SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan'ı beklerken...

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2013 10:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2013 10:39

Günlerden cumartesi, hava sıcak mı sıcak, nem de cabası...

Trafik kilitlenmiş yine?

Neden ki?

Başbakan Erdoğan Bursa'ya gelecekmiş...

E gelsin...

Güvenlik önlemleri, koskoca Başbakanı korumasınlar mı?

Korusunlar, ama...

Kimden koruyacaklar?

Bursalılar'dan mı? Türk halkından mı? Burası neresi, ayrı bir ülke mi?

Bursa'da, kim, neden zarar verebilir ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a?

Kimler geldi kimler geçti o Fomara Meydanı'ndan, Menderesler, Demireller, Ecevitler, Evrenler, Özallar, Çillerler, hatta ve hatta Uzanlar bile... Kimsenin kılına zeval gelmedi. Recep Tayyip Erdoğan'a neden bir şey olsun ki?

Samuel Beckett'ın Godot'sunu bekler gibi Başbakan'ı bekledik gün boyu(!)

Godot (hayali bir karakter) gelir mi, gelmez mi bilinmez(di) ama Başbakan geldi ve bir dizi açılıştan sonra Fomara Meydanı'ndaki AKP İl Başkanlığı binasına teşrif etmesini bekledik.

Bekledik diyorum, zira 'İnSanat Derneği'mizin bulunduğu bina, AKP İl Başkanlığı'nın hemen 200 metre aşağısında kalıyor. Saat 20.30 sularında, cumartesi gününün geleneksel sayısal lotosunu oynamak için dışarı çıktığımda gördüğüm manzara inanılmazdı. Her 10 metrede sağlı-sollu ve karşılıklı polisler dizilmiş görev yapıyorlardı(!) Ve bir o kadar da meraklı Bursalı Fomara Meydanı'nın kenarlarına dizilmiş Godot'yu, af edersiniz Sayın Başbakanımızı bekliyordu.

Sayın Başbakan ortalarda yok ama meraklı gözler fıldır fıldır(!)

Civar apartmanların tepelerine konuşlanmış güvenlik timleri, ellerinde telsizlerle dolaşan, halkın arasına karışmış sivil polisleri de fark edince toplanan kalabalığın çoğunluğunun polis olabileceğini de düşündürmedi değil.

Yanımdan geçen genç bir çift, "Hangi Cumhurbaşkanına böyle güvenlik önlemi alındı hatırlamıyorum, bu adam neyden korkuyor ki?" diye mırıldandığını duydum.

Amma ve lakin gençler, Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar farklı olduğunu hala idrak edememişler tabi.

Bu fark, saat 21:16:31'de kendini gösterdi ve Sayın Başbakanın Fomara Meydanı'na yaklaştığı sırada Bursa sallandı.

Sallandı dediğim deprem oldu işte!

Bursa'dan verdiği emirlerle Türkiye'nin birçok yerinde, gerek bombalarla, gerekse iş makineleriyle yıkımlar başlatan ve bir kez daha, "Ya Allah Bismillah!" nidalarıyla "Kentsel Dönüşüm"ün startını veren Başbakan, özeleştiri yaparak uzun bir aradan sonra haklı takdirimi kazandı.

Şaka değil, vallahi takdir ettim Erdoğan'ı. Çünkü hata yaptıklarını pek kabul etmezdi de, ilk defa böyle görünce ister istemez içimden "bu halini de gördük ya, Gezi Parkı için de umut var" dedim...

İnSanat Derneğimizin hemen arka tarafında yer alan ve TOKİ'nin BŞ Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Bursa'nın bağrına hançer gibi sapladığı "Doğanbey Konutları"nı kast ederek "Çevre Bakanıma sesleniyorum: Buralarda yapacağımız binalar kibrit kutusu gibi binalar olmayacak. Osmanlı-Selçuklu mimarisiyle olacak. Zemin artı 5 katı geçmeyecek. Öyle gökdelenler falan istemiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın söyledikleri, adaşı Recep Altepe için pek de iyi olmadı. Bu açıklama Altepe'nin yerel seçimlerde olası adaylığını da tehlikeye atmış olabilir.

Fakat, Doğanbey TOKİ Konutları'nın çirkin şekilde inşaa edilmesinde sadece Recep Altepe'nin hatası yok ki! Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar da en az Altepe kadar bu ucubelerin sorumlusudur. Eğer bu yüzden Recep Altepe'nin bileti kesilecekse yanında Bayraktar da gitmeli, yoksa Altepe'ye büyük haksızlık olur.

Nitekim, Recep Altepe'nin bu projesine onay veren, TOKİ olarak ihale açan Çevre Bakanlığı değil mi? Çevre Bakanlığı'nın izni olmadan hangi TOKİ'ye tek çivi çakılabilir?

Neyse, Başbakan Bursa'ya geldi, yağmur yağdı, deprem oldu, yer yerinden oynadı, desek abartı olmayacak.

Ortadoğu'daki ateş Kuzey Irak ve Suriye'den sonra Mısır'ı da yakarken, Sayın Başbakanı Bursa'da konuk etmenin ağırlığı biz bir süre daha yeter(!)

https://twitter.com/Suatsh 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.