SON DAKİKA
Hava Durumu

Elektrikler kesildi, (ç)alışamadım hocam(!)

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2015 03:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 03:13

Konumuz malum gündem; Savcı Kiraz'ın rehin alınması, operasyon sonucu saldırganların öldürülmesi ve savcının vefat ettiğine dair gelen son üzücü haber...

Ve Türkiye'yi felç eden elektrik kesintisi...

Herkesin aklını karıştıran ve hükümet kanadından tatmin edici samimi bir açıklama gelmemesi, spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Yok, Keban Barajı'na bomba konuldu...
Yok, şirketler ucuz elektrik satmamak için bunu yaptı...
Yok, IŞİD saldırı düzenledi...
Yok, önceki gün Türkiye'ye nota veren İran, Rusya ile bir olup sattıkları doğal gazı kestiği için bu kesinti yaşandı...
Yok Enerji nakil hatlarındaki sistem çöktü...
Yok, nükleer enerjiye geçecekler de halkı ikna etmek için kesintiyi bilerek yaptılar... vs vs vs...

Milletin ağzı torba değil ki büzesin... Ağzı olan konuşur, eli klavyeye değen herkes yazar, fikrini de, zikrini de ortaya döker oldu.

Bilgi kirlendikçe kirlendi...

Bu kirlilik içinde makul ve akla yatkın olanlar da yok değil elbet...

Mesela, nükleer santral yapılacak olması ve bu konuda toplumdan gelecek "toplu" tepkileri azaltmak için, "Bakın, elektriksiz kalınca ülke ne hale geldi. Nükleere de ülkenin acilen ihtiyacı var. Nükleere karşı çıkarsanız elektriksiz kalmaya da razı olursunuz, ona göre!" dendiğini hepimiz biliyoruz!

Bu şok elektrik kesintisinin ardından kafaları karıştıran ve "sabotaj var" diyenleri haklı çıkaracak ilk açıklama Slovakya'dan başkanlık oynamaya devan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi: Üçüncü bir nükleer enerjinin adımını atacağız!

Yani bu kadar da rastlantı olmaz ki... Böyle bir açıklama yapmak için bugünü mü bekledin usta? (Her ne kadar yarın, "ben öyle bir şey demedim" de diyebilir gerçi ya...)

Erdoğan böyle konuşunca ve gün boyu, tüm ülkeyi felce uğratmış elektrik kesintisi de olmuşsa...

Ve bir de üstüne, yol kenarındaki mini bilboardlara (raketlere) asılmış "GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN YENİ ENERJİSİ: AKKUYU NÜKLEER" afişini görünce dumur kat sayımız da elbette ikiye katlandı.

Afişte konu mankeni olarak 3 küçük sevimli çocuk kullanılmış ve nükleer enerjiyi sempatik göstermek için her unsur işlenmiş!

"Pes" dedim kendi kendime. Bunu gören oğlum Tarık hemen cep telefonunu çıkardı ve afişi fotoğrafla belgeledi... Ve elbet ben de onunla birlikte afişi belgelemekten geri kalmadım.

"Bu afiş daha önce vardı da biz mi fark etmedik? Yoksa yeni mi asıldı?" gibi sorular kafamızda dolanıp, mantıklı bir karşılık bulmaya çalışırken, işin içinden çıkamadığımızı fark ettik.

Ülkeyi gün boyu durma noktasına getirmiş, sebebi açıklanmamış ulusal çapta bir elektrik kesintisi olmuş.... Üstüne, ülkenin en muktedir adamı Erdoğan nükleer enerjinin gerekliliği ile ilgili açıklama yapmış... Büyük şehirlerin merkezlerinin en işlek caddelerine nükleer enerji reklamını yapan afişler asılmış!

İnsanın başka ne gelebilir ki aklına? Bu işin içinde bir (sanki) iş var, ama...

"Nükleer enerjinin reklamı mı olur? Ne bu, çikolata mı, otomobil mi? Bayram değil seyran değil, bu nükleer enerji reklamı da neyin nesi?" dediğinizi duyar gibiyim...

Elektriklerin olağanüstü kesintisinin nedeni gerçek anlamda kamuoyuna açıklanmadıkça, son iddia hükumetin başını çok ağrıtacağa benziyor!

twitter.com/inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.