SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş hangi gazeteciden özür diledi?

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2019 11:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 11:42

Bursa'nın irili ufaklı gazetelerinden biri de Kent gazetesidir.

Bu gazetenin yazarlarından biri de Binay Kazan'dı.

'Dı'lı geçmiş zaman kipi kullanıyorum, çünkü Binay Kazan artık o gazetede yazmıyor. "Neden çalışmıyor ya da yazamıyor?" sorusunun yanıtını anlatacağım.

Bundan bir ay kadar önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Ak Parti'nin adayı Alinur Aktaş Kent Gazetesi'ni ziyaret ediyor. Ziyarette gazetenin yönetici ve yazarları da hazır bulunuyorlar. Yazar arkadaşlar başkanlık durumu ve görev süresiyle ilgili değişik sorularla Sn Alinur Aktaş ile samimi bir sohbete koyuluyorlar. İnegöl'den geldiği için Bursa'yı tanıyıp tanımadığı fikrini edinmek için Binay Kazan da Başkan Aktaş'a, seçimler öncesi dersine nasıl hazırlandığını ya da iyi hazırlanıp hazırlanmadığına dair bir soru yöneltiyor. Sohbetin ardından da (adet olduğu üzere) Kent Gazetesi'nin yönetici ve yazar kadrosu Sn Aktaş ile toplu fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyorlar

Buraya kadar her şey normal.  

Ertesi gün, Alinur Aktaş'ın ziyareti ile ilgili gazetelerinde yer alan haber ve fotoğrafı gören Binay Kazan şaşkınlık içerisinde toplu fotoğraftan kendisinin olmadığını fark etmiş.

"Olmadığını" derken fotoğraftan çıkarıldığını anlamış.

Bunun nedenini öğrenmek için gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Fikret Sönmez'i arayıp durumu sorduğunda kendisini dumura uğratan bir tepkiyle karşılaşmış.

"Sn Alinur Aktaş'ı zorda bırakacak bir soru yönelttin, bu bizi de zor durumda bıraktı. O nedenle seni fotoğraftan sildirdik!"

"Yok artık!" dediğinizi duyar gibiyim.

Evet aynen öyle yaptırmış Tevfik Fikret Sönmez!

Kazan'ı fotoğraftan, photoshop marifetiyle yok etmiş.

Yuh yani, evet yuh!

Bu nasıl bir davranış yozlaşmasıdır arkadaş?

Sorulan basit bir sorudan rahatsız olmak nasıl bir karakterdir, nasıl bir zihniyettir?

Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız bilemiyorum ama Binay Kazan anında istifa edip tepkisini göstermiş.

Binay Kazan'ı tanırım, eski bir gazetecidir.  

Tevfik Fikret Sönmez'i ise birkaç kez görmüş olsam da aslen kimdir, nedir, nasıl bir gazetecidir, tanımam, bilmem ama bu yaptığı ile nasıl bir karakter ve gazetecilik etiğine sahip olduğunu anlamak zor değil.

Kraldan çok kralcı, başkası için niyet okuyan ve böylesine basit bir sorudan bile nem kapan birinden farklı bir davranış beklemek de saflık olur.

Sönmez'in bu davranışı, "Acaba Alinur Aktaş, gerçekten de sorudan rahatsız olup tepki gösterdiği için mi toplu fotoğraftan Binay Kazan kaldırıldı?" sorusunu akıllara getiriyor.

Ancak işin Aktaş ile ilgisi olmadığı anlaşılıyor. Zira Başkan Sn Aktaş, hemen telefona sarılıp üzüntüsünü dile getiren bir konuşma yaparak Binay Kazan'dan özür dilemiş.

Evet...

Günümüzde gazetecilik etiği işte bu durumda ama Sn Alinur Aktaş'ın da olayı duyar duymaz Binay Kazan'ı arayıp yaşananların kendisiyle ilgisi olmadığını söyleyip üzüntüsünü dile getirmesi de takdire şayan.

Gazeteci olmak, gazetecilik yapabilmek, gerçek gazeteci gibi davranıp havadan nem kapmamak bu devirde büyük marifet.

Ne mutlu onuruyla gazetecilik yapabilene, ne mutlu gerçek gazeteci kalabilene!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.