SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu nasıl bir düşmanlıktır arkadaş!

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2012 11:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 11:34

Haklıdırlar.

Osmanlı'dan bu yana Bursa, Bizans için bir "başkaldırı, bir karşı duruş" hissi uyandırmakta!

Fakat medyaya yansıyan "Kadıköy'de kupa krizi" başlıklı bir haber, aslında Bizans'ın, yani İstanbul ve medyasının bu tavrının salt Bursa'ya yönelik değil, kendi aralarında da anlamsız bir husumet içinde olduklarını kanıtlamaya yetti.

Malum ya, futbol ligi tarihinin en iğrenç, en b.ktan ve tartışmalı sezonunun şampiyonu cumartesi günü Kadıköy'de, Fenerbahçe Stadı'nda sahibini bulacak. Kanımca da Fenerbahçe Galatasaray'ı, her zaman olduğu gibi yine yenecek ve şampiyon olacak!

Fakat, Fenerbahçe camiası centilmenlikten, dostluk, kardeşlik ve barıştan o kadar az nasiplerini almışlar ki, "Ya Galatasaray şampiyon olursa ve o kupayı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kaldırırsa?" diye kara kara düşünmeye başlamışlar.

Hem centilmen değiller, hem de özgüvenleri yok!

Öyle bir düşmanlık ki bu, sanırsınız kan davası var ve kanlınız sizin canınıza kastetmiş!

Yok böyle bir düşmanlık!

Yıllar, yıllar önce (1997) Yunan takımı Aris, o dönemin basketbolda Koraç Kupası finalinde TOFAŞ'ı Bursa'da yenerek şampiyon olduğunda bile böyle bir düşmanlık ortaya çıkmadı!

Türk futbolunu şike ile kirleten ve nefret tohumları eken kulüp yöneticilerinin bu tavrına, bir tane bile babayiğit tepki vermiyor.

Oysa Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül, bu zihniyeti yıkmak adına bir açıklama yapabilir, Fenerbahçe'nin gayri centilmen yöneticilerini kibarca uyarabilir.

Veya, her demde birilerini azarlayan, tiyatrocuları bile sert şekilde uyaran Türkiye'nin en güçlü adamı,  değerli başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan taraftarı olduğu kulübü bu hale düşüren yöneticilerini "haddinizi aşmayın, bu bir spor, bu bir oyundu, futbol bu, kaybeden de olacak, kazanan da!" diyebilir.

Ama demiyor. 

Şimdi nefret tohumları ekiliyor, cumartesi akşamı fırtına biçmek üzere...

Es kaza, yanlışlıkla, tıpkı onların Galatasaray'ı yendiği gibi tesadüfen sarı kırmızılı takım kazanır da şampiyon olursa, fanatikler sahaya atlayıp rakip futbolculara saldırırsa, bunun cezasız kalabileceğini düşünüyor olabilirler mi?

Neyse, cumartesiye az kaldı.

Göreceğiz bakalım, 2-1 kazandıkları maçtan sonra Galatasaray'ın onlara gösterdiği tahammülün ne kadarını ortaya koyabilecekler.

Birileri aklamaya çalışsa da tarih onları layık oldukları gibi anmaya devam edecek. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.