SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş'ı Erdoğan'a kim şikayet etti?

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2021 14:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 14:40

Yalova Yolu (İstanbul Caddesi) istikametinden Bursa Otobüs Terminaline uzanan ve yapımı yılan hikayesine dönen T2 Tramvay Hattı inşaatının yanından geçiyorum. Evime giden yolun üzerinde olduğu için o ucube inşaatı her gün görüyorum. Geçenlerde yine eve giderken üst geçidin yanında bir çalışma yapıldığını fark ettim.

Bakın, "tamamlanan üst geçit" diyorum...

"Tamamlanmış bir işe neden müdahale edilebilir?" diye düşünüyordum ki, görevli gençlerden birine ne yapıldığını sordum.

Üst geçide yürüyen merdiven eklenecekmiş.

Evet evet, yanlış okumadınız, yanında asansör bulunan üst geçide bir de yürüyen merdiven eklenecekmiş.

Üst geçidin bir ucunda normal merdiven, ortasında asansör  ve diğer ucuna da yürüyen merdiven!

Hizmete bakar mısınız, breh breh breh... Ne hizmet ama(!)

Ortada tramvay yok, ne zaman biteceği de hala muallak...

T2 Tramvay Hattı önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde 2015 yılında 133 milyon liraya ihale edilmiş, projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 olarak duyurulmuş, hattın, İstanbul Yolunu ikiye bölmesi ve T1 Hattına ve metroya entegre edilmemesi tepkilere neden olmuştu.

İlginç olan, tramvay ortada olmasa da yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçitleri var ve muhtemelen tramvay faaliyete geçmeden yürüyen merdivenler işleyecek, muhterem vatandaşlarımız pek bahtiyar olacaklar, değil mi?

Bi dakka bi dakka, e yani van minut(!)

Üst geçitlerin bulunduğu noktalardaki esnafın durumu ne olacak? O yürüyen merdivenler ve klasik basamaklı merdivenler onların dükkanlarının önünü kapatacak, esnaf mağdur olmayacak mı?

Neyse çalışmayla ilgili çektiğim fotoğrafları gazeteci arkadaşlarıma verdim, konuyla ilgili haberini internet sitelerinde yayınladılar. Ben de o haberleri sosyal medya hesabımdan paylaştım.

Birkaç gün sonra Facebook'tan mesaj kutuma bir arkadaşımın mesajı düştü.

Yayınlanan o haberden, yürüyen merdiveni ve üst geçidi yapan firmada çalışan bazı mühendisler rahatsız olmuşlar ve haberde gerçek olmayan bilgiler yer aldığını söyleyip, arkadaşıma beni şikayet etmişler!

Arkadaşım, o haberi benim yazıp yazmadığımı sordu.

Ben de fotoğrafları çekip bilgileri aktardığımı söyledim.

Meğer üst geçit planladığında yürüyen merdiven de hesaba katılmış.

İyi de asansör varken yürüyen merdivene ne gerek var ve dükkânlarının önü kapanan esnaf ne olacak?

Bu sorulara yanıt verecek kimse yok ortada...

Ve daha da ilginç olan ise T2 Tramvay Hattının inşaatı ile ilgili yaşanan arka plandaki olaylar!

Bursalılar iyi biliyor ki, Recep Altepe döneminin ucube çalışmaları oldu, Timsah Arena, Doğanbey TOKİ Konutları ve son olarak T2 Tramvay Hattı!

Altepe'den sonra Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnegöl'den Bursa'ya tepeden atanan Alinur Aktaş önce TOKİ ucubelerini tıraşlayacağını açıklamış, sonra da yarım yamalak hizmete açılan Buraspor'un stadı Timsah Arena'nın kafasını tamamlayacağını duyurmuştu.

Ne TOKİ'ler tıraşlandı ne de Timsah'ın kafası tamamlanabildi...

Kamuoyuna pek yansımayan ve çok az kişinin bildiği Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iliğini emen T2 Tramvay Hattı inşaatını tamamen durdurmak istediğini öğrendim. (En azından ben yeni öğrendim)

Türkiye'nin en borçlu büyükşehir belediyeleri sıralamasında ilk sırada olan Bursa'nın borcunu katmerleyen T2 Tramvay Hattının akıbeti bundan sonra netlik kazanıyor.

İşin içerisindeki (yandaş) müteahhitler Alinur Aktaş'ın T2 inşaatını durdurup projeyi rafa kaldıracağını duyunca soluğu hemen Beştepe Külliyesi'nde alıyorlar ve Aktaş'ı Reis'e şikayet ediyorlar!

Aslında Alinur Bey burada belediyenin giderlerini kısmayı amaçlıyor ama tasarruf yapmaya yanlış yerden başlıyor ve büyük biraderi, yani Sn Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumlardaki dahlini gözardı ediyor.

Siz deyin "kulağını çekti", ben diyeyim "fırçaladı", Ak Partililer de desin "kibarca uyardı"; her ne olduysa, göklerden gelen(!) bir emirle T2 Tramvay Hattının yeni ihalesi 5 Ağustos 2020'de yinelendi ve çalışmalar kaldığı yerden başladı.

Peki çalışmalar başladı başlamasına da ne hızla ilerliyor?

Çok ağır, yavaş...

Ve Bursalılar, en azından Bursa'yı önemseyen vatandaşlar ve ben Bursa'ya atılan T2 Tramvay kazığının büyüklüğünü her gün gözlemliyoruz. Zaman zaman esnafla da konuşuyorum, hepsi T2 inşaatın bu halde olmasından hem Recep Altepe'yi, hem de son dönemlerde Alinur Aktaş'ı sorumlu tutuyor ama çok enteresandır, onları göreve getiren AKP Genel Başkanı'nı kimse suçlu görmüyor. Sanki Altepe de Aktaş da Bursa'ya gökten düştü, sanki Bursalıların önüne "Alın bunlar yetenekli çocuklardır, oy verin başkan seçin" diyen Erdoğan değilmiş gibi...

Ne demişti İstanbul için Sn Erdoğan, "İstanbul'a ihanet ettik!"

Peki Bursa'ya kim ihanet etti?

Koskoca Kültür Park'ın dibine avuç içi kadar göstermelik Millet Bahçesi'ne değil Bursa'nın gerçek hizmete ihtiyacı vardı...

Oysa Bursa'ya ihanet  devam ediyor, Yunuseli Havaalanı'nın Şehircilik Bakanlığı'na devredilmesi, Sıcaksu bölgesinin önce turizm bölgesi olacağı açıklanmasına rağmen daha sonra o proje rafa kaldırılıp toplu konut alanına dönüştürülmeye çalışılması, AKP'nin ve dolayısıyla Erdoğan'ın, 20 yıldır büyük bir sadakatle kendisine oy veren Bursalılara kazık atmaya devam ettiğinin kanıtı değil de nedir?

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.