SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO az kalsın rezil oluyordu!

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2012 10:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2012 10:31

Konser etkinliğinden Bursaport.com'da yer alan haberden bilgim oldu.

Ücretsiz olan bu etkinliğe ilginin de çok olacağını, yer bulamayacağımı düşünüyordum ki, cuma saat 20:00'de Merinos Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'na yapılacak konser için geldiğimde hayretler içinde kaldım.

Tek tip giyinmiş, Işıklar Askeri Lisesi öğrencileri tek sıra halinde salona giriyorlardı.

Başta yadırgadıysam da iyi ki de gelmişlerdi ki durumu kurtardılar. Onlar da olmasaydı, 2.5 milyonluk bir kentin aslında köy olduğu bir kez daha yüzümüze vurulacaktı(!)

Bursa medyasının anlı şanlı kalemşörleri, Bursa Hakimiyet dışında kalan öteki gazeteciler, tv kameraları, muhabirler neredeydi dersiniz?

Benim gibi, eski gazeteci İhsan Bölük de oradaydı. Cep telefonunun kamerasıyla şahane konseri görüntüleyen birkaç konuktan biriydi o da.

Ve herkes benim gibi country ve rock müzikten hoşlanmak zorunda değil tabi...

Ancak bu özel organizasyona ilgi gösterecek yüzlerce insan bu güzelim canlı performanstan habersizdi.

Konser çıkışı, Dünya Müzik Dostları Dermeği'nden Parkan Sanlıkol ile karşılaştığımda şaşkınlığını gizleyemediğini fark ettim:

"Bu kimin organizasyonu ve neden bizim haberimiz yok?" diye isyan ediyordu Parkan ağabeyim...

Sadece Parkan Sanlıkol değil, kimsenin haberi olmadığı salonun halinden belliydi. Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerini çıkarın, geriye rezillik kalıyordu işte! Başka söze ne hacet!

Aslında, Bursa'da etkin olan çok sayıda sanat derneği var ama...

BTSO ne yazık ki, yumurta kapıya gelince, sadece birkaç yeri haberdar edebilmiş, onun dışında kimselerin konserin yapılacağından bilgisi yoktu. İlgi alanı müzik olanlar dahi habersiz bırakıldığına göre...

Organizasyon Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO), Bursa BŞ Belediyesi ve Kültür AŞ'nin görünüyor. Belediye kanadından kimseler yoktu, BTSO ise genel sekreterlik nezdinde tam takım oradaydı. Onlar öyle çok eğleniyordu ki, sanırsınız etkinliği sadece kendileri için düşünmüşler(!)

Keşke Kültür AŞ'den fikir alabilselerdi. Zira onlar ünlü olmayan birilerini çok ünlüymüş gibi pazarlamasını ve millete yutturmayı çok iyi becerebiliyorlar.

Bakınız, Amerika'da bile tanımayan yönetmen Bobby Roth'a yapılan muamele, bakınız ünlü müzisyen (ki film müziği de yapmışlığı vardır. Bakınız: Brokeback Mountain filmi) Mary McBride'e reva görülen ya da gösterilmeyen ilgi ve alaka!

Bursalı müzikseverler, hemi de ücretsiz olan bir etkinlikte şahane bir canlı müzik performansından mahrum bırakıldılar.

İyi ki de Işıklar Askeri Lisesi vardı da BTSO rezil olmaktan son anda kurtuldu.

Tabi, sahneden bakınca, salonu dolduran masmavi üniformalı öğrencileri gören Mary McBride ve orkestrası neler düşündü, varın sizi tasavvur edin! 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.