SON DAKİKA
Hava Durumu

"Sağlam" galibiyet...

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2013 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2013 07:37

3-0'lık net bir galibiyet, üstelik Karabük gibi, teknik direktör Mesut Bakkal ile ciddi bir çıkış yakalayan Karabük'e karşı, üstelik deplasmanda ve üstelik yeni teknik patron Hikmet Karaman yönetiminde!

Belli ki bu değişiklik yeşil beyazlılara olumlu yansımış, kan değişimi işe yaramış gibi!

Oysa, hafta içi taraftarın Karaman'a karşı negatif bir yaklaşımı vardı. Bu olumsuz havaya rağmen, İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu, tüm söylentilere kulaklarını tıkayarak Hikmet hoca ile anlaşmaya vardı.

Hikmet Karaman hakkında, Ertuğrul Sağlam'dan sonra "şöyledir böyledir, başarılı olur ya da olmaz" demek çok da doğru değil!

Ama Hikmet hocanın işinin çok zor olduğunu söyleyebilirim.

Ertuğrul hoca şampiyonluk mertebesine koyduğu başarı çıtasını kendisi de aşamayınca, gitmesi de kaçınılmaz oldu!

Çıta çok yukarıda...

Bu taraftar şampiyonluğun tadını aldı bir kere.

Karaman, öyle bir camiaya geldi ki, öyle bir şehrin takımının başına, öyle bir zamanda geçti ki, resmen, "kellesi koltukta"

Lakin bu kentte herkes teknik direktör, herkes futbol uleması, otorite, yazar, eleştirmen, yöneticilerden daha bilgili ve herkes futboldan "uzmanlık ötesi" anlıyor(!)

Hikmet hoca, önce futbolcularına kendini kabul ettirmek zorunda, sonra taraftar var ve elbette Bursa medyası!

Üzerindeki bu negatif enerjiye rağmen Karabük'te "Sağlam" temeller üzerine kurulu takımda fazla değişiklik yapmadan sükseli bir galibiyet aldı. Batalla muhteşem oynamaya devam ederse, eldeki kaliteli malzemeyi hakkını vererek işleyip "Sağlam" bir duvar örerse, kendisi de yükselir, Bursaspor da.

Karabük galibiyeti üzerindeki kara bulutları savuşturur mu, bilinmez ama rahat bir nefes aldırdığını söylemek olası....Önündeki Elazığspor ve dış sahadaki G.Antep maçları, hem onun, hem Bursaspor'un, hem de yönetimin kaderini belirler. Bu iki maçı kayıpsız atlatırsa bu taraftar onu omuzlara alır. Özellikle Antep maçının sonucu Hikmet Karaman için büyük önem arz edecek.

Ancak Hikmet hoca, Sağlam'ın mirasını akıllıca kullanırsa Ertuğrul hocanın bıraktığı yerden zirve yarışına devam eder...

Aksi sonuçları düşünmek bile istemiyorum! 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.