SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülke bölünsün istiyorum!

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2013 19:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2013 19:58

Ülke bölünsün istiyorum;
Yandaş, yalaka ve yavşaklar bir tarafta,
Onurlu, şerefli, üreten emekçi insanlar bir tarafta.

Günümüz Türkiye'sine bakıyorum. Bir tarafta AKP'nin giderek otoriterleşen yönetimi; diğer yanda demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren emekçiler, gazeteciler, sanatçılar, avukatlar, öğrenciler. Bir de Ocak ayından bu yana ülke gündemine oturan İmralı süreci(barış süreci). Vicdan sahibi her insanda umut ve heyecan yaratan barış görüşmeleri karşısında, milliyetçi/ulusalcı kesimlerin insanın kanını donduran açıklamaları.

Her şey o kadar çabuk değişiyor ki, daha önce yan yana duran insanlar, yeni bir konu gündeme geldiğinde hemen farklı saflara geçerek birbirlerine düşman kesilebiliyorlar. Haykırmadan edemiyorum, "ülke bölünsün!"

Ben de Can Yücel üstat gibi haykırmak istiyorum. Ülke bölünsün; bir yanda barış isteyen, barış için çaba gösteren her kesimden vicdanlı insanlar; diğer yanda barışa karşı ayak direyen, kandan ve nefretten beslenen vicdan yoksunları.

Evet, ülke bölünsün istiyorum. Bir yanda her türlü milliyetçiliğe, ayrımcılığa karşı duran, insana sadece insan olduğu için değer verenler; öte yanda insanları diline, kimliğine, inancına, cinsiyetine göre ayıranlar, ırkçılar.

Evet, ülke bölünsün istiyorum. Bir yanda emekten, insandan yana olanlar; diğer yanda emek düşmanları, emek hırsızları, insanı alınıp satılır bir meta haline getiren sömürgenler.

Evet, ülke bölünsün istiyorum. Bir yanda kusursuz demokrasiyi, eşitliği, özgürlükleri savunanlar; öte yanda darbecilikten, otoriter yönetimlerden, diktalardan medet umanlar.

Evet, ülke bölünsün istiyorum. Bir yanda insanı doğanın bir parçası olarak görenler, insan merkezli olmayan, doğanın ve diğer tüm varlıkların haklarını savunanlar; diğer yanda insanın doğanın efendisi olduğunu varsayan ve doğanın sömürüsünü iş edinenler.

Yani demem o ki, bırakalım "dindar-laik" , "Türk-Kürt", "Alevi- Sünni" vb. yapay bölünmeleri, kutuplaşmaları.  İlla bölünmek gerekiyorsa, ki öyle görünüyor, bu şekilde bölünelim, yani sahici bir biçimde.

Özetleyecek olursak; ülke bölünsün istiyorum, bir yanda vicdan sahibi insanlar; öte yanda diğerleri.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.