SON DAKİKA
Hava Durumu

Teşekkürler Frutti Extra Bursaspor, finalin tadı damağımızda kaldı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2022 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 08:31

Yıl 1997, tarih 3 Nisan, yer Bursa Atatürk Spor Salonu. Bursa basketbolunun lokomotifi TOFAŞ, deplasmanda 11 sayıyla yendiği Yunanistan’ın Aris takımını Koraç Kupası final rövanş maçında da yenerek şampiyon olmayı umuyordu.

Bir gün önce Atatürk Satdı’nda Futbol Milli Takımımız, Hollanda’yı 1-0 yenerek tarih yazmış, ulus olarak üst üste iki zafer kazanmayı umuyorduk. Muhtaşem bir atmosfer yaratmıştık Bursa’da, artık olmayan Atatürk Stadı ve hemen yanındaki Atatürk Spor Salonu tarihi günlerinden birini yaşıyor, ucundan yakaladığımız kupayı kucaklamyı umuyorduk ama olmadı. Aris’e rövanşı da kupayı da kaybederek büyük bir şok yaşamıştık.

Bursaspor Frutti Extra 25 yıl sonra bu şehre basketbolda benzer heyecanı yaşattı hepimize.

Açıkçası ifade etmem gerekirse, benim gibi eski bir basketbolcu, uzun yıllar basketbol ağırlıklı gazeteci ve televizyoncu olarak çalışmış bir Bursalı olarak kendi adıma Bursaspor’un EuroCup final yolculuğunu geç keşfetmemin ayıbını yaşıyorum.

Çok geç uyandım…

Sadece Bursaspor’un değil, en son TOFAŞ’ın Fenerbahçe ile ligde oynadığı play-of final serisinden bu yana basketbol maçı izlememiştim.

Türkiye gündeminin kaotik ortamının hengâmesi içinde açıkçası ne basketbol, ne futbol ne de bir başka sportif faaliyeti izlemenin keyfi kalmamıştı.

İşte bu ortamda yeşil beyazlılar az da olsa bize bu keyiflerin varlığını anımsattı.

Nereden bakarsanız bakın inanılmaz bir başarıya imza attı Dusan Alimpijevic’in ekibi, finale kadar çok önemli rakipleri, üstelik deplasmanlarda yenerek Virtus Bologna’nın karşısına çıktı.

Final maçını kısaca özetlemek gerekirse iki takım arasında kadro derinliği ve bireysel oyuncu kalitesi sonucu belirledi.

Final skorunun 80-67 olduğuna bakmayın. Maç içerisinde, özellikle son beş dakikayı biraz daha dikkatli oynayabilseydik, TOFAŞ’ın yarım bıraktığı zafere ulaşabilirdik ama olmadı.

Belki son bölümde choach Alimpijevic, Metin yerine şut özelliği olan kısa oyuncu tercih edebilir, belki o top daha skorer birinin eline gelebilirdi ama ne dersek diyelim, hiçbir şey Bursaspor’un başarılı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Avrupa kupalarında final oynayan Türk takımı olarak adını basketbol tarihine yazdırdı. Kazansaydık daha iyi olurdu ama yetmedi. “Bu yolda galip sayılır mağlup”, diye bir söz vardır ya, Bursaspor Frutti Extra için gönül rahatlığı ile bunu söyleyebiliriz.

TOFAŞ’tan sonra Bursa basketboluna bu heyecanı yaşatanlara teşekkür etmek gerek. Başta bu takımın mimarları basketbol sevdalısı Levent Kızıl, kardeşi Ömer Kızıl, Frutti Extra Başkanı Sezer Sezgin, Genel Menajer Nedim Yücel, coach Alimpijevic ve elbette takımın dinamikleri oyuncuları, yardımcı antrenörleri, masörü, malzemecisi ayakta alkışlanmalı.

Sadece EuroCup’ta final oynadıkları için değil, bu kadar kısa bir sürede böylesine heyecan yaratan bir takım oluşturdukları için. Bu açıdan bakıldığında elde edilen başarı daha da anlamlı ve değerli oluyor.

Frutti Extra Bursaspor bize unuttuğumuz bir heyecanı yeniden anımsattı ya, o zaman hep birlikte son yılların meydanlarda sıklıkla haykırılan sloganını haykıralım.

“Buuuuu dahaaaa başlangıç, mücadeleyeeee devam, BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!”

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.