SON DAKİKA
Hava Durumu

BURULAŞ'ın sürücülerinden özür dilerim!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:40

Evet, özür dilerim, onlara vicdansız değim için, beni affetsinler, çünkü suç onlarda değil, onlara emir veren amir ve müdürlerindeymiş!

"BURULAŞ'ın vicdansız sürücüleri" başlıklı yazıma BURULAŞ'tan yanıt geldi. Çok mutluyum, zira ilk defa bir tepki ve eleştirime BURULAŞ'tan karşılık buldum. Beni ciddiye alıp yanıt verme lütfunda bulundukları için ne kadar teşekkür etsem azdır, sağ olsunlar, var olsunlar(!)

Bana yollanan cevabı, altta alıntılayarak yazacağım ve aralarına kendi açıklama ve sorularımı ekleyeceğim...

BURULAŞ:

Sayın Suat Oktay Şenocak

Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi hudutları dahilinde, toplu taşıma hattı oluşturulması, güzergah planlamaları, Ukome Kurulu Kararları ile düzenlenmekte olup, yolcu alınmadığından bahisle, şikayet edilen duraklar 3İ ve 18İ güzergahları dışında kalmaktadır. Ancak, İstanbul caddesindeki tramvay inşaatı nedeniyle, bu güzergahlar mecburen değişmiş ve otobüsler Gençosman Kavşağı yerine Beşyol kavşağından dönüş yapmaya başlamışlardır.  Söz konusu şikayetten köşenizde çıkan yazı ile haberdar olunmuş, incelenen Çağrı Merkezi kayıtlarında da bu yönde bir şikayet tespit edilememiştir.

BEN:

Çağrı merkezinize 0532 372 x4 xx numaralı hattımdan yapılan aramaya bakmanızı önemle rica ederim. Çağrı merkezinizde görüştüğüm görevli kadın çalışanınız, not aldığını ve şikayetin gerekli birime iletiliceğini söylemişti. Eğer arama kaydım silindiyse bile benim numaramla ilgili arama yapıldığının kaydı duruyor olmalı.

BURULAŞ:

Yapılan inceleme neticesinde, Terminal istikametinde, D1187-D1188-D1189 Kemerçeşme duraklarına yanaşılabileceği görülmüştür. D1190 Yeşilova durağına yanaşmak, otobüslerin Beşyol kavşağından u dönüşü yapacak olmaları ve şerit değiştirmeleri gerekliliği nedeniyle mümkün değildir. Kavşaktan döndükten sonra da Kent Meydanı istikametinde yolcu alınacak tek durak D1121 Beşyol durağıdır. Bu güzergahtaki D1122-D1123 (Yeni Yalova Yolu Caddesi) durakları, trafik ve durağın fiziki yapısı nedeniyle kullanılmaya uygun değildir. Bu doğrultuda gerekli düzenlemeler yapılarak, sürücülere talimat verilmiştir.

Bilgilerinize rica ederiz.

BEN:

Sürekli bu güzergahı kullandığım için söz konusu istikametin trafiğini, akışını ve durumunu yıllardır gözlemliyorum. Çoğunlukla Beşyol'un Gençosman istikametindeki ikinci duraktan otobüslere biniyorum. Söz konusu 16i ve 3i otobüsleri, Beşyol Kavşağı'ndan dönüş yaptıktan sonra, mevcut trafiği aksatmadan, sağ şeritten devam etseler, o duraklarda bekleyen yolcuları da alabilecekler. Fakat sizin direktifleriniz doğrultusunda hareket ettiklerini öğrendiğim sürücüleriniz, kavşaktan döner dönmez hemen sol şeride geçip hızlaGençosman'a doğru yöneldikleri için durmaları elbette sıkıntı yaratacaktır. Kavşaktan döner dönmez sağ şeritten devam etseler, hem trafiği aksatma durumu olmayacak, hem de bekleyen yolcuları almaları da mümkün olacaktır.

Üstte belirttiğiniz "..trafik ve durağın fiziki yapısı nedeniyle kullanılmaya uygun değildir." şeklindeki açıklamanız (mazeretiniz) gerçekçi değil. O otobüslerin duraklardan yolcu almalarının trafiği engelleyeceğini düşünmeniz işgüzarlıktan başka bir şey değil.

Çünkü her otobüsün, bir durakta ortalama bekleme süresi 15-20 saniye civarıdır.

O zaman size şu soruyu tekrar yinelemek isterim: Yarın öbür gün, T2 inşaatı tamamlanacak, T2 sadece Kent Meydanına kadar gidecek ve 38 No'lu Terminal Hattı belki de tamamen kaldırılacak. Aktarma yapmadan Fomara istikametinden direkt Heykel'e çıkmak isteyen yolcular ne yapacak?

Bunun bir de yağmuru, karı ve çamuru, ihtiyarı, engellisi, hastası, öğrencisi var, Bursalı bu hemşerilerimizi duraklarda sarı otobüslerinize aval aval bakarken mi bırakacaksınız?

Ya da bu durumu düşünmediniz mi?

Evet, durum bundan ibaret...

BURULAŞ'ın amacı Bursalılara sağlıklı ve doğru toplu ulaşım hizmeti sunmak olduğuna göre, bana yollanan açıklamanın, bu amaç ile örtüşmediğini görüyorum.

Eli kalem tutan, gazetecilik yaparak yanlışları dile getirmeye çalışan bir Bursa sevdalısı olarak bunları yazmayı kendime görev sayıyorum. O nedenle "vicdansız" olamakla suçladığım sürücülerden, (bazıları hariç) tekrar özür diliyorum.

Onlar verilen emri yerine getirirken bazılarının ise kamu hizmeti yaptıklarının hala farkında olmadıkların anımsatmak istiyorum.

Çünkü Bursa yaşanılacak bir şehir olacaksa, buna hep birlikte katkı sağlamak zorundayız...

Kimi yanlışları yazarak, kimi kurallara uyarak kimi de vatandaşlarının hassasiyetini dikkate alarak bunu yapar...

Yapamayan ise gider, yerine yapabilen gelir!,

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.