SON DAKİKA
Hava Durumu

Son şehzadeden Başbakan'a 'muhteşem' yanıt

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2012 03:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 03:12

Bir haftadır, "vertigo" sendromu nedeniyle tedavi gören hayat arkadaşımla ilgilenmek için geceleri refakat ediyorum.

Kaldığımız odanın penceresinden Bursa ovasını da rahatlıkla görebiliyorum. Önce lodos, sonra fırtına, Mudanya istikametinde çakan şimşekler ve ardından Bursa'ya ulaşan yağmur...

Ardından kar gelecek ve bir türlü sevemediğim kara kış, kara ve köhne bulutlar eşliğinde içimizi karartacak.

Elbette kış olacak, yağmur ve kar yağacak ki, yazın sıcağında kuraklık yaşamayalım.

İçimizi karartan salt reverans eden kış değil elbet, Afganistan, Irak derken Suriye'ye sıçrayan kan yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Etrafımız sürekli cehennem ve en az kış kadar korkutuyor beni.

Yurtta ise ahalinin hâli pür neşe... Sanırsınız ki her şey yolunda.

Başbakan bir muhalefete yükleniyor, bir İsrail'e... Yetmiyor dizi filmlere saldırıyor. Daha önce de heykele takmıştı da, azan yandaşları tekbirler eşliğinde yerle bir etmişti Kars'taki "İnsanlık Anıtı"nı.

Ve Sn pek değerli TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, görülmemiş performansına bir dizi filmi malum kurumlara şikayet etmeyi de ekleyerek dünya siyaset tarihine geçmeyi başardı.

Hani derler ya; 'imam yellenirse cemaat hacet giderir' diye...

Başbakanımızın bu çıkışından feyz alan Konyalı bir aile tez vakitte Cumhuriyet savcılığına başvurarak karı koca TV dizisi "Muhteşem Yüzyıl"ın yayından kaldırılması için dilekçe vermiş!

Sn Başbakan Recep Tayyip Bey, "Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz" demişti.

Bu konuda çok şey yazıldı çizildi. Hatta Osmanlı hanedanının bugünkü temsilcilerinden olduğunu iddia edenler televizyon programlarına katılıp dizi hakkında bolca ahkam kestiler ama Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun gibi düşünenlere en çarpıcı yanıt, sarayda doğan, imparatorluğun çöküşüne birinci elden tanıklık eden son şehzade Ali Vasıb Efendi'nin oğlu şehzade Osman Selahattin Osmanoğlu'ndan geldi.

Vercihan ZİFLİOĞLU imzalı Hürriyet Daily News'te yayınlanan röportajda Selahattin Osmanoğlu ders niteliğindeki yanıtında, "Diziyi takip ediyorum, fakat ciddiye almıyorum çünkü bu bir film" dedi.

Osmanoğlu, "Başbakan'ın ecdadıysa söz konusu olan bizim dedemiz. Ecdadımızın böyle lanse edilmesini ailece tabii ki beğenmiyoruz. Ancak bunun bir film olduğunun da farkındayız" diyerek, ne kadar çağdaş ve ileri görüşlü olduğunu gösterdi.

Evet bu bir film. Çünkü dizinin başında şöyle yazıyor: "Bu film, bazı tarihi gerçeklerin yeniden kurgulanmasıyla hazırlanmıştır"

Yani diyor ki yapımcı, senarist ve yönetmenler: Ey ahaliii, bu filmde anlatılanlara inanmayın, gerçek değil. Kara Murat, Battal Gazi, Malkoçoğlu, Karaoğlan, Tarkan ne kadar gerçekse, bu dizide anlattığımız hikayeler de o kadar gerçek!

Ve Muhteşem Yüzyıl dizisi, Türkiye'nin yansı sıra, Ortadoğu ve Balkanlar'da yaklaşık 150 milyon kişi tarafından izleniyor!

Yıllarca bize Amerikan dizilerini izlettiler, onların uyduruk kahramanlarının saçma sapan masallarıyla beynimiz yıkanırken ses etmeyenlerin, bugün kendi ayağımıza taş bağlamalarına anlam vermeye bile çalışmıyorum.

Sadece şunu soruyorum: Siz hiç Amerikan, ya da İngiliz veya Fransız, Alman ya da Japon başbakanından ülkelerinde yapılan bir heykele ya da çekilen bir filme tu kaka dediğine tanık oldunuz mu?

Peki ya yoğurtçu hiç yoğurdum ekşi der mi?

Osmanlı kültürünü dünyaya tanıtan bir yapıma destek olmak varken, eğer köstek bir başbakandan geliyorsa ve yıkılmış bir imparatorluğun son mensubu, "bu bir film, ciddiye almıyorum" diyorsa...

Allah aşkına, memlekette başka sorun mu kalmadı!

***

Tophane'den bakınca memleketimin üzerine çöken kara bulutları görebiliyorum.

Ve yağan yağmur, yere düşen her kar tanesinin birer "bereket" olmasını umut ederek, huzur ve barış dolu, muhteşem, çağdaş ve aydınlık yarınlar için teselli bulmaya çalışıyorum! 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.