SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu itiraf etti: Ben projeyim (!)

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2019 14:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 14:18

Söyleşi programlarının duayeni Okan Bayülgen ekranlara bir döndü pir döndü...

Dijital yayın yapan '100 TV'de söyleşi programlarına bir süredir kaldığı yerden devam eden Bayülgen, malum nedenlerden ötürü Kanal D'de ki programına son verildiği için ortalıkta görünmüyor ve program yapmıyordu.

Bayülgen'in dün gece yayınlanan Uykusuzlar Kulübü adlı programının konuğu, İstanbul'un 31 Mart'ta seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Okan Bayülgen'in sorularına samimi yanıtlar veren genç belediye başkanı adayı, "Siz bir proje misiniz?" sorusuyla birlikte stüdyoda bulunan izleyicilerin şaşkınlıkla karışık birkaç gülüşmeden sonra, bir iki alkış duyuldu. İmamoğlu kısa bir süre düşündü ve "Evet ben bir projeyim" diye yanıt verdi. Stüdyoda kısa bir sessizlik ve yine gülüşmelerin ardından sözlerine devam eden İmamoğlu, deneyimli sunucunun şaşkın ve merak dolu bakışlarına aldırmadan, kendisinin Atatürk Cumhuriyeti'nin bir projesi olduğunu belirtince stüdyoda bulunan izleyicilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda ise kendisi için hazırlanan sürpriz eşliğinde horon tepti.

Görüntüler güzeldi de, benim kafamı karıştıran Bayülgen'in yönelttiği "proje misiniz?" sorusu oldu?

Bu programı sosyal medyadaki paylaşımlardan canlı izledim. Fakat benim açımdan daha ilginç bir durum vardı; akşam saatlerinde karşılaştığım fanatik Ak Partili bir arkadaşımla ayak üstü yaptığım muhabbet sırasında buna benzer bir konuyu anlatması oldu. Arkadaş, o kadar koyu bir Ak Partili ki, bir dönem eleştirel paylaşımlarıma tahammül edememiş ve beni Facebook'ta arkadaşlıktan çıkarmıştı. Sonra nasıl olduysa (belki pişmanlık yaşamış olmalı) tekrar arkadaşlık önerisi gönderip tekrar sanal arkadaşlarım arasına katılmıştı. Yani o derece fanatik bir Ak Partili'dir kendisi.

Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip desteklemediğimi sordu önce ve cevabımı beklemeden, "O bir proje" dedi.

"Nasıl yani, bunu da nereden çıkardın, bir kanıtın var mı?" diye sorunca...

"Yahu",  dedi... "Baksana 4-5 ayda nasıl da parlattılar adamı, proje olmasa bu hale gelir mi?"

Ben de bunu üzerine;

- Bunu parlatan Recep Tayyip Erdoğan oldu, farkında değil misin? Reis hakkını yedikçe İmamoğlu İstanbul'un adayı olmaktan çıktı, bir anda tüm Türkiye'nin gönlünü kazandı. Bu durumu Erdoğan kendisi yarattı, dedim.

- Yok, yok İmamoğlu bir proje, diye ısrarla vurguladı ve anlatmaya devam etti: Adamın konuşmaktan süslü laflar emekten başka bir marifeti yok, kapasitesi sıfır, nerede Binali Bey, nerede İmamoğlu, dedi.

- Peki, dedim ben de; Erdoğan ve Ak Parti için de ABD ve İsrail'in projesi diyorlar, diye ekledim hemen...

- Erdoğan öyleydi başta ama artık değil, dedi. Erdoğan projeden çıktı...

Erdoğan, proje olmaktan çıkmış, yeni proje Ekrem İmamoğlu'ymuş...

Muhtemelen tüm Ak Partililer aynı fikirde...

Vallahi bilemem, İmamoğlu projedir ya da proje değildir diyemem, çünkü kanıt yok, dedim...

İyi de, İmamoğlu da proje ise acaba Erdoğan gibi o da henüz belediye başkanıyken ya da daha önceden Amerika'ya gidip gizli görüşmeler yapmış mıdır? Yoksa sadece bu kadar kısa sürede popüler olmasına bakıp, halkın büyük bir bölümünün ve elbette sanatçıların teveccühünü kazandığı için mi bu düşünce oluştu, tahmin etmek zor değil...

Eğer Ak Parti Genel Başkanı Sn Erdoğan İmamoğlu ile bu kadar uğraşmasaydı ve seçimler sonrası bunca tantana patlatılmasıydı İmamoğlu bu kadar popüler olur muydu, mazlum ve mağdur duruma düşürülmeseydi bu halk böylesine bağrına basar mıydı?

Eğer Ekrem İmamoğlu onların dediği gibi bir projeyse Erdoğan niye bile bile bu projenin değirmenine su taşıyıp projeye destek verdi?

Yoksa Erdoğan da İmamoğlu projesinin bir parçası mıdır, ne dersiniz?

Evet; Okan Bayülgen'in "Proje misiniz?" sorusunun pat diye sorulmadığı, bilinçli olarak hazırlandığı anlaşılıyor. Muhtemelen Ekrem İmamoğlu da yanıtını bu yönde hazırlamıştır. Çünkü, bu proje dedikodularının onların da kulağına geldiği ve bir cevap verilmesi gerektiği anlaşılıyor.

Tabi bu durum İmamoğlu'nun proje olup olmadığı sorusunu yanıtlamaz elbet!

Lakin benim endişem, yandaş medya tarafından programda kullandığı "Evet ben bir projeyim" lafının kırpılıp sorgulama yeteneğine haiz olmayan seçmen kitlesine "İmamoğlu proje olduğunu itiraf etti" şeklinde manşetlere taşınacağı yönünde.

Yandaş medya bunu bu şekilde kullanırsa kimse şaşırmasın...

Çünkü gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası hakkında çıkan yalan ve hakaret dolu iftiraları düşündükçe, ağzından çıkan bu sözlerin çarpıtılmayacağını düşünmek saflık olur.

Peki, şimdi Bayülgen İmamoğlu'nun rakibi diğer aday (gerçi esas rakibi Erdoğan ama) Binali Yıldırım'ı da davet etse...

Binali bey canlı yayına katılır mı dersiniz?

Vallahi katılırsa ve Binali beyi de canlı yayında görsek hiç fena olmaz ama Reis bu işe ne der, işte orası sakat nokta!

Bayülgen'in karşısında Binali beyin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum...

E peki ya Erdoğan katılsa...

Neyyy, Erdoğan mı? Tövbe haşa, böyle bir canlı yayına, Erdoğan, hem de yandaş gazeteciler olmadan...

Kıyamet kopmadığı sürece, hayatta öyle bir şey olmaz...

Sahi kıyamet neden hala kopmadı?(!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.