SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'yı dinliyorum gözlerim kapalı (!)

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2018 22:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 22:23

Önce Muharrem İnce geldi, dinledik gitti...

Sonra Temel Karamollaoğlu geldi, dinledik gitti...

Karamollaoğlu beklediği ilgiyi bulamazken, İnce'ye Bursa'da umulanın da ötesinde bir ilgi olduğunu gördük.

Bu açıdan baktığımızda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitingi merakla bekleniyordu.

Erdoğan ne yapacaktı?

Önceki yıllardaki ilgiye mazhar olacak mıydı Bursa'da, yoksa...

Bu sorunun yanıtını bugün aldık.

Saat 15:30'da başlaması gereken Reis'in Bursa mitingi 2 saat 45 dakikalık bir rötarla gerçekleşebildi. Miting öncesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı birimler personellerine (ki muhtemelen Ak Partili ilçe belediye başkanlıkları da dahildir buna) mitinge gitmeleri yönünde mesaj attığı ve hatta bazı personel müdürlerinin elemanlarına mitinge gidip oradan selfie (özçekim) fotoğraf paylaşma baskısı yaptığı haberleri de ulaştı.

Saat 15:30 olmasına rağmen ne yazık ki mitingin yapılacağı eski Atatürk Stadı'nın bulunduğu alan hala boştu. Daha sonra gelen bir başka bilgide ise miting alanını doldurmak için 17 ilçeden vatandaşların taşınacağı, Bursa'da yaşayan Suriyeli mültecilerin, (Mültecilere yardımlar yapan dernekler vasıtasıyla) AK Parti Bursa Teşkilatının temin ettiği 40 otobüsle meydana taşınacağını öğrendik.

AK Parti'nin Bursa'da yaptığı her mitingde olduğu gibi bugünkü (11 Haziran) mitingde de tüm toplu taşıma araçları ücretsizdi. Buna rağmen, önceki mitinglerle ve Muharrem İnce'nin Bursa'da yaptığı mitingle karşılaştırdığımızda çok ciddi bir azalma olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Şimdi, bir yanda kendi olanaklarıyla Muharrem İnce'ye dinlemeye gelenler, diğer yanda her türlü ulaşım kolaylığı ile meydanlara taşınanlar var!

"Hangisi daha samimi ve inandırıcı, hangisi daha gerçekçi?" diye sormak gerekirse kuşkusuz ki Erdoğan'ı dinlemeye gelen kitlenin umutsuz, Erdoğan'ın da samimiyetten ve inandırıcılıktan uzaklaştığını görüyoruz.

Sn Erdoğan'ı dinlemeye getirilen kitlenin dörtte birlik bölümünün Suriyeli mülteciler olduklarını da dikkate aldığımızda Bursa'da kaybettiği ilginin hangi boyutta olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Mevcut Cumhurbaşkanı, AK Parti ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın Bursa konuşmasının büyük bölümünü Muharrem İnce ile birlikte bu kez şiddetli şekilde eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırması, mitingin yapılacağı alanın yeniden düzenlenip (beton tribünlerinin yıkılarak) Millet Bahçesi haline getirileceğini söyledi.

Fakat Sn Erdoğan'ın unuttuğu bir şey daha var; o meydanın o hale getirilmesini yine kendisi talep etmiş, kovarak görevden aldığı bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meydanı bu hale getirmeye çalışmıştı.

Yani o beğenmediği meydanı yapan yine kendi partisinin belediyesinden başkası değildi.

Reis konuştu ama Suriyelilerin ne kadarı Türkçe öğrendi, ne kadarı anladı, varın artık siz düşünün!

Hele, Muharrem İnce'nin yakaladığı ivmeyle Diyarbakır mitinginde topladığı kalabalığı görünce diyorum ki, 24 Haziran seçimlerinde her şey olabilir!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.