SON DAKİKA
Hava Durumu

Kubilay kanatsız kuş gibi!

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 01:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 01:36

Oysa; her şey var, boy pos...

Gençliğin enerjisi...

Güç, şans, fırsat, muhtemelen yeteneği de var...

Zekâsı olmasa bu seviyelere de gelemezdi, akıl da vardır tabi...

Peki ne eksik Kubilay Kanatsızkuş'ta?

Belki de gerçekten bir çift kanat eksik, o soyadından kaynaklanan ruhundaki eksiği tamamlayacak...

Yani kanat dediğim aslında hırs, onu gaza getirecek hırslandıracak, coşturacak, kanatlandıracak düşünsel devrim.

Bir Fransız bunu yapamaz, Kubilay'ı coşturacak enerji, onunla aynı dili konuşan, aynı ruhu, aynı dünyayı, aynı kültürü yaşayan biri yapabilir ancak!

Bir yabancı hoca ona güvenir ve şans verir, ama o kadar...

Taraftar bakmaz, altyapıdan yetişmiş, gençmiş, gelecek vaat ediyormuş, kendi evladımızmış, umursamaz bile; eğer sahada mücadele etmiyorsa, çabalamıyor, ruhunu koyamıyorsa ortaya, basar ıslığı (ve hatta küfrü). Çıkarken insafsızca da yuhalar.

Kubilay bu sahalarda ıslıklanıp protesto edilen ne ilk ne de son topçudur...

Aynen de böyle oldu. Skor 2-2'ye gelince savunmadaki yabancıların hatalarıyla yenen gollere değil, forvette hiçbir varlık gösteremeyen Kubilay'a faturayı kesti tribünler. Stancu da vasattı ama bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Kubilay'ın yapmadığı veya yapmadığı buydu işte: mücadele...

Çünkü gerçekten de verilen şansı kullanamayan, elinin tersiyle iten biri vardı sahada.

Kubilay'ı kanatsız kılan hırsının olmamasıydı.

Hırs...

Marangoz emeklisi babam, gençliğimde bana kızdığında, "Hırs, istekli olmak demektir. Hırslı insan isterse bir kalası bile dişleriyle ısırır ve yerinden oynatır!" derdi.

Beni hırslandırmak için de aynen dediğini yapar ve iki buçuk metrelik 5'e 20 bir kalası ısırıp tezgahın üzerine koyardı.

İşte Kubilay Kanatsızkuş da kanatlanmak istiyorsa aynen böyle yapmalı, topu ısırmalı, kale direklerini kramponlarıyla parçalamalı, hırsıyla rakip savunmayı yıpratmalı, fiziksel tüm özelliklerini kullanıp gücünü ortaya koymalı ve bu durumdan kimseye de kızmamalı.

Çünkü bu taraftar ondan çok şey bekledi, bunca fırsata rağmen pısırık futbolu görünce de soyunma odasına kadar ıslıkladı.

Hoş olmadı lakin, bunun için kendine kızmalı Kubilay, pes etmemeli ve nerede hata yaptığını, kendinde neyin eksik olduğunu bulmalı.

Ben olsam Le Guen gibi Kubilay'dan kolay kolay vazgeçmem, potansiyeli varsa onu ortaya çıkarmak hocanın görevdir. Yönetim ise Kubilay gibi bir genci kaybetmek istemiyorsa, ya acilen konunun uzmanı bir akıl hocası bulup genç futbolcunun eksik yönlerini gidermesi için çalışmalara başlamalı, ya da kendini geliştirebileceği bir başka süper lig takımına kiralamalı. Gelişip de dönerse bizimdir, yok eğer gelişmezse, futbolcu çöplüğünde kaybolup gider!

Kubilay'ı bırakıp biraz da maça bakalım. Bursaspor 3-2 kazandı (ki bize verilen penaltı bence penaltı değil) evet ama takım kurgusunda hala oturmayan birçok parça var. İlerleyen haftalarda bu parçaların oturup oturmayacağını göreceğiz, çünkü sezonun daha başı ve birçok takım Bursaspor'dan farksız.

Kötü zemine, sıcak havaya ve kötü futbola rağmen 3 puan iyidir...

Önümüzdeki hafta Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağımız maç, bu takımın kalitesinin ne düzeyde olduğunu da gösterecek.

Ve o zemin nedir arkadaş?!

Hibrit çimler hafta içi gelmiş, yok uzun süre gümrükte kalmış, geçin bunları anam babam; iki buçuk üç aydır neredeydi bunlar? Bunca zamandır bir türlü tamamlamayı beceremediğiniz timsahın kafasıyla mı uğraştınız, ayıp değil mi, günah değil mi?

Böyle yarım yamalak stat yapacağınıza, Atatürk Stadı'nı yıkmak için ne diye yırtındınız bre zalimler?

Bursa'nın iki tane stadı olsaydı fena mı olurdu, bre nankörler?

Ortalama maçları Atatürk Stadı'nda, kalburüstü maçları da Timsah Arena'da oynamayı akıl edemediniz mi bre gafiller? Atatürk Stadı nerenize battı da Bursa'nın futbol tarihini yıktınız, yazıklar olsun size, yüz bin kere YAZIKLAR OLSUN!

Ve buna kayıtsız kalan, ses çıkarmayan taraftarlara da milyon kere YAZIKLAR OLSUN!

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.