SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'dan 4-1'lik Samsun ziyafeti!

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 08:53

11'e 11 2-1, 10'a 11 gençlerle 4-1...

Matematik işlemi ya da fizik denklemi falan değil, Bursaspor'un Samsunspor karşısında mücadele eden takımın oyun içerisinde aldığı skor durumu...

Dilimde tüy, kalemimde mürekkep, klavyenin tuşlarına basan parmaklarımda derman kalmadı!

Bursaspor'un madeni Vakıfköy ve gençler...

Üstelik bu gençler geçen sezon rüştünü de ispatlamış potansiyelini dünya aleme göstermişken, sezon öncesi Emin Adanur liderliğindeki yeni yönetim, taraftarın da gazına gelerek, gençlerin potansiyelini göz ardı edip yine gereksiz transferler yaptı ve ilk 4 maçta sadece tek puan toplayan kadroyu oluşturdu. Üstelik daha ilk maçta berabere kaldı diye takımın patronu, geçen sene gençlerle çoğu zaman uyumlu bir tablo sergileyen Teknik Direktör Mustafa Er'i kaçırıp, camianın umutlarına limon sıkılmışken...

Bu arada bir parantez açmak istiyorum: Son Bursaspor Kongresi'nde Emin Adanur'un yer aldığı listenin karşısındaki adayın listesinde yer alan kuzenim Şaban Serbest ile sezon öncesi karşılaştığımda "Adanur nasıl umut var mı?" diye sorduğumda "Abi taraftarın her istediğini yapıyor, taraftar seviyor" demişti bana!

Ben de "taraftarın her istediğini yapmak, dipsiz kuyuya inmekten farkı yok" diye iç geçirmiştim!

Nitekim Samsunspor maçına gelene kadar ortaya çıkan  fotoğraf bu düşüncemi doğruluyordu.

Mustafa Er'in yerine gelen Fatih Tekke hakkında kesin kanıya varmak erken ama Bursaspor gibi bir camianın yükünü kaldırabilir mi, hala emin olmamakla birlikte, Samsunspor'a karşı, skor 2-1'ken ve takım 10 kişi kalmışken aynı anda 3 oyuncuyu sahaya sürmek biraz cesaret ister.

Ama bu 3 oyuncu, geçen sene banko oynayan gençlerse, cesaretten çok kararlılık ve güven unsurunu devreye sokar!

Tekrar altını çiziyor ve büyük harflerle yazıyorum: BAŞKA YERLERDE MADEN, YABANCILARIN BKUNDA BONCUK ARAMAYA GEREK YOK. BURSASPOR'UN MADENİ VAKIFKÖY, ALTYAPI!

Geçen sezonki kadroya sadece 3 deneyimli isim eklemek yeterdi, birilerinin gazına gelerek değil, akıl ve mantıkla, profesyonelce hareket etmek gerek.

Twitter hesabımdan;

"1-0'dan 3-1'e getirmek, hele 10 kişi ile hele gençler oyuna girdikten sonra, gerçekten marifet. Takımı kutluyorum, 99 numara hariç, üç fastbreak'in içine etti... Ne varsa gençlerde var, diyorum ve susuyorum"

Diye yazdım...

Bursaspor'da 99 numarayı tanımadığım ve ismini telaffuz edemediğim için o şekilde yazdım, sonra adını öğrendim ve hemen arkasından;

"99 numara Acolatse çıktığına göre bir tane daha atabiliriz"

Ve hemen arkasından Acolatse çıkıp Tekke hoca gençleri sahaya sürünce de;

"Ulan içime doğmuş be Acolatse çıktı bi tane daha atarız dedim ve 4-1 gençler, özellikle gençler alkışlanır değil mi sn @eminadanurea1 #Bursaspor'un güveneceği gençleri var..." diye ekledim...

Ve hemen Bursaspor Kulübü ve Yönetim Kurulu lideri Emin Adanur'u da etiketleyerek;

"Ne varsa gençlerde var diyor susuyorum, dedim ama gençler beni susturmadı, #Bursaspor'un umudu olduklarını, yine kanıtladılar, yabancıların bkunda boncuk arayacaklarına asıl madenin altyapıda olduğunu bakalım @BursasporSk'yı yönetenler ne zaman anlayacak? @eminadanurea1" diye twit dizinini tamamladım...

Evet; soru bu: Geçen sene pişen, olgunlaşan bu gençlerin potansiyelini anlamanız için daha ne olmasını bekleyeceksiniz?

Fatih Tekke hoca Acolatse'ye nasıl tahammül etti anlamadım, hele gençleri gördükten sonra sıradaki maçta nasıl bir kadro çıkaracak merak etmekteyim.

Uzun zamandır Bursaspor hakkında bir şeyler yazmaya elim varmıyordu... Samsunspor maçında, özellikle gençlerin devreye girmesi körelen umutlarımı tekrar yeşertti.

Bursaspor'da un var, yağ var, şeker, tuz, baharat, fırın, kepçe, tencere kazan, var oğlu var!

Marifet bu malzemelerle güzel yemek yapabilmekte.

Samsun karşısındaki 4-1'lik ziyafetin tadı damağımızda kaldı amma ve lakin aşçının yemeğine geçer not verebilmemiz için bundan sonraki ziyafetlerine bakacaz.

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.