SON DAKİKA
Hava Durumu

Oynamayana atarlar!

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2017 23:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 23:06

Oynamayana, oynamayan da atar. Tıpkı Fenerbahçe'nin yaptığı gibi oynamadan Bursaspor'u deplasmanda yendi. Bir penaltı ve gol, haydi hayırlı işler...

Oysa bu maç Bursaspor'un zirveye bir adım daha yaklaşması ve rakibini alta alması için büyük bir fırsattı. Maç Bursa'da, Timsah Arena'yı tıka basa doldurmuş taraftarının desteği arkanda ve sen mutlak kazanman gereken bu maçta, o kadar kötü o kadar kazanmaktan uzak oynuyorsun ki, 90+3 dakikalık maçta kaleyi tutan, Volkan'ı rahatsız eden sadece tek bir şut atabiliyorsun ve o da senin maç boyunca tek pozisyonun.

Kembo'nun 88. dakikadaki şutu olmasa sıfır pozisyonla tamamlayacaktı Bursaspor maçı ki, bence bu durumu her şeyi özetliyor!

Böyle bir maçı kazanabilir misin?

Belki şansla, e şansın da yoksa ve hakem de şöyle hafifçe konuk takımın adından, formasından korkup kritik kararları senin aleyhine veriyorsa, nasıl kazanacaksın ki?

Nitekim kazanamadın.

Bir penaltı ve 1-0 yeniksin.

Bu arada, aynı pozisyonda aynı hakem Bursaspor lehine aynı kararı verebilir miydi?

Sanmam...

Yenik duruma düşmüşsün, daha atak ve daha hızlı ve daha etkili oynaman gerek değil mi?

Evet ama, nerdeee o Bursaspor?

Le Guean oyuna John'u sokuyor, geberik John, bugüne kadar ne yapmış ki bu maçta takımına hayat versin? Nitekim o da sahada geberik arkadaşlarına ayak uyduruyor.

Belli ki, Fransız hoca stratejisini 0-0'a göre kurmuş. Aykut Kocaman da öyle ama hiç olmazsa onun anlaşılır bir mazereti var; deplasmanda oynuyor ve rakip Bursaspor.

Fenerbahçe, Bursaspor'un adından, taraftarından çekinmese, biraz daha üstüne gitse pozisyon bulacak. Çünkü kendisini hataya zorlayacak, baskı yapan, kazanmaya niyeti olmayan bir rakip var karşısında.

Maçın skorunu hakem Ali Palabayık'ın hassas tercihleri belirledi demek yanlış olmaz. Ama bu Bursaspor'un kötü oynadığı ve büyük bir avantajı kullanamadığı gerçeğini de değiştirmez.

Le Guean tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi, Fenerbahçe'ye de galibiyeti hediye etti.

Hiç olmazsa Galatasaray'a karşı ilk yarı iyidi, Fenerbahçe'ye karşı ise küllüm kötü!

Diyeceksiniz ki, "Fransız hoca mı çıkıp oynasın?"

Elbette o çıkıp oynamayacak ama bu takımı oynatacak taktiği o yapacak, futbolcularını kazanmaları için o hazırlayacak.

Yenilmemek için çıkan bir takımın kazanma şansının olmadığı futboldaki bu adı konmamış kural bir kez daha tecelli etti ve daha korkak olan kaybetti.

Ve anlaşıldı ki, Bursaspor zirvenin takımı da değil, adayı da...

İlk 10 ila ilk 5 arasında gider gelir. Muhtemelen yönetim de, "bizim derdimiz şampiyonluk adaylarıyla değil, çıkın oynayın ve orta sıralarda bir yer bulun, fazla arıza da çıkarmayın, düşme potasından uzakta olun" mantığıyla yaklaştıklarını anlamak için, İstanbul takımlarıyla oynadıkları maçları bakmak yeterli!

Yani bu sezon bu Bursaspor'dan bi cacık olmaz, belki ayran olur(!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.