SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıdem tazminatı müjdesi!

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2012 12:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2012 12:47

Kıdem tazminatı hesaplamasının değiştirilerek miktarın artırıldığını ya da ödenme koşullarının yeniden düzenlenerek kolaylaştırıldığını düşünüyorsunuz muhtemelen.

Ben de haberin başlığını ilk gördüğimde bunları düşünmüştüm ancak haberin ayrıntılarını okumaya başlayınca 'müjde'nin ne olduğunu anladım.

Konu şu; Hükümet bir süredir çalışanların kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmak ya da kuşa çevirmek için bazı çalışmalar yapıyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yürütülen çalışmalar, çalışanların tepkisine neden olmuş, sendikalar da tepkileri Hükümet'e her fırsatta aktarmıştı.

Ancak nasıl olduysa, galiba Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aklına gelecek yıl yapılacak yerel seçimler ve 2014'te çıkmak istediği Köşk geldi ve son Bakanlar Kurulu toplantısında Bakan Çelik'e "Artık kıdem tazminatı konusunu gündeminizden çıkarın" dedi.

Bunu da Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak Bakan Çelik'le görüşmesinden sonra gazetecilere aktarmış.

Şimdi, "ne var bunda?" diyebilirsiniz.

Buraya kadar normal. Normal olmayan bundan sonrası. Birçok gazete ve internet sitesi bunu, "Bayram öncesi 'kıdem tazminatı' müjdesi" başlığıyla duyurdular.

Hal böyle olunca insan merak ediyor 'müjde' bunun neresinde diye.

Zaten kıdem tazminatı çalışanların halihazırda kazanılmış bir hakkı değil miydi?

Alt tarafı 'eşeğini kaybettirip buldurma' gibi bir durum sözkonusu.

Daha doğrusu, Başbakan'a göre seçimlere beş kala böyle bir yasanın gereği yok.

Başbakan'ın istediği her yasa partisinde itirazsız kabul gördüğü ve Meclis'ten geçtiği için meslektaşlarımız Erdoğan'ın seçim kaygısıyla attığı belli olan bu geri adımını 'müjde' olarak değerlendirme gereği duymuşlar!

Anlaşılan o ki, Başbakan kıdem tazminatının kaldırılması halinde çalışanlardan gelecek tepkinin, gelecek yıl yapılması planlanan erken yerel seçimler ve 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yansıyacağını düşündüğü için konunun gümdemden çıkarılmasını istemiş.

Bir daha ne zaman gündeme gelir bilmiyoruz. Belki Köşk seçiminden sonra. Onun da vakti vardır nasılsa.

Çünkü yasa çıkmış olsaydı toplumun tüm kesimlerini etkileyecekti.

Ortada 'müjde' değil, seçim kaygısıyla atılmış bir geri adım var.

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.