SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Özdağ'a sormak istediğim 7 mühim soru

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2022 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 09:48

Ben bir seçmen olarak kararsızlık yaşıyorum, sadece ben değil benimle aynı durumda olan milyonlarca TC vatandaşının da bunu yaşadığını düşünüyorum. Beklenti sürüyor, iktidar partisi AKP ve lideri Erdoğan'ın ve destekçisi MHP ile Genel Başkanı Bahçeli’nin çöküşü sürüyor. Muhalefet ise toplumdaki bu umutsuzluk ve kararsızlığın ulaştığı boyutun farkında değil.

Ben de son aylarda yıldızı bir hayli parlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın alternatif olup olamayacağını değerlendirmek istedim. 

Acaba benim gibi kararsız olan biri için Sn Özdağ umut ve alternatif olabilir mi?

Ümit Özdağ'ın yaygın medyada katıldığı bir çok yayın oldu, hem internette yayın yapan hem yaygın medyada katıldığı TV programlarının birkaçını yarım yamalak izledim. Ama YouTuber Efe Aydal’a konuk olduğunu öğrenince nedense TV’lerde katıldığı programlardan ya da ünlü gazeteci ve televizyoncuların YouTube kanallarından ziyade Efe Aydal’ın yapacağı yayının daha samimi olacağını ve sorulmamış soruların yöneltileceğini umdum.

Efe Aydal’ın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı söyleşiyi sonuna kadar izledim. Efe’nin, en çok merak edildiğini düşündüğüm 3 önemli soruyu ne yazık ki soramadığını fark ettim. Bu 3 soruya vereceği cevaplar Sn Ümit Özdağ’ın samimiyetini de ortaya çıkaracaktı.

Çok şey sordu Efe Aydal ama ne yazık ki bu çok şeyler arasında merak edilen soruları sormadı ya da soramadı.

Peki neydi sorulması gereken ama Efe’nin soramadığı o sorular? Şimdi ben buradan o soruları soracağım. Hatta sadece o 3 soru değil kafamda asılı duran başka sorular da ekleyeceğim. “Keşke Sn Özdağ bize de röportaj verse ve biz sorabilsek” diyeceğim ama kim bilir belki bu video/yazım ona ulaşır ve bu soruları kendisine yöneltme fırsatımız olur.

1- Ümit hocamız Suriyeliler'i göndereceğiz diyordu, ve … “evet gerekirse zorla” diyordu ya…  Zorla derken nasıl zorla, gitmek istemeyen Suriyeliler'e ne yapacak, silah zoruyla mı gönderecek, Esad'la anlaşarak seve seve mi gönderecek, bununla ilgili hazırlıklara başladı mı? 

2- AKP ve Erdoğan’ın bugün en büyük destekçisi ve iktidarda tutan can simidi MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Sn Bahçeli son Süleyman Soylu tartışmasında, (Ümit Özdağ’ın tabiriyle) "kanatlarının altında tuttuğu sarı civciv" Soylu’ya sahip çıkarak Ümit hocamızı çok sert şekilde eleştirmesine rağmen, Özdağ ne yazık ki Bahçeli’yi eleştirmekten kaçındı. Neden, Sn Özdağ Bahçeli’ye karşı müsamahakâr? Kılıçdaroğlu'nu bile ağır ve sert şekilde eleştirirken, ülkemizin bu durumda olmasında ve hatta Suriyeliler konusunda da payı olan Sn Bahçeli’ye neden toz kondurmuyor, eski genel başkanıyla hala görüşüyor mu, onun siyasi deneyiminden yararlanmak adına danıştığı oluyor mu? 

3- Suriyelileri zorla dahi gönderme projesini gerçekleştirebilmesi için Zafer Partisi’nin iktidar olması, hatta tek başına iktidara gelmesi gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda gerçekten tek başına iktidar olabilme şansını yüzde kaç görüyor ve buna gerçekten inanıyor mu Sn Özdağ? 

4- Halk TV’de iki yorum programında Murat Sabuncu da sormuştu. Devlet tarafından gizli bazı faaliyetler için görevlendirildi mi? (FETÖ’cü gazeteci Cevheri Güven bu görüşmelerin PKK ile yapıldığını iddia ediyor)

Sn Özdağ FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle belki Cevheri Güven’i muhatap almak istemiyor olabilir ama Güven, YouTube kanalında çok önemli ve ciddi konulara değiniyor, belli ki Cevheri’ye Türkiye’den hala bilgi akıyor. Nasıl ki Sedat Peker önemli konulara değinip çok ciddi bilgiler paylaşmış, iktidar kanadı bunları ciddiye almamıştı, Sn Özdağ da Cevheri Güven’i muhatap almayarak aynı duruma düşmüş olmuyor mu?

5- Yazar Ayşe Hür, Twitter hesabından Sn Ümit Özdağ ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Özdağ’ın 1999 yılında kurduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi ASAM'da olduğu gibi kurucularından biri olduğu Diyanet Araştırma Merkezi DİYAM'da ne tür faaliyetler yürüttü?

6- Bütün bu olanlara rağmen Erdoğan neden Özdağ ile ilgili bir şey söylemiyor da Sn Özdağ, eleştirmekten kaçındığı Bahçeli’nin kanatları altında olan İçişleri Bakanı Soylu ile kapışıyor? Sn Erdoğan herkesi eleştirirken, özellikle hedefinde sürekli Kemal Kılıçdaroğlu varken, Suriyeli konusunu gündemde sürekli sıcak tutan isim Özdağ olduğu halde ona değil de Kılıçdaroğlu’na saldırıyor, Sn Ümit Özdağ bu durum hakkında ne düşünüyor?

7- Suriye tezkeresine evet diyenler arasında Sn Ümit Özdağ’da vardı, hatta Doğu sınırlarımızdaki mayınlar temizlenirken tepki verdi mi? O mayınların temizlenmesi nedeniyle ülkemiz için güvenlik sorunu yaratacağı hesaba katılmadı mı? O mayınlar temizlenmeseydi, bu Afganlar, Suriyeliler, Pakistanlılar ellerini kollarını sallayarak sınırdan bu kadar rahat geçebilir miydi?

Efe Aydal, yaptığı röportajda bu soruları soracak mıydı, soru listesinde vardı da süre yetmediği için mi soramadı, listesinde var idiyse, neden bu soruları öne öne almadı. Kim bilir belki de Sn Ümit Özdag hocamız “şu şu soruları sormanı istemiyorum” mu dedi?

Yukarıda da dedim ya, acaba Ümit Özdağ kararsızlığıma çare, umutsuzluğuma umut olabilir mi, söylemlerinde ne kadar samimi, ne kadar inandırıcı, açıkçası bu sorulardan bir çoğu havada kaldı.

O nedenle kendisi hakkında somut bir kanıya varabilmiş değilim.

Bakalım, politikasını sadece Suriyeliler'i göndermek üzerine kuran Ümit Özdağ’ın bu söylemini hayata geçirme konusunda oluşan gerçekçi soruları ilerleyen dönemde nasıl yanıtlar verecek ya da verebilecek mi?

Belki zaman içinde görürüz ya da göremeyiz, kim bilir!

YAZININ VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.