SON DAKİKA
Hava Durumu

Velev ki Müslümanlar keşfetti !

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2014 02:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 02:54

Usta işi dediğime bakmayın, bu saptama sadece bizim coğrafyada işe yarayan bir ustalık. Yoksa okuma, yazma ve okuduğunu algılama oranı yüksek toplumlarda böyle bir söylev hiçbir işe yaramaz; aksine iki dakikada toplum gözünde madara oluverir insan, makamı veya mevkii ne olursa olsun...

Oysa sorulması gereken gerçek soru şu:

Halkın oylarıyla seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, Amerika'ya ilk ayak basan Kolomb değil de Müslümanlar ise eğer, o Müslümanlar'a daha sonraki yıllarda ne oldu?

İslamiyet Amerika kıtalarında neden yayılmadı?

Asırlar içinde tüm kıta Müslüman olmadı da aksine neden koyu Katolikleşti?

Diyelim ki, İspanyollar Müslümanlar'dan sonra kıtaya geldiğinde herkesi zorla Hristiyan yaptı. İyi de aynı şey Kuzey Afrika'da neden olmadı? Oraya da Fransız'ı, İngiliz'i Portekizli'si İpanyol'u, çağın, ne kadar sömürgecisi varsa hepsi Afrika'ya gitti misyonerlerle birlikte yapmadıklarını bırakmadılar...

Veya Endülüs'te İslamiyet yayılırken neden önüne geçemediler?

Velev ki Kolomb, Hindistan sandığı Küba kıyılarında Erdoğan'ın iddia ettiği gibi bir cami gördü ve bunu anılarında anlattı...

O gün yapılan bir tek İslami eser neden günümüze kalmadı?

Onca, Maya ve İnka eserleri günümüze kadar ulaştığı halde, hiç mi bir taş, bir tuğla veya bir takunya sıkışmaz bir yere?

Muhtemelen, Mısırlı denizciler ve Vikingler de Amerika kıtasına gidip gelmişlerdir. Müslümanlar'ın da oralara gitmiş olabilme ihtimali yok denemez ama bu Amerika'yı Müslümanler keşfetti anlamına gelmez. Mesele, keşfettikten sonra oraya bayrak dikmek, koloni kurabilmek. Bunu yapan kim, ona bakmak gerek. Vikingler gitmiş gelmiş bi'numara olmamış, Mısırlılar da öyle...Ve Müslüman din kardeşlerimiz de gitmiş gelmiş ve orada bi'nane yapmak akıllarına gelmemiş nedense...

Kim yapmış bunu; İspanyollar...

E o zaman adamlara da saygı duymak lazım...

Gavur oraya koloni kurmayı akıl ederken siz ne yaptınız, arkadaş?

Hadi diyelim ki Amerika'yı keşfeden bir Müslüman! E peki o mübarek, o yüce Müslüman kimdir, nedir, nerelidir ve neden tarih onu değil de Kristof Kolomb ve kıtaya adını veren Amerigo Vespuci'yi yazar?

NEDEN?

Sayın CumhurBaşbakanımız bunların soruşturmayacağını mı sanıyordu, bir aklı evvelin bu soruları sormayacağını mı düşünüyordu acaba? Ama az biraz zekâsı işleyen sokaktaki vatandaşımız şunu geçirecek aklından: Bin odalı Ak Saray yaptırmak milyon dolar, dünyaya rezil olmak bedava!

Evet REZİL olmak...

Tüm dünya bu açıklamasıyla dalga geçecek ve tarih Recep Tayyip Erdoğan, tarihi gerçekleri işine geldiği gibi maniple eden bir siyasetçi olarak alaycı bir üslupla anacak.

Erdoğan her fani gibi yeryüzünden göçüp gidecek ama dünya Türkiye Cumhuriyeti'nin düştüğü bu komik durumla hep dalga geçecek! 

twitter.com/inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.