SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ilk lideri konuk etti

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2015 01:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2015 01:13

MHP'nin, "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla düzenlediği mitingler zincirinin "Bizimle Yürü Bursa" bölümü parti teşkilatının beklediği yüksek katılıma sahne olmadı.

Kürsüde 45 dakika kadar kalan Bahçeli'nin konuşması da coşku ve heyecandan yoksundu. Grup konuşmalarında daha etkili konuşan Bahçeli'nin coşkudan uzak konuşmasına rağmen Gökdere Meydanı'nda 10 bin dolayındaki kitle coşkuluydu.

Havanın geceden yağışlı olması, mitingin mesai gününe denk gelmesi katılımı olumsuz etkilemiş olabilir, ancak hava açık olsa, miting hafta sonu da yapılsa katılım belki bu rakamın biraz üzerine çıkabilirdi.

Aslında, artık meydanları tek başına gösterge kabul etmek de doğru değil bana göre. Elbette birşeyler ifade eder ancak, seçmenlere ulaşmak başta sosyal medya olmak üzere geniş bir alanda mümkün. Hem de doğrudan temas ederek...

Alanda gençler ve kadınların fazlalığı dikkat çekti. Hatta kadınlar sadece platforma yakın ön kısımda değil alanın değişik noktalarına dağılmış halde Bahçeli'yi dinlediler.

Bahçeli alana gelmeden önce anons edilen milletvekili adayları ilk sıradaki İsmet Büyükataman'dan başlayarak platformdan alandakileri selamladı.

Adaylardan altıncı sırasındaki eski İl Başkanı Hasan Toktaş ve sekizinci sıradaki; meydanlardan tanıdığımız sendikacı Selçuk Türkoğlu en çok alkışı aldı. Alkışların dozunun yüksekliği teşkilatın milletvekili listesinden duyduğu rahatsızlığın da bir göstergesiydi.

Alanda, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun resmi dikkat çekti. Çakıroğlu'nun resminin üzerinde, "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin' ayeti yazılmıştı. Alanın iki yerinde de Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin yanyana resimleri asılıydı.

Bahçeli, seçim beyannamesinden kısa bölümlerle ekonomik vaatlerini sıraladığı bir nevi konferans havasındaki konuşmasından sonra Balıkesir'e geçti.

Mitinge bakarak MHP'nin Bursa'da kaç milletvekili çıkaracağı sonucunu çıkarmak zor fakat 2011 Seçimleri'nde üçüncü milletvekilini birkaç yüz oyla AKP'ye kaptıran MHP 2014 Yerel Seçim Sonuçları baz alındığında 4 milletvekili çıkarabiliyor.

MHP 5 milletvekili çıkarabilir mi? Çıkarabilir ama bu AKP'deki oy kaybına bağlı. Kopacak oyların önemli miktarı MHP ve HDP'ye bir kısmı da SP-BBP ittifakına gidecek.

Bursa, Bahçeli'den sonra sırasıyla 16 Mayıs'ta Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 23 Mayıs'ta da Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk edecek.

HDP'de ise Eş Genel Başkanlar arasında yapılan görev dağılımına göre Bursa'ya Figen Yüksekdağ gelecekti ancak değişikliğe gidildi ve Selahattin Demirtaş'ın gelmesine karar verildi. HDP 29 Mayıs'ta Merinos Parkı'nda geniş katılımlı bir miting planlıyor.

Bu arada, 7 Haziran Seçimleri'nde SP-BBP ittifakının alacağı oylar da Meclis aritmetiğini etkileyecek.

MHP'nin 'seçime birlikte girelim' çağrılarını geri çevirdiği Saadet Partisi-Büyük Birlik Partisi ittifakı da 31 Mayıs'ta Gökdere Meydanı'nda gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici'nin katılacağı miting Bursa'da sağ-muhafazakar oyların yönü konusunda da bir fikir verecek.

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.