SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın unuttuğu değer: TOFAŞ

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2013 11:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2013 11:14

Salı akşamı yapacak daha önemli işim de yok, öyleyse ben de aylar sonra bir basketbol maçı, üstelik Avrupa Kupası mücadelesi izlemek için emektar spor salonunun yolunu tuttum.

Fevzi Çakmak Caddesi'nden, Altıparmak'ın arka mahalleleri arasından, yağmura aldırmadan hızlı adımlarla ilerlerken, sporseverlerin ilgisinin çok olacağını ve içeri girerken zorlanacağımı düşündüm bir an.

Yıllar sonra yeniden Avrupa'ya çıkan, Bursa'nın basketboldaki lokomotif takımı TOFAŞ'ın, eski günlerinin hatırına dahi olsa bu kadar yalnız bırakılacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Atatürk Spor Salonu'nun önüne geldiğimde maçın başlamasına 15 dakika vardı ve etrafında hayal ettiğim ve özlediğim kalabalığın K'si bile yoktu.

Eski gazeteci olmanın avantajıyla(!) rahatlıkla girdiğim spor salonunun içi de hayal kırıklığımı perçinlemeye yetti.

Genç takımlar düzeyinde formasını terlettiğim, Koraç Kupası finalini kaybettiğinde yıkıldığım, Bursa'ya kulüpler düzeyinde (elit liglerde) 2 lig ve 2 kupa şampiyonluğu coşkusuna bizzat tanıklık ettiğim, efsane kadrosuyla Avrupa Şampiyonu olacağını umarken, şok bir kararla kapatılırken ardından ağladığım takım Bursalı sporseverler tarafından da yalnız bırakılmıştı.

Oysa "Bursa'da Bursaspor neyse, TOFAŞ da oydu" hani.

Koca bir yalanmış, anladım...

Bu kentin dinamiklerinde mi, algısında mı, havasında mı, suyunda mı nedir, bu eksiklik, bir garabet durum var da çözebilmiş değilim daha!.

TOFAŞ Avrupa Kupaları'nda oynuyor, tribünler boş, heyecan yok, enerji bitmiş...

Doymuşluk desem doyulacak bir durum yok, umursamazlık desem, umursanacak daha önemli bir olay yok, an itibariyle !

Hani nerede Bursa valisi, nerede belediye başkanı ve ilçe başkanları!

Ey ahaliii, duyduk duymadık demeyiiin!

Uluslararası bir maç var, lakin onlar gibi tribünler de boş...

Ne yapmak lazım?

TOFAŞ kulüp olarak bir şeyler yapma çabasında, biliyorum. Kulübün bu işlerine (Basın ve Pazarlama Sorumlusu) bakan, TOFAŞ genç takımdan da arkadaşım Nedim (Hızlıateş) koşturup duruyor, fakat eksik bir şeyler var hala!

Potansiyeli enerjiye çevirmek lazım ama nasıl?

Bu arada maç başlıyor, ASTV canlı yayında, maçı naklen veriyor.

İki takım arasındaki hem isim, hem de cisim arasındaki fark da ortada!

Bir yanda Türk basketbolunun kalitesi, öte yanda İsveç basketbolu...

2000'li yıllardaki efsane kadronun koçu Tolga Öngören teknik koordinatör, bençte koç olarak tanımadığım genç biri var: Ahmet Çakı

Öngören'in deneyimi dururken genç bir koçtan medet ummak TOFAŞ Spor Kulübü idari yönetiminin bileceği bir iş ama mantıklı mı derseniz, "yorum yok" derim(!)

Ancak sahada oynayan TOFAŞ eski TOFAŞ değil apaçık belli olsa da maçı açık arak kazanabilecek kapasitede, her şey ortada.

İlk periyot farkı bir 10 sayıya kadar çıkarıyor. Ancak savunması çok yumuşak, rakip pota altından ve dış atışlardan bulduğu kolay sayılarla arayı kapatıyor. Kontrol TOFAŞ'ta olsa da rahat değil. 3. periyot fark 11 sayı.

İyi de patlayıcı güç, maçı söküp koparacak enerji eksik hala. (Tribünler dolu olsa çok şey değişirdi ama...) Konuk takım Dolphins, arayı kapatıp bir sayı kadar yaklaşıyor, eski mavi beyazlı, şimdiki kırmızı beyazlı takıma. (Bu arada TOFAŞ'ın forma rengi de değişmiş)

Rakip öyle berbat bir takım ki, son periyot farkı bir kez daha 10 sayıya çıkarıyoruz. Maça heyecan katmak için mi, nedendir bilinmez, son dakikalarda savunmada yine gevşeyen TOFAŞ, rakibi umutlandırıyor.

Hani dedim ya İsveç ekibi kötü bir takım diye, son saniyelerde TOFAŞ'ın az da olsa gösterdiği direnç bile 6 sayı farkla 76-70 kazanmasına yetiyor.

TOFAŞ'ın maçı olduğunda eskiden salon dolup taşar, Bursasporlu futbolcular bile tribündeki yerlerini alırdı.

Şimdi bırakın yeşil beyazlı futbolcuları, taraftarlar bile (3-5 yeşil beyazlı hariç) ara ki bulasın!

Nerede Bursa, ne zaman bu kentin değerlerine sahip çıkacak, nasıl çıkacak?

Bu kenti kim uyandıracak, üzerindeki ölü toprağı nasıl üzerinden kaldıracak?

Maçın Karnesi: http://www.tofasspor.com/tr/haber.aspx?dID=562 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.