SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri Türkyılmaz bir dönem daha göreve talip

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 00:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 00:53

Mudanya Belediye Başkanlığı görevinde 7 yılı geride bırakan Hayri Türkyılmaz, Mudanya'yı, tarih, turizm ve tarım kenti olarak korumaya kararlı olduklarını söyledi.

2014 Yerel Seçimleri'nde yüzde 41,13 oyla Mudanya Belediye Başkanı seçilen, 2019 Yerel Seçimlerinde oyunu yüzde 53,45'e çıkaran Türkyılmaz, ilçenin şirin beldesi Tirilye'de düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısında icraatlarını anlattı.

Restorasyonu tamamlanan ve açılış için gün sayan tarihi Taş Mektep'in bahçesinde medya mensupları ile bir araya gelen Hayri Türkyılmaz, 7 yılın sanki 7 dakika gibi hızla geçtiğini söyledi. Göreve geldikleri 2014 yılından bu yana ilk günkü heyecanla Mudanya için çalıştıklarını ifade eden Türkyılmaz, "Mudanya ile gurur duymaya devam edeceğiz. Bizimle daima Mudanya kazanacak" dedi.

Yaptıkları işlerde dürüstlüğün esas olduğunu ve halkın malını halka vermeye devam ettiklerini ifade eden Türkyılmaz, 2014 yılında iki dönem görev yapmak istediğine ilişkin sözleri hatırlatılarak bir daha aday olup olmayacağına ilişkin soruya; "İlk göreve gelirken 100 proje hazırlamıştık, projelerimizi 200'e çıkardık. Yeni projeleri de gerçekleştirmek için mecburen bir döneme daha ihtiyacımız var. Mudanyalı hemşehrilerimiz de istiyor" yanıtını verdi.

Seçimlere daha 3 yıla yakın bir zaman var, siyasette birçok şey değişebilir ancak Hayri Türkyılmaz Mudanya'da bir dönem daha görev yapmak istediğini ilk kez kamuoyu önünde dile getirmiş oldu.

Böylece Mustafa Bozbey'in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasının ardından Hayri Türkyılmaz da Mudanya için yeniden aday olma isteğini duyurdu.

Bundan önce AK Parti dönemlerinde yolsuzluklar, rant ilişkileri ve borçlarla anılan Mudanya Belediyesi'nde son 7 yıldır rant çarkları dönmeyenler dışında şikayeti olan neredeyse yok. Geçmiş dönemlerde çerez parasına kiraya verilen mülkler de belediye için artık önemli bir gelir kaynağı.

İktidar CHP'li belediyelerin elini kolunu bağlamak için elinden geleni yapsa da, AK Partili Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasası ile verilen yetkileri çoğu zaman partizanca kullansa da CHP'li belediyeler halkı memnun eden önemli hizmetlere imza atıyorlar. Mudanya Belediyesi de bunlardan biri. Hazırlanan kitapçıkta yer alan hizmet ve etkinlikler de bunları gösteriyor.

Mudanya'nın önemli sorunu olan trafik ise Büyükşehir'in yetki ve sorumluluk alanında, iki belediyenin ortak çözüm bulacağı bir konu olduğu için burada inisiyatif  Büyükşehir'de bulunuyor.

Türkyılmaz, ilçede seçmenlerle birebir temas kurarak memnuniyet araştırmaları yaptırdıklarını, bunların sonuçlarının da iyi olduğuna dikkat çekti.

Basın toplantısının yapıldığı Taş Mektep, Belediyenin kendi imkanlarıyla şu ana kadar 7 milyon lira harcayarak ayağa kaldırdığı değerli bir tarihi yapı. Harabeye dönmekten kurtarılan binanın birinci katı dijital kent müzesi olacak, diğer iki kat kütüphane ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak ayrıca yörenin ürünlerinin tanıtıldığı fuaye alanları olacak.

Hayri Türkyılmaz, Taş Mektep'in resmi açılışına Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Yunanistan eski Başbakanı, sosyalist Çipras'ı da davet edeceklerini aktardı.

Marmara'yı boğan deniz salyası!

Türkyılmaz, Marmara Denizi için büyük bir tehdit olan müsilaj (deniz salyası) konusunda yöneltilen bir soru üzerine Mudanya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında yaşananları anlattı. Herkesin bu sorundan Mudanya ve Gemlik Belediyelerini sorumlu tuttuğunu, oysa burada görevin Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu ifade eden Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Nilüfer Çayı ile gelen atıklar derin deşarj yoluyla denizin 500 metre ilerisine dökülüyor. Bu bir arıtma değil. Bundan vazgeçilip gerçekten arıtma yapılması lazım. Biz müsilaj konusunda, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazı yazdık, 'Tehlikeli durum yok' yanıtını aldık, ama durum hiç de öyle değil, sorun büyük. Bursa Büyükşehir ise kılını kıpırdatmadı, kıs kıs güldüler.

Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. 55 kilometrelik sahilimizi temizlemek için tekne gönderdiler. Ekrem İmamoğlu'nu teşekkür ediyorum. Oysa daha önce Mudanya'da Bursa Büyükşehir'in iki deniz temizleme aracı duruyordu. 2014'te seçilmemden hemen sonra bu araçları alıp Gemlik'e götürdüler. Şimdi muhtemelen orada da değil çünkü Gemlik müsilaj temizliği iş için satın alma yaptı.

Biz İstanbul'dan temizlik için araç isteyince o temizleme araçları ile Güzelyalı Yat Limanı'nda bir çalışma yapıp gittiler. Sonra da utanmadan tweet attılar. 'Bizi küçük düşürdünüz' demişler. Siz zaten kendinizi küçük düşürmüşsünüz Büyükşehir'i Türkiye'nin en borçlu belediyesi yaparak.

Burada esas olan derelerin, sanayi atıklarının arıtma yapılmadan denize ulaşmamasıdır. Bunun için de Marmara Denizi'ne kıyısı olan il ve ilçelerin ortak bir mücadele yürütmesi şart. Denizi kirleten nedenleri ortadan kaldırırsak deniz temiz kalır ve balık yemeye devam ederiz. Aksi takdirde Marmara'da balık nesli tükenir."

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın 7'nci yılına ilişkin basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İlçe Başkanı Ömer Aydın, Millet İttifakı'nın CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Türkyılmaz'ın değerlendirme toplantısının bir önemli konuğu da Bursa Ortodoks Topluluğunun Metropoliti İlias Billis oldu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.