SON DAKİKA
Hava Durumu

FotoFest bahane, Pala şov şahane (!)

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2013 02:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2013 02:29

Zaten yer yüzünde fotoğrafla ilgili yapılan iki festival var, biri de Bursa'da...

Yanlış anlaşılmasın bu iyi bir şey. Özgün olmak iyidir, iyi...

Bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Ülkemizin bu nadide uluslararası festivalini, BUFSAD ile birlikte Bursa BŞ Belediyesi ile Kent Konseyi ortaklaşa organize ediyor.

Ama başrolde Kent Konseyi Başkanı Semih Pala var yine...

FotoFest, Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen geleneksel festival yürüyüşü ile start alırken, önde Bursa BŞ Belediyesi bandosu, arada konuklar, hemen arkasında BŞ Belediyesi Mehteran Bölüğü, arada engelli sanatseverler ve BŞ Belediyesi'nin ileri gelenleri. Ama o da ne elinde mikrofon olan biri, katılanlara ayar veriyor, kime ne yapacağını, nerede nasıl yürüyeceğeni cırtlak sesiyle anlatmaya çalışıyor. Önceki yıllarda da herkesin mustarip olduğu bildik bir görüntü. Ama ve lakin bu festivalde de arzı endam eyliyor.

Çirkin bir görüntü ancak onu uyaracak bir babayiğit yok. Ne de olsa bu cazgır Semih Pala. Tanımasak, bilmesek, BŞ Belediyesi festival için cazgır tutmuş ne ala, diyecez.

Yanlış anlamayın İznikli ünlü cazgır Pele Mehmet değil, Pala dedim(!)

Semih Pala bu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin danışmanı, BİNTED Ortaklar Kurulu Başkanı, Kent Konseyi Başkanı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin Genel Koordinatörü.

Genel Koordinatör dediğime bakmayın, görüntü öyle değil, dedim ya şov yapan bir panayır cazgırı sanki. 2 buçuk milyonluk bir metropolün üst düzey yöneticisinin nasıl olmaması gerektiği ve ne durumlara düşmemesi gerektiğinin en çarpıcı örneklerini sergiliyor.

Almış eline mikronu, anons yapıyor, sunum yapıyor, yorum yapıyor, espri yapıyor, yapıyor da yapıyor. Yeri gelse göbek atıp halay da çekecek ama... (Kemal Ak'ın kulakları çınlasın) Allah'tan festival Merinos Kültür Merkezi'ne kayıyor.

Açılış kokteyli, ardından ödül töreni derken yine mikrofon Semih Pala'nın eline gelmez mi?

Aman diyeyim, biri yardıma yetişsin. Araya Dr. Ceyhun İrgil giriyor, "Fazla konuşmayacam. Konuşmanın bikinisi makbuldür, geldiğiniz için teşekkürler" diyerek sözünü bitirip gereken mesajı veriyor ama Pala da nerde bunu idrak edecek ruh hali! Kendi çalıp kendi oynayan kamberler çengileri gibi "one man show" yapmaya devam ediyor. Bulmuş babasının çiftliğini, kulaklarını çeken de yok, sallıyor da sallıyor. Neyse ki, anons edecek kimseyi bulamayınca, sahneden inmek zorunda kalıyor, izlemeye gelen konuklar da rahatlıyor.

Semih Pala iyi şeyler söylemedi mi?

Söylemez olur mu?

Dünyanın en büyük Fotoğraf Festivali'ni Bursa'ya kazandırdıkları için, ne kadar çok gururlu, ne kadar çok mutlu olduğunu söyledi mesela. Dünyanın en önemli işini yaptıklarını, Bursa'yı dünyaya tanıttıklarını falan da sözlerine ekledi.

Yalan da değil hani. FotoFest çok önemli bir festival.

Peki, İpek Yolu Film Festivali cacık festivali miydi?

FotoFest'i sen organize edince maşallah, "biz en iyisini yaparız, en büyük biziz. Dünyanın en büyük sergisini biz açtık" diyeceksin, İpek Yolu Film Festivali'ne de tu kaka öyle mi?

FotoFest için kaç para ne kadar harcanıyor bilmiyorum ama (duyduğuma göre geçen yıl festival 600 bin TL'ye mal olmuş ve o para da daha önce İpek Yolu Film Festivali için ayrılan bütçeden kullanılmış)

Festival ya bu, insan biraz daha görsellik, biraz daha eğlence aramıyor değil hani.

Festivalde ne eksik var diye sorarken bunlar geldi aklıma.

"Acaba festivalin mana ve ehemmiyetine uygun, açılışta konser, dans, müzikli gösteri olamaz mıydı?" dedim, hay aksi Semih Pala'yı unuttum, o zaten tek başına yetti de arttı bile, ne gerek var başka şamataya(!)

Fotoğraf Festivali bahane, Pala Semih şov şahane(!)

https://twitter.com/Suatsh

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.