SON DAKİKA
Hava Durumu

2 stadımız olsa fena mı olur?

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2013 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 09:47

Peki Bursa'da 2 stad olsa kime ne zararı var?

Önce şunu belirtmek isterim.

"Bursa'ya yeni bir stad yapılsa, en uygun yer neresi olurdu?" diye sorsalar, tartışmasız, Timsah Arena'nın şu an yapıldığı yeri gösterirdim. Nitekim, daha önceleri, yani bundan 15-20 yıl önce, Bursa'ya yeni stad yapılıp yapılmayacağı tartışılırken Nilüfer Çayı'nın hemen kenarında bulunan Veledrom ve Atış Poligonu'nun olduğu yere stad yapılmasını hayal ederdim.

Gazetecilik yaptığım dönemlerde de, Veledrom Sahası'nda göreve gittiğimde hep 50 bin kişilik bir stad yapıldığını gözümde canlandırırdım.

Bence yeni stadın çok makul bir yerde yapıldığını düşünüyorum. Kente ne uzak, ne de yakın. Metro istasyonuna iki adım mesafede. Trafiği de çok aksatacağını düşünmüyorum. (Hele ki İstanbul'da Olimpiyat Stadı ile TT Arena ve Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadlarını düşündükçe Timsah Arena'nın yeri çok uygun.

Amma ve lakin benim itirazım mevcut Atatürk Stadı'nın yıkılacak olmasına!

Birçok kişi Atatürk Stadı'nın yıkılması ve Atatürk isminin buradan kalkacak olmasına itiraz ediyor. Ben buna da katılmıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün adının bir stada verilip verilmemesinden ziyade ülkenin bağımsız olup olmaması, kalkınıp kalkınmaması daha önemlidir. Nitekim bu ülkenin en önemli kurucu unsurlarından ve adının "Türkiye Cumhuriyeti" olmasının sebebidir, Atatürk. Türkiye demek Mustafa Kemal Atatürk demek, tek bir stadın adına indirgenmemeli!

Bursa Mimarlar Odası, BUMİAD, GÜMÇED ve Mayıs 16 Grubu, Atatürk Stadı'nın yıkılıp meydan adı altında ticari alan olmaması için "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı" olarak tescil edilmesi için Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuş.

Bence güzel bir girişim. Ve Atatürk Stadı olduğu gibi kalmalı. Önemli maçlar Timsah Arena'da, diğer maçlar Atatürk Stadı'nda oynanabilir. 2 ve 3. Lig maçları da dahil, stad maksadına uygun faaliyetlerine devam eder...

Nüfusu 3 milyona yaklaşan bir metropol için 2 stada sahip olmak da lüks değil, diye düşünmekteyim.

Tüm Bursalılar için Atatürk Stadı'nın önemi çok fazla. Çok önemli anıları var Bursa halkının o stadla ilgili...

Kazanılan ulusal ya da uluslar arası başarılar bir yana, çocukluğunda o stadın zemininde kim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadı ki? 19 Mayıs törenleri de öyle...

Bursa BŞ Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuda ne kadar inisiyatif sahibidir bilemiyorum ama yeniden aday gösterilirse, eğer yeşil beyazlı taraftarların gönlünü kazanmak istiyorsa yapacağı ilk icraatı, Atatürk Satdı'nı olduğu gibi bırakmak olmalı ya da mevcut halini gözeterek yeni bir proje düşünmeli...

Çünkü Atatürk Stadı Bursa için çok şey ifade ediyor, politikacıların idrak edemeyeceği kadar çok şey!

https://twitter.com/Suatsh

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.