ben de Baykal adını duyduğum zaman biraz duraksarım, kafamda soru işaretleri oluşur...

80 öncesinde Ali Topuz ile birlikte Ecevit'e karşı yürüttükleri hizip politikası, yine SHP'de İnönü'ye yönelik hizipler, ardı arkası kesilmeyen kurultay çağrıları, 7 milletvekilinin Paris'te Kürt konferansına izinsiz katıldıkları gerekçesiyle partiden ihracı ve bazı il yönetimlerinin görevden alınması ile Kürtler'in partiden ayrışma sürecinde önemli bir rolü vardır Baykal'ın. Çünkü Baykal ve çevresi solu büyütmek yerine tepki muhalefeti ile küçük olsun benim olsun anlayışı ile yönetmişlerdir partiyi. 

2004'te Tayyip Erdoğan'a siyaset yolunu açmak için yapılan Anayasa değişikliğine destek vermesini demokrasi açısından olumlu bulmakla beraber bunu Erdoğan ile bir Cumhurbaşkanlığı pazarlığına dönüştürdüğü iddiaları da Baykal'la ilgili soru işaretleridir.

Neyse bu konularla konuyu fazla dağıtmadan sadede gelelim... Baykal böyledir de MHP'lilerin birbiriyle çelişen açıklamaları durumu izahata yetmiyor, işin içinde başka şey arıyoruz ister istemez.

Eğer MHP'liler en başta Baykal'a Erdoğan ile yaptığı görüşmeden duydukları kuşkuyu ve ortada bir oyun olduğunu söyleyerek karşı olduklarını ifade etselerdi hiç HDP gerekçesine sığınmalarına gerek kalmazdı herkes de bunu anlardı. Ha demek ki ortada bir çapanoğlu var ki, MHP bu yüzden 'ilkeli duruşu' ile oyun bozuyor derdik.

Buna ilaveten bir zahmet HDP'yi de nezaketen ziyaret edip Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteselerdi herşey anlaşılırdı. Kaldi ki, HDP'lilerin Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeleri sözkonusuydu çünkü onlar Meclis Başkanı'nın muhalefetten bir isim olması gerektiğini ifade ediyorlardı.

İşte MHP bunları yapsaydı biz de CHP yüzde 60 blok olarak iktidara karşı İhsanoğlu'nu desteklemeli derdik.

Diyemedik çünkü MHP'den gelen açıklamalar öyle çelişkili öyle mantıktan uzak şeyler ki, acaba nedir bu işin aslı astarı diye kafa patlatırken, önce MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ardından MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun peşpeşe yaptıkları açıklamalarla dumura uğradık!

Adan, "Yeni Meclis Başkanı'nın MHP sayesinde seçildiğini ileri sürenlerin, bu yönde çok yönlü bir algı ve siyaset mühendisliği yürütenlerin aklından şüphe ederiz. Bize göre bu akıl sahipleri ruh hastasıdır."

Ne denir bu sözler üzerine, Allah akıl fikir versin...

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Deniz Baykal'a neden oy vermediklerine ilişkin son çıkışı ise akıl alır türden değil.

Belli ki Halaçoğlu'nun sözleri MHP'de de ciddi rahatsızlık yaratmış Bahçeli isim vermeden tepki göstermiş, Oktay Vural da bu sözlerin MHP'nin görüşü olmadığını ifade etmiş.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Halaçoğlu'nun sözleri karşısında şaşırmış ki, "Gereğini Sayın Bahçeli yapar" demiş.

Neymiş, "AKP'liler dinsiz bir partinin adayını desteklediniz" diye propaganda yaparlar diye Baykal'a destek vermemişler. Bu sözün tepki çekmesi üzerine Baykal'a ve CHP'ye dinsiz demediğini, AKP'nin böyle bir propaganda yapacağını düşündüğünü söylüyor Halaçoğlu.

İşte MHP'den bir Baykal mazereti daha... Sözü neresinden tutsanız elinizde kalıyor?

Bırakalım Baykal'ın inanıp inanmadığını bu kimseyi de ilgilendirmez ama siz laiklikten yana mısınız, değil misiniz?

Bir partinin inançsız olması diye bir şey sözkonusu olabilir mi? Bir kişinin ya da grubun inancını sorgulamak kimin haddine?

Ayrıca Baykal'ın inandığı, oruç tuttuğu bilinir, bu bahaneniz bile suya yazılan yazı gibi...

Şuna, "Biz AKP adayını seçtirmek istedik" deyin olsun bitsin, böyle saçma mazeretler üretmenize de gerek kalmaz.

Güya biz demokrasi ile yönetiliyoruz ve laiklik de bu sistemin teminatı.

Şimdi, MHP iktidarın koltuk değneği oluyor diyenler haksız mı?

işbank kredi karti borç sorgulama @zaferopsar

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.