SON DAKİKA
Hava Durumu

BURULAŞ'ın vicdansız sürücüleri...

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2017 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 09:41

Evet evet, vicdansız, topluma hizmet ettiklerinin farkında olmayan, egoları şişkin, terbiyeden yoksun, görgüsüz ve kural tanımayan eğitimsiz güruhun somut temsilcileri...

Özel halk otobüslerinin sürücülerine artık diyecek söz bulamıyorum, onları Allah ıslah etsin(!) Amma ve lakin, BURULAŞ'ın resmi araçlarını kullanan sürücüler de en az onlar kadar evlere şenlik.

Yalova Yolu, yeni adıyla İstanbul Caddesi üzerinde faaliyet gösteren sarı otobüslerin sürücülerinin kural tanımazlığının altını çizmek isterim, özellikle de 3i ve 16i hatlarını kullanan sürücülerden vatandaşlardan gına geldi...

Bu hatlar daha önceden Kemerçeşme ve Yeşilova istikametinden geldiklerinde Gençosman'ın hemen alt tarafında yer alan geçitten U dönüşü yaparak fomara istikametine yöneliyorlardı. Fakat, T2 tramvay hattı inşaat nedeniyle o geçiş kapatıldı ve otobüsler Beşyol kavşağından dönüş yapmaya başladılar.

Bu yeni ve planlanmayan güzergâhlarda karşılıklı duraklar var ve o duraklarda bekleyen yolcular mevcut. Özellikle, Beşyol'dan yukarı çıkışta iki durağı bu otobüsler pas geçiyorlar. Yolcuların el ile işaret etmelerine rağmen, sürücüler hiç umursamadan basıp gidiyorlar.

Gerekçeleri de çok ilginç: Bu güzergâh bizim güzergâhımız değil! O nedenle de yolcu almak zorunda değiliz...

Bakar mısınız mazerete, o yoldan geçiyorlar, geçtikleri yol üzerinde duraklar ve bekleyen yolcular var ama beyefendiler durup da asli görevlerini yerine getirmiyorlar.

Neymiş, o güzergâh onların kendi güzergâhı değilmiş! E o zaman geçme oradan, uç havadan git, madem ki, vatandaşa bir faydan yok, kullanma o yolu(!)

Yarın o tramvay inşaatı tamamen bitecek ve o otobüs hatları o yoldan geçmeye devam edecekler, zira başka geçiş alternatifleri yok, e o zaman da mı yolcu almayacaklar?

Bunun karı, yağmuru, fırtınası var, yaşlısı, engellisi var, o zaman ne olacak? İlle de birilerinin kafalarına vurması ve sert bir şekilde emretmesi mi gerekiyor? Bu sürücülerin asal görevlerinin vatandaşa ve kente hizmet olduğunu öğretmiyorlar mı işe alırken?

Bununla ilgili bir ay kadar önce bizzat ben şahsen kendim BURULAŞ'ı arayarak durumu izah edip şikayetimi ilettim, peki ne oldu dersiniz?

Hiç!

Bugüne kadar hiçbir şikayete çözüm üretmeyen BURULAŞ, bu konuda da üç maymundan farksız davranmaya devam ediyor.

Ne de olsa Bursa Bursalılar'ın olmaktan çıkmış, sürücüler vatandaşı yok saymış çok mu?!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.