SON DAKİKA
Hava Durumu

Fener bu hakemlerle dünyayı yener (!)

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2018 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 20:23

Fenerbahçeliler pek mutlu. Takımları Bursaspor gibi bir takımı evire çevire ve muhteşem bir futbolla 2-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Peki gerçekten öyle mi?

Maç Kadıköy'de, rakip Bursaspor, ligde kalmayı garantilemiş. Sarı lacivertli taraftarlar, rakibi parçalayacak diye bekliyor ama o da ne!

Bursaspor hiç de öyle kollarını açmış, "gel bana gol at" havasında değil. Haddini bilen, akıllı futboluyla ev sahibi rakibin ataklarını başarıyla karşılayan bir performans sergiliyor. Savunmada aptalca bir hata olmazsa Fenerbahçe'nin gol atması zor görünüyor.

Böyle giderse Bursaspor'un kazanması, en kötü ihtimalle bu zorlu deplasmandan bir puan koparması işten bile değil.

Fenerbahçe baskılı ama dişe dokunur pozisyonu pek yok. İkinci yarı başlıyor ve genç teknik adam Mustafa Er'in takımı, deneyimli teknik adam Aykut Kocaman'ın takımına karşı stratejisini bozmuyor ve Bursa'nın bereketli altyapısının, Fransız futbol uleması Le Guen'in yeteneğini görmezden geldiği Furkan Soyalp'in George Hagi'yi anımsatan usta işi vuruşu ile 1-0 öne geçiyor.

Bursasporlular havalarda ama heveslerini kursaklarına bırakan hata, attıkları golün sıcaklığı ve heyecanı geçmeden savunmadan değil de forvetinden geliyor.

Eski Fenerbahçeli Bursaspor'un tartışılan ismi Fransa doğumlu Müslüman Moussa Sow öyle bir dakikada öyle bir hata yaptı ki, eski takımını adeta ipten aldı. O gol olmazsa ev sahibi takım daha da panikleyecek, belki de Bursaspor bir gol daha bulacaktı.

Oyun Bursaspor'un attığı gollerle 1-1 olmuş, Bursaspor kontrollü futboluna devam ediyordu ki, bu kez umulmadık bir başka gizli Fenerbahçeli sahneye çıktı ve konuk takıma son darbeyi indirdi.

Hakem Fırat Aydınus.

Maç boyunca ev sahibi takımın sert futboluna göz yuman, kritik anlarda ev sahibi takımı kollayan kritik kararlarıyla oyunun akışını ev sahibi lehine çeviren Aydınus, Volkan'a ve Valbuena'ya göstermediği sarı kartını Bursaspor'dan Titi'ye kırmızı kart olarak patlattı!

Sadece Titi'ye değil, yedek kulübesinde karara isyan eden Kubilay Kanatsızkuş'a da kırmızı gösterdi, ardından Teknik Direktör Mustafa Er'i ve hızını alamayıp kulübün tercümanını da tribüne yolladı.

Sonra ve sonra, gardı düşen Bursaspor'a son yumruğu eski futbolcusu Fernandao indirdi ve hakem kararıyla(!) maçı Fenerbahçe kazandı.

Evet; Fenerbahçe zorlu Bursa deplasmanından, af edersiniz, maç Kadıköy'deydi değil mi, hay Allah, neyse; zorlu maçı kazanarak taraftarlarını da engin coşkulara boğdu(!)

İnanın abartmıyorum, hakem kararıyla kazanılan bu maç Fenerbahçelileri çok mutlu etti. Emin olun bir tane aklıselim Fenerbahçeli "Bursaspor'un hakkı yendi, koskoca Fenerbahçe'nin hakemin katkısıyla maç kazanması beni utandırıyor" diye düşünmemiştir, kuşkunuz olmasın.

Aksine, birçok Fenerbahçeli taraftar, Bursaspor'un bu kadar çok direnmesine anlam veremiyor, üstüne hakaretler ediyordu.

Bursaspor'un iddiası yokmuş da, neden maça asılıyormuş da vs vs...

Bırakın sıradan fanatik taraftarları (ki, onlar için maçın nasıl kazanıldığı değil, sadece üç puan alınmış olmasının önemi vardı. Takımları galip gelsin de nasıl gelirse gelsin!)

Taraftarın bu şekilde düşünmesini normal kabul edelim de ya anlı şanlı gazeteci ve yazarların taraftarlar gibi bakmasına ne demeli?

İçlerinde bir tane bile haysiyetli yazar çıkmaz mı?

Hadi İbrahim Seten Fenerbahçeli diyelim, peki ya Uğur Meleke gibi tarafsızlığına inandığım yazar, maç yazısında Fırat Aydınus'un yanlışlarını nasıl görmez?

Erman Toroğlu ekrandan bağırıp çağırdı Fırat Aydınus'un rezilliğini anlattı ama ne çare...

Türk futbolunun yaşayan efsane kalecisi Rüştü Reçber'i ne kadar Fenerbahçeli sayabiliriz artık? Belki de objektif ve gerçekçi yorumlarıyla Fenerlilerin onurunu kurtaran tek isimdi, bence.

Bursaspor'un hakem kararıyla kaybettiği, Fenerbahçe'nin de bu şekilde kazandığı ilk maç değildi bu, son da olmayacak.

Kadıköy'de oynanan maçta şunu anladık ki, Bursaspor Türk futboluna yetenekler kazandırmaya, Fenerbahçe ise yetenekleri yok ederek zarar vermeye devam ediyor.

Maçta atılan 3 golde de Bursaspor'un izleri var çünkü, görmek isteyen o izleri takip edip Türk futboluna kimin yarar, kimin zarar verdiğini daha iyi anlayabilir.

Hatta sadece Fenerbahçe'ye değil Galatasaray'a bakınca da bunu anlayabilirsiniz.

Sadece bakın yeter!  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.