SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk'e hakaret edeni asalım (!)

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2018 23:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 23:18

Kara çarşaf giymiş genç bir kadın. Adı Safiye İnci...

Anıtkabir'e gidip bir video çekiyor ve maksadını aşan bir üslupla Atatürk'ü sevmediğini belirtip hakaret ediyor ve birileri bunu sosyal medyada paylaşıyor...

Ardından ortalık karışıyor; yani ortalık dediğim aslında sosyal medya; Safiye İnci'ye linç kampanyası başlıyor.

#SafiyeinciTutuklansın diye tag açılıyor Twitter'da ve altına yüzbinlerce hakaret içeren nefret ve kin dolu mesaj; Saniye İnci suçluyken bir anda mazlum duruma itiliyor; neymiş, birileri Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla içeri tıkıldıysa Safiye bacımıza da aynı muamele yapılmalıymış!

Bakın, Erdoğan'a en ufak eleştirinin hakaret kabul edilip de "içeri tıkılanlar neden içeride?" diye soran yok, ama intikam alma hevesinde olan çok!

Ve nihayet bundan etkilenen savcılık soruşturma açıyor, harekete geçen emniyet güçleri Safiye İnci kızımızı enseleyip kodese tıkıyor!

Nasıl, mutlu olduk mu, rahatladık mı? Safiye bacımız içeri tıkıldı diye gece rahat uyur muyuz artık? Kana kan, dişe diş intikam...

"100 bizden tutuklandıysa eh bir kişi de onlardan tutuklanmış ne var ki bunda?" diyenleri duyar gibiyim...

Ama esas göz ardı edilen başka bir nokta var; bugüne kadar birçok kişi Atatürk'e, annesine, silah arkadaşlarına sayısız hakaretler ve iftiralar atmıştı ama nedense hiçbir savcı kılını kıpırdatmayı aklına getirmemişti.

Peki ne oldu da Safiye İnci için bu kadar hızlı hareket etti dersiniz?

Ne anlı şanlı(!) tarihçiler, hukukçular, siyasetçi ve gazeteciler, tv ekranlarına çıkıp arsızca Atatürk'e ağız alınmayacak küfürler savurmuşlardı da polisimiz, savcımız ne hikmetse o zaman onlara herhangi bir işlem yapmayı akıl edememişti.

Oysa Atatürk'e hakaret etmek o zaman da suçtu, şimdi de suç.

Safiye İnci'nin arkasında kimse yok diye mi bu muamele, yoksa hepsi bir mizansen mi? Önceki tutuklamaları olağanlaştırmak için yapılan göstermelik bir tutuklama olabilir mi?

"Bakın Atatürk'e hakaret edeni de tutukladık" demek için yapılmış adi bir işlem mi Safiye İnci'ye yapılan? Çünkü sebepsiz yere gözaltına alınıp da içeri atılanlara faydası yok bu tutuklamanın!

Safiye İnci tutuklandı diye Enis Berberoğlu'nun, Eren Erdem'in, ODTÜ'lü gençlerin ve diğer yüzlerce suçsuz ve gerekçesiz hapiste olanların sevindiklerini sanmıyorum.

Peki o zaman nedir bu toplumsal histeri?

Nedir bu rövanşist ve intikam dolu, kin ve nefret söylemleri?

Toplumun nasıl karpuz gibi ikiye bölündüğünün, kimsenin kimseye tahammülü kalmadığının en acı göstergelerinden biridir Safiye İnci olayı!

Nasıl bir oyuna alet edildiklerinin farkına varamamaları ne acı...

Komşunun komşuya, arkadaşın arkadaşa, kardeşin kardeşe, babanın oğula tahammül edemediği, fikirlerine saygı göstermediği bir toplum çürümeye, çürüme belirtileri göstermiş bir toplum da çökmeye mahkumdur!

Kimse Safiye İnci'ye kızmasın, Safiye gibilerine Atatürk'ü anlatamadığımız için önce kendimize kızalım, sonra da şunu soralım; "Yıllarca Atatürkçülük adı altında Atatürk'ü anlatmak yerine putlaştıranların hiç mi suçu yok?"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.