SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ezan'ı ıslıklamak' ve Ertem Şener'in kadehi!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2019 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 08:42

Önce Ertem Şener'den başlayayım... Televizyon izleyicisi kendisini Star TV'den, şampiyonlar ligi maçlarını anlatırken tanıdı.

Sonra bir ara ortadan kaybolup adı cemaatle anılsa da, ilerleyen yıllarda iktidarın kanatları altına girerek Beyaz TV'de kendisini bağlayacak sağlam(!) bir kazık buldu.

Geçen hafta, sosyal medyada yayılan bir videoda Şener'in canlı yayınlanan programı sırasında, masanın altından bardak çıkarıp bir yudum aldığı görülüyor.

Bu bir iki saniyelik görüntü, "Vayyy Beyaz TV'nin ve Ak Parti iktidarının yanaşması Ertem Şener canlı yayında rakı içiyor" başlıklarıyla bir anda gündem oldu.

Oysa Ertem kardeşimizin rakı bardağını andıran, fakat içinde ne olduğu tam anlaşılamayan bir sıvıyı içiyor olması, onun alkol aldığını kanıtlamaz.

Nitekim, çok geçmeden bir açıklama yapan Ertem Şener, içtiği sıvının limonlu maden suyu olduğunu ve bunu her yayın öncesi ve sırasında tükettiğini duyurdu.

Bu duyuruya rağmen ilk görüntüler, Şener'e hakaret içeren yorumlarla önlenemez şekilde yayıldı.

Bu videoyu yayanlar arasında iktidara karşı malum kesimden de çok sayıda sosyal medya kullanıcısının olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Bu olayın yaşandığı hemen hemen aynı gün ve saatlerde, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir araya gelen kadınlar İstiklal Caddesi'nde ıslıklar ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıyordu. İşte tam o anda, yakınlardaki camilerden ezan okunmaya başlıyor. Islık ve tezahüratlar arasında ezan sesi de duyuluyor.

Ve bu olay sosyal medyada "CHP zihniyetinin, din düşmanı kadınları ezanı ıslıkladı" başlıklarıyla yayılmaya başladı.

Hem Ertem'Şener'in, hem de ezanın ıslıklandığının iddia edildiği videoları izledim, sosyal medyadaki yorumları okudum ve dedim ki kendi kendime, "Yok aslında birbirinizden farkınız, hepiniz aynı bataklıktasınız!"

Kadınlar ıslıklarına devam ederken ezan başlıyor ve binlerce insan ezanı o an duyuyor ya ya da duymuyor. "Ezan okunurken neden durmadınız, neden ıslığı kesmediniz?" diye suçlamak ne kadar abesse, ki muhafazakar güruh, kadınlar susmadığı için değil, ezanın ıslıklandığına inandıkları için yürüyüş yapanlara hakaretler etmekten geri durmuyordu.

Nasıl ki Ertem Şener canlı yayında rakı içmiyor ama buna rağmen ona saldırıyorlarsa, aynı şekilde karşı güruh da, kadınların ezanı ıslıklamadığını bildikleri halde "ıslıkladılar, dine saldırıyorlar, ezanı susturamayacaklar!" nidalarıyla ortamı germeye devam ettiler.

Şimdilik sadece sosyal medya kullanıcılarının tepki verdiği bu olaya iktidar kesimininin kayıtsız kalacağını düşünemiyorum.

Zira, iktidar için, CHP zihniyetine saldırmak için bu inanılmaz bir fırsat yaratmışa benziyor. Olmayan durumlarda bile kendine yarar çıkarmayı başaran AK Parti, Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuya kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

Hele ki Edremit'te yaşanan ilçe bazındaki skandal konuşmaları düşündükçe, CHP kanadını bir hayli zorda bırakacak gibi, görünüyor.

Kılıçdaroğlu'nun basiretsizliğini ve CHP'lilerin patavatsızlığnı da dikkate alırsak, bu işten Ak Parti çok ekmek yer gibi görünüyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.