SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazanmak güzel şey...

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2018 10:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 10:38

Galatasaray'a karşı deplasmanda kaçan galibiyet ya da alınan bir puandan sonra açıkçası oynanacak ilk maç beni ürkütüyordu.

Her ne kadar rakibimiz ligin vasat takımlarından Alanyaspor olsa da puan sıralamasında bizim üstümüzdeydi ve kaybedilecek bir puan bile bizi riskli bölgeye yuvarlayabilirdi.

Çünkü, İstanbul takımlarına karşı Anadolu takımlarının aldıkları galibiyetlerden sonra tökezledikleri istatistiklerle kanıtlanmış bir gerçek.

İşte bu nedenle Alanyasopr'a karşı da Galatasaray'la oynuyormuş gibi oynamamız ve kazanmamız gerekiyordu.

Maça etkili başlayan, tıpkı Türk Telekom'da Galatasaray'a karşı olduğu gibi rakibe alan daraltan, atak fırsatı veremeyen bir takım izledik ilk yarı boyunca.

İlk 45 dakikada 7 pozisyon bulan, rakibe cılız da olsa tek fırsat şansı tanıyan, 5'e sıfır şut isabetiyle oynayan, yüzde 56'ya 44  topla oynama oranıyla 2-0'lık üstünlük yakaladı.

Sahanın yıldızı ise tartışmasız Latovlevici'ydi... Rumen futbolcu bir gol bir asist ile 2-0'lık skorun mimarı oldu.

Galatasaray'da oynarken savunmanın sol tarafında görev yapan ve çok eleştirilen ve bu nedenle de sarı kırmızılı kulüple yolları ayrılan Lasmin Latovlevici Bursa'ya geldiğinde de Samet Aybaba sol bekte oynattı. Ancak Alanya maçında Orta sahanın sol kanadında, zaman zaman sol açık gibi sahada yer alırken Türkiye'ye geldiğinden bu yana en iyi performansını sergiledi.

İlk yarı skor üç, hatta dört bile olabilirdi ama gerek Tunay, gerekse Stancu'nın biraz beceriksiz, biraz da bencillikten kaynaklanan tercihlerden dolayı soyunma odasına 2-0 önde gidildi.

Bu arada ilk yarıda değinmeden geçilmeyecek bir pozisyon daha var; Barış'ın, anlamsız ve gereksiz şekilde kaptan Ertuğrul ile yaşadığı tartışma.

Her ne olursa olsun saha içerisinde hiç hoş olmayan bu tartışma nedeniyle kesinlikle Barış'ın kulağı çekilmeli.

Ertuğrul ondan genç olabilir ama takımın kaptanına karşı böyle bir tepki, Barış'ı asla haklı çıkarmaz. Kaptanlık yaşla ya da kariyerle ölçülemez. Sahada Bursaspor'un kaptanı demek, takımın en önde yürüyen ismi demek.

Bu güzel galibiyete gölge düşüren tek çirkinlik Barış'ın tavrıydı.

İkinci yarıda da üstün oynayan ve rakibe şans tanımayan taraf Bursaspor'du.

Yine kolay harcanan pozisyonlar vardı.

Her ne kadar ikinci yarı topla oynama oranları yüzde 50 - 50 olsa da kontrol Bursaspor'daydı.

Rakibe yine cılız iki pozisyon verilirken, Bursaspor'un etkili 3 pozisyonu vardı.

Alanya hiç şut atamazken, Bursaspor skoru koruma güdüsüyle ikinci yarı sadece tek şu atabildi.

Hızlı hücumlarla pozisyon bulmayı düşünen Samet Aybaba, ikinci yarı oyuna Allano ile Fırkan'ı aldı ama bu çok işe yaramadı.

İlk 45 dakika Latovlevici ve Aytaç'ın attığı iki golle 3 puan aldık ve haftayı galibiyetle kapadık.

Ligin başından beri oynadığımız etkili futbolun tam karşılığını ilk defa aldık.

Evet kazanmak çok güzel...

Ama kazanmaktan çok istikrar ve kazanma alışkanlığı edinmek daha önemli.

Samet Aybaba'ya karşı her ne kadar ön yargılı olsam da, takımdaki olumlu değişimin mimarının o olduğunun da farkındayım.

Eleştirdiğimiz gibi alkışlamayı, hakkını vermeyi de bilmek gerek, o nedenle önce Samet hocayı, sonra da futbolcuları bu güzel galibiyet ve özellikle de ilk yarıda ki heyecan verici futbol için kutluyor, devamının diğer maçlarda da gelmesini diliyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.