SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da aynı tas aynı hamam mı?

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2020 22:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 22:22

İsmet Karaca, CHP Bursa İl Başkanı seçildikten sonra gözle görülür bir kıpraşma oldu...

Kıpraşma dediğime bakmayın, aslında ciddi bir fark vardı önceki yönetimle...

Koronavirüs salgını dünyayı etkisine alan kadar Karaca ve ekibi Bursa'da ses getiren eylemler yaptı, Allah var...

Fakat, amma ve lakin, ilginç bir haber okudum Bursaport'ta...

Son kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde gençlik kontenjanından CHP Parti Meclisi'ne seçilen Gamze Pamuk Ateşli, CHP Bursa İl Yönetiminin kendisini bir örgüt yöneticisi olarak yok saydığını ileri sürerek tepki göstermiş...

Öncelikle şunu anımsatmak isterim; Gamze Pamuk Ateşli hanımı ne tanır, ne de bilirim...

Hayatımda görmüşlüğüm de yok, yanından geçmişliğim de...

Başkan İsmet Karaca'yı ise çok yakından olmasa da tanırım, bilirim...

Gamze Pamuk Ateşli hanımın iddialarını okuyunca şaştım kaldım...

Böylesi bir dönemde birlik ve beraberlik içinde olması gereken ana muhalefet partisinin, kendi içinde ayrışması akıl alır gibi değil...

Gamze hanım, Bursa İl Başkanlığı'nın bir süredir kendisini yok sayan bir politika izlediğini ileri sürüyor, "Bu konuya daha fazla sessiz kalmam olanaksızdır. Çünkü bu haksızlık hatta saygısızlık sadece şahsıma yapılmamaktadır. Bu yok sayma ve umursamama aynı zamanda temsil ettiğim organa karşı uygulanmaktadır. Böyle bir keyfiyeti kabul etmem ve hoş görmem olanaksızdır" diyor.

CHP İl Örgütü, yani İsmet Karaca ve ekibi Gamze hanıma karşı neden böyle bir "yok sayma" politikası izler, maksat nedir, neyi paylaşamazlar, neyi çekemezler?

"Gamze Pamuk Ateşli'den Bursa CHP'ye isyan!" başlıklı haber Bursaport'ta 25 Mayıs'ta yer almış yani bayramda...

Hadi 3 gün bayram, ya sonrası?

Yani diyorum ki, CHP İl Başkanlığı konuyla ilgili neden bir açıklama yapmaz? Gamze Pamuk Ateşli'nin iddia ve şikayetlerini yok saymak, sorunun olmadığı gerçeğini değiştirmez ki!

Belli ki Gamze hanım sorunlarına parti teşkilatı içinde çözüm bulamadığı için, sosyal medya hesaplarından  açıklama yaparak, sesini duyurmaya çalışmış, yaşanan gelişmenin bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, CHP Bursa İl Başkanlığına ateş püskürmüş...

O zaman şu soruyu da sormak kaçınılmaz oluyor: Bursa CHP Örgütü kendi içinde birlik olamazken nasıl olacak da Bursa'nın sorunlarına çözüm önerileri getirecek?

Bursalılar CHP'ye nasıl güvenecekler?

Elbette, takım tutar gibi parti tutan kemik seçmen için bu bir sorun teşkil etmeyebilir; ama CHP'nin yapısının farklı olduğu, diğer partilere benzemediği iddia edilir ya; çok geniş bir kitlenin de (ülke genelinde) CHP'nin, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığında girdiği seçimlerdeki perfomansından hiç hoşnut olmadığını unutmamak gerek.

Çünkü çok büyük bir kesim bu ülkede CHP'nin muhalefette başarısız olduğunu görüyor, Ak Parti ve Erdoğan'ın bugün bu kadar güçlenmesinde muhalefetin beceriksizliğinin payı olduğunu biliyor.

Alternatifsiz kalındıysa bunun ülkede etkili muhalefet yapılmadığındandır. Bu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadar, il ve ilçe başkanlarının da başarısızlığıdır.

İsmet Karaca başkan seçildikten sonra dikkat çekici eylemler yapsa da, örgüt içinde kazanın kaynadığı da anlaşılıyor.

Marifet kazanın kaynamasına neden olan etkenleri bulup, ilk seçime güçlü bir örgütle hazırlanmak olmalı...

Gamze Pamuk Ateşli olayı, "CHP Bursa'da değişen bir şey yok, her şey aynı tas aynı hamam" düşüncesini akıllara düşürüyor...

Yoksa, şimdiye kadar çoktan bir açıklama yapılmış, kamuoyuna yansıyan bu olay tatlıya bağlanmıştı.

CHP İl Başkanlığı'ndan ses çıkmadığına göre...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.