SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulaşıma İstanbul ve İzmir'de indirim, Bursa'da bindirim(!)

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 09:47

Bursalı şaşkın, Bursalı kandırıldığını düşünüyor...

31 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde tercihini Ak Parti adayı Alinur Aktaş'tan yana kullanan Bursalı, İstanbul ve İzmir'in indirim yaptığı ulaşımda zam üstüne zam görünce, "Biz Alinur Aktaş'ı tercih ettiğimiz için cezalandırılıyor muyuz?" diye sormaya başladı.

Oysa vatandaş, iktidar partisinin ülkenin batısında kazandığı tek büyükşehir belediyesi olarak kalan Bursa'ya daha çok yatırım ve daha çok kolaylıklar sağlanacağını, hizmet kalitesinin artacağını umuyor.

Peki Ak Parti Bursa'yı cezalandırdı mı?

Bence Alinur Aktaş'ın bu zamları yapmaktan başka şansı yoktu. Eli mahkûmdu...

Zira bir önceki Başkan Recep Altepe döneminde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en borçlu belediyesi olmuştu ve borçların ödenmesi için kaynak yaratılması gerekiyordu.

En kolay kaynak bulma yolu da elbette ulaşım kanalıydı, Sn Aktaş da seçim biter bitmez gecikmeden zamları uygulamaya koydu. Şimdilik ulaşıma zam yapıldı, yakında suya ve (BESAŞ) ekmeğe de muhtemel zamlar gelecek.

İyi de "Bursa Türkiye'nin en borçlu belediyesi olurken hangi hizmet kaliteli ve sağlam yapıldı? O paralar nerelere harcandı? Madem belediyenin paraya ve kaynağa ihtiyacı var, yıkılan Atatürk Satdı'na yapılan düzenlemeler şimdi yeniden yıkılacak ve tekrar sil baştan inşa edilecek!

O zaman sormazlar mı, "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!" Bursa'nın "Millet Bahçesi"ne mi ihtiyacı var, yoksa daha önemli ve ciddi sorunlarını çözmeye mi? Hem kaynak sıkıntısı çekeceksiniz, hem de aciliyeti olmayan işlere kaynak aktaracaksınız!

Hiç kusura bakmayın ama bunda ciddi bir çelişki var.

Muhalefete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşıma indirim yaparken Bursa'da iktidarın gücünü arkasına almış bir belediyenin zam yapmasını Bursalılara açıklamak zorundasınız!

Recep Altepe döneminde yapılan hataların faturasını bu halk ödemekten bıktı.

Bursalılar, onlara fatura çıkarasınız diye seçmedi sizi Sn Alinur Aktaş, bunu ben kendi fikrim olarak söylemiyorum, etrafımda duyduğum ve size oy vermiş hemşerilerimin tepkisi?

İstanbul ve İzmir nasıl oluyor da ulaşımda indirim yapabiliyor ama Ak Parti'nin kalesi Bursa seçmenini zamla cezalandırıyor?

Oysa Ak Parti Teşkilatı, Kızılcıhamam'da yaptığı son toplantıda Sn Erdoğan, Sn Aktaş ile bir buçuk saatlik özel bir toplantı yaptığı haberleri geliyor, geliyor da, sadece bugün değil 17 yıldır Bursa'yı, ihmal eden Ak Parti Teşkilatı, kalesi olan bir şehre bundan sonra hak ettiği değeri verecek mi, vermeyecek mi?

İşte bütün mesele bu!

Bütün Bursa bu sorununun cevabını merak ediyor ve seçimin hemen arkasından gelen bu zam hem akıllarını karıştırdı, hem de umutlarını kırdı...

Kaldı ki Erdoğan'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'a "yol haritanı iyi çalış" diye talimat verdiği konuşuluyor kulislerde.

Ben de bir Bursalı olarak merak ettim, seçimden hemen bir ay sonra ulaşıma zam yapmak bu yol haritasıyla beş yıllın sonunda Bursa'yı nereye taşıyacak, Bursa sorunlarından kurtulup çağdaş çözümlere kavuşmuş olacak mı? Yoksa Recep Altepe'yi aratacak mı?

Çünkü, Altepe, rahmetli Hikmet Şahin'i mumla aratmıştı. Üstelik Şahin, Altepe ve Aktaş aynı partinin belediye başkanlarıydı...

Alinur Aktaş'ın bu iki isimden avantajlı olduğu bir durum var; genç, dezavantajlı durum ise Ak Parti Teşkilatı metal yorgunluğunu hala atlamadı.

Aktaş gençliği ile teşkilatının metal yorgunluğunu Bursa'ya hissettirmezse hem Bursa kazanır, hem de kendisi...

Aksi taktirde 5 yıl sonra yorulan metal küf-pas içinde bir Bursa bırakır ki, kaybeden sadece Aktaş ve Ak Parti değil 3 milyonluk kent ve halkı olur!  

YAPILAN ULAŞIM ZAMMINA VATANDAŞ NE DİYOR? 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.