SON DAKİKA
Hava Durumu

Gel de kızgın demiri soğut!

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 17:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 17:46

Sn Erdoğan seçim öncesi ortalığı kızıştıran, öfke ve nefret söylemlerini kendi değil de başkası dillendirmiş gibi "Kızgın demiri soğutalım" açıklaması yapmıştı hafta içi...

Peki bu kızgın demir soğur mu, gerçekten?

Öyle bir hale geldi ki, ne düşünceye, ne sanat eserlerine, ne de başkalarının tercihlerine saygı duymaz oldu toplumun büyük bir kesimi...

Bursa'da ve son Ankara'da olanlar bunun kanıtı değil mi?

Bir insan bir sanat eseri resim çalışmasından rahatsız olabilir mi?

O zaman ona şunu sorma hakkımız da var:

-Afedersiniz, siz sapık mısınız? Rica etsem bir psikiyatra görünür müsünüz? Eğer bir resimden tahrik oluyorsanız hem ruh hem de bedensel sağlığınız tehlikededir aman dikkat(!)

Bursa'da Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan karma bir resim sergisinde sergilenen resimlerden birinden ürken, korkan veya tahrik olan bir zavallının şikayeti üzerine, sadece resim kaldırılmakla kalınılmadı, sergi tamamen sonlandırıldı.

Zavallı şahsın şikayeti üzerine bu kararı alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı.

Peki gerçekten resimde cinsellik veya çıplak içeren bir unsur var mı? -Varsa bile kime ne- ki yok...

İşte zaten sıkıntı da tam bu noktada...

Sanat görecelidir...

Bir kişinin rahatsız olması, diğer yüz veya bin kişinin de bundan rahatsız olacağı anlamı taşımazken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi'nin sadece tek bir kişinin başvurusu üzerine böyle bir karar alması, Bursa'nın kültür ve sanat alanında nasıl yozlaştığının ve bu yozlaşmaya yerel yönetimlerin nasıl zemin hazırladığının acı bir göstergesidir!

Sapkınlık sadece sanatsal bir resimden tahrik olmakla da ortaya çıkmaz.

Bu resimden tahrik olup şikayet eden o mağara devri homo erectusa sormak lazım; "hergün kadına şiddet, taciz ve tecavüz olayları yaşanıyor, çocuklara bile benzer saldırılar oluyor. Bunlar olurken ne yaptın nasıl bir tepki gösterdin?"

Sapıklık, kindarlık, nefret ve zulmü de beraberinde getiriyor.

***

Peki Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranlara ne demeli!

Afedersiniz siz kindar mısınız? Müslüman kindar olur mu?

Sizin düşmanınız kim, Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Kılıçdaroğlu'nun PKK ya da HDP'lilerle yan yana, masaya oturmuş halde hiç fotoğrafını ya da videosunu gördünüz mü? Veya bebek katilini öven ya da onlarla gizlice görüştüklerini kanıtlayan bir bilgiye sahip misiniz?

Ha bu arada, birilerinin çocukları bedelli askerlik yaparken ve bazıları da çürük raporu alıp askerden kaçarken, Kılıçdaroğlu'nun oğlu askerliğini paşa paşa yapmıştı, haberiniz var mı? 

-?

Peki nedir bu öfke, Kılıçdaroğlu mu göz yumdu bunca zamandır Güneydoğu'da akan kana? O mu sorumlusu?

"Çözüm sürecinde muhatabınız Kandil ya da İmralı'da yatan bebek katili değil de parlamentoda, halkın seçtiği legal bir partinin milletvekilleri olmalı!" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlemeyen ve teröristlerin barındığı Kandil'e ve Apo ile görüşmeleri için İmralı'ya heyetler gönderen kimdi?

Ya da Habur sınır kapısından teröristleri davul ve zurnalarla karşılanmasına zemin hazırlayan, Türkiye'ye "terörist ülke" diyen Şivan Perver ile el ele şarkı söyleyen, güneydoğuda terör örgütü mayınlar döşerken yollara, valilere "görmezden gelin" emrini kim verdi?

Kemal Kılıçdaroğlu mu?

***

Afedersiniz ama siz resimden tahrik olan Müslüman görünümlü, hem kindar hem de birer zavallısınız.

Basit bir resimden tahrik olan, sizi kışkırtıp öfkelendirenlerin yalanlarına inanan, araştırma ve düşünme yeteneğini kaybetmiş insanlıktan çıkmış vicdansızlar yığınısınız...

Anlaşılıyor ki, kızgınlaşan demirin soğuyacağı yok, öyle harlandırmışsınız ki ateşi, istediğiniz kadar soğuk su dökün, hepsi beyhude.

Hele ki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın megafonu alıp vatandaşları sakinleştirmek adına söylediği, "Sakin olun, mesajı verdiniz" sözleri ise bu demirin soğumasının istenmediğinin kanıtı değil de nedir!?

Zira sayenizde harlanan ucu kızgın demirli ok yaydan çıktı. Şimdilik Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk olarak saplandı, yaraladı, yarın öbürgün bakalım kimin canını yakacak!

İŞTE KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI ANI

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.