SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'nin tek rakibi kendisi

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2013 11:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 11:36

Ben de mevcut Başkan Altepe ile devam edileceğini tahmin ediyordum.

Bursa'da Recep Altepe'yi en çok eleştirenlerden biri de bu satırların yazarıdır. Bu köşeyi sürekli izleyenler Altepe hakkında yazdıklarımı da bilir.

Ancak AKP'deki klasik algı, Bursa'da da farklı değil ve Sayın Bursa BŞ Belediye Başkanı, kendisine yapılan her eleştiriyi hakaret, her eleştireni de düşman bellediği için bize selamı sabahı kesmişti. Büyük Recep ile küçük Recep nedense aynı frekansta hareket ediyor, hem isimleri aynı, hem de eleştirilere bakış açıları.

Oysa, Recep Altepe'nin doğru yaptıklarını da alkışladık, yanlışlarını da sıraladık.

Amma ve lakin, Altepe'nin etrafındaki şakşakçı, yağdanlık ve tutucu güruh, bugüne kadar kendisini yanlış yönlendirdi.

Yanlış derken, bizim için yanlış elbet, yoksa etrafındaki insanlar, uygulamalardan pek bahtiyar(!)

Recep Altepe Bursa BŞ Belediye Başkanlığı'ndaki ilk döneminde, genel anlam itibariyle, hatalarına rağmen AKP teşkilatı için başarılı olduğunu söylemek mümkün.

İşe Bursa cephesinden bakmak gerekirse Altepe döneminde yapılanlar ile AKP'li önceki başkan Hikmet Şahin döneminde verilen hizmet arasında pek bir fark yok.

Dediğim gibi Recep Altepe, teşkilat için en makul adaydı. Partisi ne derse onu yapmak için elinden geleni, hatta gelmeyeni yaptı ve yapmaya devam etti.

Buna Doğanbey TOKİ evleri de dâhildir.

Ben şahsen ve kendim, Recep Başkanı en çok etrafındaki parazitlerin etkisinden kurtulamadığı için eleştirdim.

Hizmetlerinden Nostaljik Tramvay ve T1 Tramvay hatları fonksiyonel olmamasına rağmen, kentin çağdaş görünümüne katkı sağlamıştır. Özellikle de Bursa'da üretilen vagonların önemi tartışılmayacak düzeyde. İleriye dönük kent ekonomisine yeni bir sektörel alan kazandıracağı da apaçık ortada!

BUDO seferleri de aynı şekilde Altepe döneminde öne çıkan hizmetlerin bana göre belki de en faydalısı. Deniz uçağı ve Helitaksi hizmetlerinin ise gereğinden fazla abartıldığı kanısındayım. Çünkü o hizmetler kentin geneline değil, sadece belirli bir kesime yarıyor. Sıradan bir vatandaşın bunlardan yararlanma olanağı yaratılmadıkça, İstanbul'a uçuşlar BUDO kadar sokaktaki adamı ilgilendirmeyecek.

***

Kültür sanat alanında Şehir Tiyatrosunu bir kenara atıp, daha dün kurulmuş bir derneğin hazırladığı oyunu el üstünde tutması ise affedilecek gibi değil! Birileri Altepe'ye Şehir Tiyatrosu'nun BŞ Belediyesi'nin bir parçası olduğunu, orada görev alan sanatçıların, kendisi gibi bu kentin evladı olduğunu anımsatmalı... Ama bu noktada da devreye etrafındaki asalakların girip Recep Başkanın aklını karıştırdıklarını tahmin ediyorum. Çünkü aynı kadronun İpek Yolu Film Festivali'ni Başkan Altepe'ye harcattıklarını da herkes biliyor.

Siz bakmayın Deli Ayten adlı tiyatro oyunundaki yaygaraya! Sayın Başkanın sanat karnesi kırık notlarla dolu! Arka planda sahnelenen esas tiyatroyu yazmaya kalksam ayrı bir tragedya olur ya...

Neyse, zamanı gelince o konuya ayriyeten değineceğim...

***

Yine de onarılan hanlar-hamamlar Başkan Altepe'nin karnesindeki başarılı dersler.

Her şeye karşın Başbakan Erdoğan'ın Altepe'ye nasıl baktığı önemliydi. Doğanbey TOKİ konutlarındaki durumu da, karnedeki başarı ortalamasını düşürse de, AKP'nin adayı yine o oldu!

Altepe için geriye sadece o malum kamburlardan kurtulmak kalıyor!

İlk döneminde yaptığı yanlışların da farkında olduğunu umut ediyor, yeniden başkan seçilirse (ki büyük bir olasılıkla da seçilecektir) ilk işi o asalakları temizlemek olmalı...

İşte bütün mesele de burada. Onlar öyle asalak ki, Başkan Altepe'nin paçalarına yapışmış kenelerden kurtulmak pek de kolay olmayacak!

Altepe'nin yerel seçimlerde en büyük rakibi, CHP adayı Necati Şahin'den çok etrafını saran o antipatik, sevimsiz tayfa olacak.

Çünkü AKP teşkilatı da Başkan Recep Altepe'nin dibine çöreklenmiş bu yığından rahatsızdı. Yeniden adaylığı için bunlardan kurtulması ilk koşul olarak önüne konulduğunu tahmin etmek o kadar da zor değil!

***

Bursa'da ikinci defa başkanlık koltuğuna oturmak, seçilebilmek herkese nasip olacak bir onur değil. Sayın Recep Altepe umarım bu adaylığın kendisine sunulan büyük bir lütuf olduğunun farkındadır. Ve ilk dönemindeki deneyimlerini de katarak, yanlışlarından gerekli dersleri çıkarmış bir bilinçle seçimde Bursa halkının karşısına çıkacaktır.

Her ne kadar, AKP teşkilatı, "Bursa bizim kalemizdir, odunu aday göstersek kazanır" dese de, Recep Altepe'nin öyle bir çırpıda yakılacak odun olmadığı, Bursa parti içi teşkilatındaki sert ve acımasız muhalefetini bertaraf edip aday olmasıyla kanıtladı.

Sevsek de sevmesek de, Recep Altepe halen BŞ Belediye Başkanıdır ve yerel seçimin Bursa'da ki en büyük favorisidir.

Her şeye rağmen Bursa çocuğudur. İkinci seçim, hakkındaki olumsuz düşünceleri bertaraf etmesi için önünde büyük bir fırsattır!

O nedenle iyimser olmak istiyorum ama kafamdaki soru işaretleri de üstte belirttiğim nedenlerden ötürü bir kenarda duruyor...

***

Dediğim gibi, Altepe'nin en büyük rakibi kendisidir.

CHP'nin aday adayı Necati Şahin ne kadar Recep Altepe'yi zorlar, pek de emin değilim.

Zira seçim yarışına mevcut başkan olarak başlamanın da önemli bir avantaj olduğunu anımsatmakta yarar var.

CHP bu saatten sonra Şahin'in dışında daha güçlü bir isim çıkarır mı, çıkarırsa durum ne olur, şimdiden konuşmak erken.

Yine de seçimdir bu. Son mühür basılmadan, son sandık açılmadan, son zarf yırtılmadan, son pusula okunmadan başkanlık koltuğuna kimin oturacağı belli olmaz.

Ben burada partileri değil, partilerin adaylarını değerlendiriyorum.

Bir yanda bildiğim tanıdığım Recep Altepe, öte yanda Bursaspor yöneticiliği döneminden anımsadığım Necati Şahin...

***

Bursa'yı yaşanılır bir kent kılacak, sadece yandaşlarını değil, kendisini eleştirenleri de dinleyecek, düşüncelerine değer verecek bir başkan hayal ediyorum. O nedenle benim oyum çok değerlidir, hak edene gidecektir, bundan da kimsenin kuşkusu olmasın!

Bilmem anlatabildim mi, hemşerim!

https://twitter.com/Suatsh

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.