SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet üstüne devlet kurulur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2017 10:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2017 10:07

Yakın, çok yakın geçmişe bakalım; devletler nasıl ve hangi koşullarda kurulmuş? En taze ve somut örnek Kosova...

Kosova nasıl kuruldu?

Dağılan Yugoslavya içinde, açıkta kalan azınlık ya da milletlerden olan Arnavutlar'ın önce özerklik, ardından da ulus olmasıyla devlet statüsüne kavuştu.

Diğer Yugoslav artıkları devletler de öyle... Ve eski Sovyet cumhuriyetleri de...

Osmanlı'nın ardından devlet ve devletçikler bu şartlarda ortaya çıktı.

Gel gelelim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, KKTC adıyla kurulmuş olmasına rağmen hala gerçek anlamda devlet statüsüne kavuşabilmiş değil, zira 3-5 ülke dışında kimse tanımıyor!

Türkiye Cumhuriyeti ise dağılan Osmanlı'nın ardından, tüm olumsuz koşullara rağmen kanlı savaş ve zaferlerle 1923'de sıfırdan kuruldu...

Ak Parti yöneticisi Ayhan Oğan'ın söylediği, "Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir devlet kuruyoruz" sözleri bu kriterlerin hiçbirine uymuyor. Çünkü ortada yıkılmış ve çökmüş bir devlet, dağılmış, dağıtılmış bir cumhuriyet yok. Peki Oğan'ın söz ettiği yeni devlet mevcut TC üzerine kurulamayacaksa hangi amaçla söylenmiştir?

Bence Ayhan Oğan'ın sözlerine bu açıdan bakmak gerek.

Sapasağlam ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti üstüne bir devlet kurulamayacağına göre, plan ancak şu olabilir: yıkılmış ve dağıtılmış bir devletin ardından yeni bir devlet kurmak.

Plan bence bu. İlk fırsatta TC'yi parçalamak ve üzerine Erdoğan'ın başkomutanlığında yeni devlet kurmak...

Çünkü Ayhan Oğan'ın çıkışının başka hiçbir anlamı ve açıklaması olamaz...

94 yıllık mevcut Türkiye Cumhuriyeti devleti ortadan kaldırılmadan bu mümkün olmayacaktır.

Ayhan Oğan gibilerin hayallerini süsleyen yeni devletin kurulması TC'nin yıkılması ile mümkün olacağına göre, emperyalistlerin bize karşı kaybettiği Çanakkale 1915, Kurtuluş Savaşı ve hatta 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın da rövanşı niteliği taşıyacağından da kimsenin kuşkusu olmasın!

Buraya kadar niyet belli...

Benim anlayamadığım konu şu; Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine karşı ihanet niteliği taşıyan bu açıklama karşısında cumhuriyetin savcıları neden harekete geçmez?

Hadi savcılar da ihanetin bir parçası diyelim, peki bu cumhuriyetin başı halkın seçtiği Recep Tayyip Erdoğan bu işe ne diyor?

Bir açıklamasını ya da tepkisini duydunuz mu?

Tamam, Erdoğan'ı da geçelim...

Reis'in kafası karışık diyelim, daha önemli konularla meşgul belki, ya her iki sözünden biri vatan millet, bayrak olan ve milliyetçilik temelleri üzerine kurulu MHP ve lideri Devlet Bahçeli bu ihanetin neresinde?

Oğan için "Yeni devlet kuruyoruz lafı FETÖ'ye uzatılmış zeytin dalıdır!" demiş Bahçeli. Peki sormazlar mı o zaman: "Bu arsızlığın ortaya çıkmasında senin orantısız desteğinin payı yok mu?"

Öte yandan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın rakibi olarak CHP ve MHP'nin adayı Ekmelettin İhsanoğlu, milletvekili olduğu MHP'de hangi cür'etle Bahçeli ve hatta Erdoğan'ın yanında durabiliyor hâlâ, gerçekten anlamakta zorlanıyorum!

Ve elbette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu duruma nasıl bir tepki vereceğini de merak etmiyor değilim. Açıklama yapmak yerine Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı telefonla arayıp, "Bahçeli değil de Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyorum" demesine sadece güldüm!

Görevi boyunca kaybettiği 7 seçimle karnesi sıfırlarla dolu Kılıçdaroğlu'nun Adalet yürüyüşü performansının dahi nezdimdeki imajını değiştirmediğini anımsatmak isterim!

Meral Akşener'in ise resmi twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı "Devlet etmeyi bilenler, Devlet kurarlar. Ciddiye almayın" şeklindeki açıklamasını hayretle okudum. O zaman hemen Meral ablamıza şunu anımsatayım; Urfa Siverek'te Atatürk heykeline saldıran meczubu, şalvarlı ve sarıklı ve bir karış sakalıyla gündeme gelen polis memurunu, tarikat ve cemaatlerin hayatımıza arsızca müdahale etmeye başlamalarını, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesini, imam hatiplerin sayısının artırılmasını, eğitim sisteminin laik yapıdan tam muhafazakâr yapıya kaymasını, PKK terör örgütünü, FETÖ'yü ve 15 Temmuz darbe girişimini Ayhan Oğan'ın açıklamalarının yanına koyunca ortaya çıkan tablo beni ürkütüyor.

Eğer sizi ürkütmüyorsa, bence ürkün, bu gidişle ve bu şekilde kurulacak yeni bir devlet kimseye yar olmaz. Adı da YTC: Yeni Türkiye Cehennemi'nden başka bir şey olmayacaktır, aha buraya da yazdım!

Allah sonumuzu hayretsin, birilerine akıl ve vicdan ihsan eylesin, amin(!)

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.