SON DAKİKA
Hava Durumu

Al teleferiğini sok cebine(!)

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2018 21:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 21:52

Çok mu sert oldu?

Evet farkındayım, sert oldu ama sinirliyim, daha da sert yazabilirim, o nedenle aklımdan geçen en yumuşak ve kibar tepkim bu ve bunu da yazımın başlığına koyuyorum.

Neden?

Çok nedeni var ama, birkaç tanesini sırlamak istiyorum izninizle...

1- Teleferik Bursa'nın simgelerinden biriydi, artık değil.

2- Değil, çünkü Bursalılar'dan çok yabancılara ve özellikle Arap turistlere hizmet ediyor.

3- Pahalı. Yok hayır sadece pahalı değil çok pahalı. 35 TL bir kişi, iki kişi 70, üç de çocuk ekleyin 20 TL'den 60 TL toplam 130 TL.

4- Teleferik (öncelikli olarak) Bursalılar'a hizmet etsin diye kurulmuş bir tesis olması gerekirken Bursalılar'ın bu hizmetten yararlanamadıklarını, Bursa'da doğma büyüme olup da 'beyaz cennet' Uludağ'a (artık kimin cennetiyse) hiç çıkmayan ve teleferiğe hiç binmeyenlerin sayısının bir hayli kabarık olduğunu bilenlerdenim.

5- Eskiden teleferik Belediyenin işletmesiydi. Sağ olsun devrik Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa'ya attığı kazıklardan biri olarak bu işletme, onun döneminde özel bir şirkete verildi ve teleferik Bursa'nın olmaktan çıktı.

Neyse sadede geleyim...

Bugün, Uludağ'da geleneksel Ekonomi Zirvesi başlıyor. 3 yıldır akredite olmama rağmen fırsat bulup gidemiyordum. Bu sefer gideyim, gidip de birkaç röportaj yapayım dedim. Bu akşam, zirveye teleferikle çıkmak için hazırlandım, kameralarımı tripot (3 ayak), dizüstü bilgisayar ve sırt çantamı yüklenip teleferiğin saat 20.00'daki son seferine yetiştim. Elimdeki basın kartlarımı gösterip Ekonomi Zirvesi için teleferikten yararlanmak istediğimi söyledim ama sarı basın kartı dışında hiç basın mensubuna böyle bir kolaylık sağlayamadıklarını ve Uludağ'a çıkmak için 35 TL ödemem gerektiği söylendi. Ücret bir şey değil de acele ettiğim için yanıma fazla para almadığımı belirtip, oradaki görevlilerden yardımcı olmalarını talep ettim.

Yardım mı, o da ne?

Yardım ve kolaylık medeni toplumlarda olur, zorda kalmış insanların işini çözmek sadece medeni olmayı değil, esnaf olmayı da gerektirir. Burası Türkiye'nin vicdanları çoraklaşmış şehri Bursa. Zorda kalmaya gör, susuzluktan gebersen, gözünü para bürümüş vampirler sana bir damla su bile vermez!

Ve tabii ki, Nuh dediler ama peygamber demedi görevliler.

Aman ha yanlış anlamayın; resmi bir devlet kurumu ya da askeri disiplinin hakim olduğu bir bölge değil, özel bir şirketin işlettiği bir zamanlar Bursa'ya ait olan bir işletmede inisiyatif alamaya korkan görevlilerden söz ediyorum.

Sadece baktım, acıdım. Ve kendime de elbet...

Sonra onların görevli değil de köle olduklarını ayrımsadım. Efendilerine (patronları ya da patrona yaranmaya çalışan şef veya müdüre) karşı hesap veremeyeceklerini düşünüyorlardı haklı olarak. Zira kovulmak ve ekmeğinden olmak bu devirde göze alınabilecek bir risk değil.

Bana yardımcı olsalardı ne olurdu peki?

Keyfine ya da gezmeye çıkmış biri değil, işini halletmeye, Ekonomi Zirvesi'ne yetişmeye çalışan bir gazeteciye yardımcı olup ücretsiz teleferik hizmetinden yararlandırdıkları için kovulurlar mıydı?

Abooovvv büyük suç, cehennemlik bir günah(!)

Bursalı gazeteci olup da kendi şehrinde rezil duruma düşmenin öfke ve siniriyle, aptal yerine konmanın dayanılmaz acısını yüreğime gömüp omzumda tripot, sırtımda kameralarla yüklenilmiş çantamı aldım ve oradan uzaklaştım.

Cuma sabahı ilk işim, 35 TL'yi suratlarına vurup "Alın Teleferiğinizi sokun... cebinize" diyecem ve Ekonomi Zirvesi'ne katılacam.

Artık Bursa'ya ait olmayan Türkiye'nin en pahalı teleferiğin içine tükürmeyen namerttir!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.