SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP yeni bir yol ayrımında

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2012 02:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2012 02:54

Bugün de Önder Sav'ın başını çektiği muhaliflerin çağrısı ile bir gün arayla ikinci kurultay, yeterli imza toplanırsa yapılacak.

Ankara Arena Spor Salonu'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla toplanan olağanüstü tüzük kurultayı bir kez daha gösterdi ki CHP'nin iktidara alternatif olabilmesi için daha kat etmesi gereken çok yol var.

"Koltuk" kavgasından ibaret olan hizip anlayışını aşamadığı, Türkiye'nin temel sorunlarına gerçekçi çözümler üreterek halkı kucaklamadığı sürece iktidar hedefi çizmesi zor.

Öyle bir parti ki kendi iç sorunlarını aşıp 10 yıldır iktidarda olan Ak Parti iktidarına karşı kendi içinde bile bütünlük sağlayıp ciddi bir alternatif oluşturamıyor.

Koltuk kavgasının, küçük olsun benim olsun anlayışının müzminleştiği partinin bölünmesi belki de daha hayırlı sonuçlar getirecek.

Uzun yıllardır partiyi dar kadrocu anlayışla yöneten, tüzüğü de koltuğun sağlamlaştırılmasına göre düzenleyenler kurultaya katılma gereği de duymadı.

Kurultaya katılmak yerine, bir otelde basın toplantısı yaparak yol haritası çizen Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu yönetimini misafir olarak tanımlaması ilginç. "Sel gider kum kalır, yağma yok arkadaşlar" diyen Sav'ın bu sözlerini bölünmenin işareti olarak görmek mümkün.

Sav özetle, "Partiyi bize bırakın gidin" diyor Kılıçdaroğlu yönetimine.

Önder Sav, "ev sahibi biziz" derken doğru söylüyor. CHP bir statüko ve laikçi elitistler partisi olarak kaldı bugüne kadar. Bu anlayışın ev sahipliğini de Baykal ve Sav yaptı. Resmi devlet ideolojisinden sıyrılıp halkın partisi olamadıkları için de iktidar olamadılar.

CHP'de yaşanması muhtemel bölünme "ev sahibi biziz" diyen Sav'ın sözlerini haklı çıkaracak.

Bu bölünme belki de solda yeni bir anlayış ve programla Türkiye halkını kucaklayacak bir partinin kurulması sürecini de beraberinde getirecek.

AKDOĞAN: YARGIYA TAŞINABİLİR

Dünkü kurultayda Bursa delegasyonu da ikiye bölündü. İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın başını çektiği bir grup delege "kurultay hazirun cetveli"ne imza atmadı.

81 il başkanı ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na destek bildirisini imzalayan ancak hazirun cetveline imza atmayan, Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Kurultayın gerekli olan üçte iki çoğunluğun imzası olmadan açıldığını ileri sürdü.

Seçilmiş 29 delegesi bulunan Bursa'dan kendisi dahil 12 delegenin imza atmadığını savunan Akdoğan bir delegeye ise zorla imza attırıldığını iddia etti.

Bu koşullarda kurultay sürecinin hukuksal bir sonucu da beraberinde getireceğini ileri süren Akdoğan, bugünkü 17. Olağanüstü Kurultay'ın da 500 civarında bir imzada kalması durumunda kurultayın yenilenmesi gerekeceğini söyledi.

twitter.com/zaferopsar

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.